Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 май 2008, 14:21 ч.
  • Преглеждания  11 808  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас Славейков
  • Мнения: 1 975
Здравейте кулинарки  Hug

Имам малко странно питане, майка ми чула, че някой хора слагали тиквичките в някаква марината да престоят известно време, след което ги печали на скара. Знаете ли нещо по въпроса, каква може да е въпросната марината и въобще ако сте правили нещо подобно споделете отзиви?

Пуснах тема, понеже не видях друга удобна в която да попитам Rolling Eyes

Благодаря предварително за отговорите   bouquet

Реклама
# 1
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Понякога правя зеленчуци (включително и тиквички) на скара, предварително киснати в марината от:
балсамов оцет, зехтин, захар или мед, сол, пресован чесън. Всичко е въпрос на вкус, може да добавиш риган или някакви други подправки.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
аз ги мариновам с лимонов сок, пресован чесън, сол, копър и зехтин.понякога слагам и лют червен пипер или черен и босилек.

след като са изпечени на грила ги слагам в кутия и мазвам пак малко от маринатата.
кутията я държа затворена докато всички зеленчуци са изпечени.
т.е. мариновам ги двойно - преди и след печене Simple Smile

# 3
  • Мнения: 13 287
Пекла съм тиквички на скара и само намазани с олио и посолени. Вкусни са.

ПП Тиквичките са нарязани на тънки резени надлъжно.

# 4
  • Бургас Славейков
  • Мнения: 1 975
Благодаря ви много за предложенията   bouquet  bouquet  bouquet
Пекла съм тиквички на скара и само намазани с олио и посолени. Вкусни са.

ПП Тиквичките са нарязани на тънки резени надлъжно.

Това щеше да ми  е следващия въпрос  Heart Eyes

# 5
  • София
  • Мнения: 435
Мама слага соев сос, олио или зехтин (каквото има под ръка) пресован чесън и подправки. Много вкусни стават.

# 6
  • Бургас Славейков
  • Мнения: 1 975
Ще опитаме всички предложения, благодаря ви много Hug Hug Hug

# 7
  • София
  • Мнения: 3 546
Соев сос, зехтин, копър и чесън - може да седят и само няколко часа.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 950
И аз съм с марината като на buni  и много ми харесват така  Heart Eyes 
Пробвала съм със същата марината  да пека във фурната и  още повече ми харесват така а и даже  си ги замразявам за да има за зимата салата тиквички с мляко /и който обича чесън   /  Peace  Heart Eyes

# 9
  • Варна
  • Мнения: 549
И аз ще ва пробвам!Благодаря Ви.  bouquet

# 10
  • weltweit
  • Мнения: 6 081
Аз мариновам с каквото имам под ръка  Mr. Green
Най-често със зехтин, балсамико, сол, щипка захар или мед и соев сос  Mr. Green
Хубаво става и със зехтин, лимонов сок, чесън и копър

# 11
  • sandanski
  • Мнения: 109
Здравейте кулинарки  Hug

Имам малко странно питане, майка ми чула, че някой хора слагали тиквичките в някаква марината да престоят известно време, след което ги печали на скара. Знаете ли нещо по въпроса, каква може да е въпросната марината и въобще ако сте правили нещо подобно споделете отзиви?

Пуснах тема, понеже не видях друга удобна в която да попитам Rolling Eyes

Благодаря предварително за отговорите   bouquet
Погледни тази рецепта може да ти свърши работа.
Мариновани тиквички
   Продукти за 1 порция: 1 тиквичка, 1 домати, 1 скилидка чесън, копър, босилек, мащерка, сол, червен пипер, олио, оцет.  Разрязвам тиквичката по дължина на 3 ивици и пържа в релефен грил-тиган докато се зачерви. Доматите, чесъна и зелените подправки нарязвам на дребно и смесвам с олиото и оцета. Подправям със солта и пипера и заливам тиквичките. Оставям да се овкусят. Тиквичките се сервират студени като салата или гарнитура към месо
Рецептата не е моя копнах я от тук
http://www.rezepti.explo.de/

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 13:48 от djeli

# 12
  • Бургас Славейков
  • Мнения: 1 975
 newsm51

# 13
  • В. Търново
  • Мнения: 70
аз ги мариновам с ...  пресован чесън...

той не загаря ли при печенето?

# 14
  • Мнения: 1 897
Правя маринатата с олио, ябълков оцет, нарязани скилидки чесън и пресни подправки - магданоз, девесил, целина, копър. Соля след изпичане. с тази марината могат да се приготвят патладжани, моркови, лук, чушки.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт