Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 14 май 2008, 15:24 ч.

Какво е това и как се готви?

  • 2 103
  • 17
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
Ето това http://images25.snimka.bg/005853613.jpg
Китайска подправка е, но нито знам как се казва, нито как се готви. Единственото, което разбрах, че е много полезна и вкусна

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 317
На мен ми прилича на рукола.Ако е това най-добре става на салата.

# 2
  • UK/София
  • Мнения: 7 672


 И аз мисля, че е рукола.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
ок, ама руколата готви ли се на супа, защото ми казаха , че се слага на супи  Embarassed

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 317
За супи не знам.Както казах яла съм го само на салата и в Италия в/у пица,но пак беше суров.Има много специфичен вкус.

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 866
И аз съм го яла в Италия, но в салата. Мислех си, че са листа и стебла от глухарчета, добре, че ме светнахте какво е...  Laughing

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 598
това не е рукола  Naughty

руколата не изглежда така, има по-малко зеленинка.
руколата е това, което Биляна е показала.

това се вика Shungiku  Laughing, ако искаш ще ти дам и името на латински.
това е вид хризантема Simple Smile

Shungiku has a mild aroma with a hint of flavor of chrysanthemum, making it a perfect addition to salad mixes and dips. Its leaves and stems are used for flavoring soup and stir-fry such as sukiyaki, ohitashi, yosenabe, and shabu-shabu. When buying shungiku, choose green bunches that have thin stems. Avoid overcooking as it will easily lose its structure. Shungiku is a very useful source of vitamin C, carotene, calcium and iron. To store, seal in a plastic bag and chill up to 5 days.



да кажеш после какъв вкус е имала супата   Hug

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
Точно такова ми казаха, но не го запомних, едната китайка даже ми каза на развален български "като маргаритки, цвете"

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 598
Точно такова ми казаха, но не го запомних, едната китайка даже ми каза на развален български "като маргаритки, цвете"

айде честито, да разказваш после какво е било на вкус Party
аз не съм го яла.
аз чакам да ми порастне пак чоя и да почна да го готвя Sunglasses

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 6 217
 asyalein , благодаря ти
Ще го опитам довечера, може и да ми хареса това шунгику. По- късно ще ви пиша какво е

# 10
  • IT
  • Мнения: 187
и за мен това е рукола  тук  го слагат  на салата с марули и върху пиците както написаха момичетата по горе аз също го ползвам почти винаги има много хубав вкус според мен малко спецефичен ,но не е натрапчив

# 11
  • Мнения: 10 085


Различни са. Може би на пръв поглед имат нещо общо, но..........

това не е рукола  Naughty

руколата не изглежда така, има по-малко зеленинка.
руколата е това, което Биляна е показала.

това се вика Shungiku  Laughing, ако искаш ще ти дам и името на латински.
това е вид хризантема Simple Smile

# 12
  • София
  • Мнения: 1 039
таман да кажа, че прилича на листа от хризантема.
че не е рукола, е ясно  Joy
пък тя asyalein писала с подробности Sunglasses

# 13
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
За супи не знам.Както казах яла съм го само на салата и в Италия в/у пица,но пак беше суров.Има много специфичен вкус.

И аз така. Peace



Различни са. Може би на пръв поглед имат нещо общо, но..........

това не е рукола  Naughty

руколата не изглежда така, има по-малко зеленинка.
руколата е това, което Биляна е показала.

това се вика Shungiku  Laughing, ако искаш ще ти дам и името на латински.
това е вид хризантема Simple Smile


Точно така е Peace

# 14
  • IT
  • Мнения: 187
това не е рукола  Naughty

руколата не изглежда така, има по-малко зеленинка.
руколата е това, което Биляна е показала.

това се вика Shungiku  Laughing, ако искаш ще ти дам и името на латински.
това е вид хризантема Simple Smile

Shungiku has a mild aroma with a hint of flavor of chrysanthemum, making it a perfect addition to salad mixes and dips. Its leaves and stems are used for flavoring soup and stir-fry such as sukiyaki, ohitashi, yosenabe, and shabu-shabu. When buying shungiku, choose green bunches that have thin stems. Avoid overcooking as it will easily lose its structure. Shungiku is a very useful source of vitamin C, carotene, calcium and iron. To store, seal in a plastic bag and chill up to 5 days. Peace



да кажеш после какъв вкус е имала супата   Hug
Peace Peace



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт