Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 17
Здравейте !

Бих искала да попитам за карамелизираната захар на кремкарамела .Защо всеки път една част от карамелизираната захар ми става твърда , а само малко от карамела остава като сироп ? Разбитите яйца и мляко ги слагам в топли купички .Пека на водна баня ,като водата също е топла .Какво бъркам ?  newsm78
Искам целия карамел да е течен , а той почти всичкия е втвърден и така кремкарамела не е толкова вкусен.  Sad

Много ще съм благодарна ,ако някой ми отговори .
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Кремът се сипва върху втвърдения карамел, купичките не се затоплят и водата в тавата се сипва студена. И не трябва да завира при печенето.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 110
Здравей, аз пека крем карамела на слаба фурна /180/ и постоянно слагам студена вода за да не завира водната баня. Пека го до зачервяване. Може би ти е малко времето за печене или го печеш на силна фурна и той бързо става готов а карамела му не се разтопява.
Цитирай

IT

Мнения: 187
Аз го правя така карамелизирам захарта отделно и тогава изливам във формата в която ще го правя ,завъртам и стените да се покрият с карамел .Разбивам 10 яйца и 1 л. прясно мляко,захар слагам на око ,изсипвам във формата и го слагам на водна баня задължително слагам във студена фурна пускам я на 160 градуса .Пека около3 часа за да не стане на шупли.Крем карамела е готов когато отгоре хване коричка и започне да се клати  Peace
Цитирай


Мнения: 22
madagascar е права. Трябва да рязпределиш карамела и по стените. Да не остава дебел карамел на дъното, за да има време да се втечни.
Цитирай


Мнения: 1 929
Много бъррзо го изяждате!  Laughing

Аз правя крем карамел с много карамел. Не го правя в купички, а в една голяма купа и винаги в началото когато сипвам има и неразтворен карамел. Но, ако остане и за другия ден - тогава вече резултата е друг - целият карамел е втечнен.

Ако го разливаш и по стените на съда предварително и въпреки това има неразтворен карамел накрая - остави си една купичка за другият ден и ще видиш, че се е разтворил!  Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
Кремът се сипва върху втвърдения карамел, купичките не се затоплят и водата в тавата се сипва студена. И не трябва да завира при печенето.  Smile

другото нещо е че може да слагаш повечко карамелизирана захар  Crazy
Цитирай


Мнения: 154
Много бъррзо го изяждате!  Laughing

Аз правя крем карамел с много карамел. Не го правя в купички, а в една голяма купа и винаги в началото когато сипвам има и неразтворен карамел. Но, ако остане и за другия ден - тогава вече резултата е друг - целият карамел е втечнен.

Ако го разливаш и по стените на съда предварително и въпреки това има неразтворен карамел накрая - остави си една купичка за другият ден и ще видиш, че се е разтворил!  Peace
Бо е абсолютно права. И аз от опит съм усановила, че за да се разтопи карамела му е нужно време Smile))))
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
И при мен беше така , докато не прочетох тук във форума някъде , че първо се сипва сместа в купичките и след това карамела  Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
първо се сипва сместа в купичките и след това карамела  Peace

 newsm78

Колкото и да стои, ако си е втвърден, пак такъв ще си остане  Smile На мен веднъж ми остана твърд, заради заврялата вода и около седмица имахме, все твърд си беше  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 1 929

Колкото и да стои, ако си е втвърден, пак такъв ще си остане  Smile На мен веднъж ми остана твърд, заради заврялата вода и около седмица имахме, все твърд си беше  Rolling Eyes

Ако водата е завряла, то и крем карамела ще е заврял , т.е. на шупли. Но това не би трябвало да се отрази на карамела. Не знам, на мен не ми е завирала никога, но карамела си се разтваря по-бавно, заради количеството и времето кога е консумиран.

Мисля си и за един друг вариянт, при който може би, но не ми се вярва, може и да не се разтвори. Ако карамела в момента на карамелизирането, не се е карамелизирал достатъчно. Тогава е все още е едно твърдо вещество. Но, както казах - не ми се вярва и това да е причината.

Ма-а-а-а, как го обясних само!  ooooh!
« Последна редакция: чт, 15 май 2008, 14:04 от Бо_ »
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ако карамела в момента на карамелизирането, не се е карамелизирал достатъчно.

Не ти се вярва, ама точно това е  Hug Карамелът беше светло кафяв и имаше сред него кристалчета захар, значи заради това е било, мерси  Smile
Цитирай


Мнения: 17
Здравейте момичета,

благодаря за отговорите ! Вчера направих крем карамел и пробвах следните варианти :

1. Сложих карамел по дъното и стените ,но не много дебел пласт .Получи се както трябва !!!

2. Сипах първо сместа и после 2 лъжици карамел .Получи се както трябва !!!

3.Понеже бях направила много карамел ,в някои купички имаше повече карамел по дъното и по стените сложих , но резултата беше ,че имаше малко втвърден карамел.

Пекох на 150 градуса , но за около час и половина .

Благодаря още веднъж и лек ден !!!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.