Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Willebroek, Belgium

Мнения: 1 322
Здравейте на всички Hug
Искам да споделя с вас една моя рецепта за приготвяне на свинско месо на фурна  chef

Необходими продукти:

Свинско месо за готвене ( аз слагам на око. Зависи от големината на тавата)
Картофи
Гъби (пресни или мариновани)
Лук
Олио
Доматено пюре
Подправки: ( сол,черен пипер,червен пипер,чубрица или риган)

За заливката:

Сметана за готвене
Кашкавал ( настърган )
2 айца
Брашно
Сол

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото на малки кубчета. Картофите също режете на кубчета като за мусака.
Лука нарязан на ситно и гъбите ако са големи също. Very Happy
Всичко това го слагате в тавата, прибавяте олиото и останалите подправки.
Сипвате топла вода, колкото да се покрият продуктите. По хубаво става като сложите фолио върху тавата, за да се задушат продуктите, а и месото става по крехко така.Пече се  Smile( Аз пека на 250 градуса, но пак зависи от фурната , която имате Very Happy)
На моята фурна горе долу се печеше 1 час.
Когато картофите и месото са сварени добре, махате фолиото и леко запичате, докато се зачервят картофите.
Правите си заливка от сметана за готвене, яйца,кашкавал, сол и брашно.
Заливате отгоре и се пече докато почервенее. bowuu


На мъжа ми много му хареса ястието.
Чак си облизваше пръстите и търсеше още Laughing
Ако ви харесва,пробвайте и няма да съжалявате  chef
Цитирай

Сопот

Мнения: 236
Ще се пробва Peace
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Мммм,вкусно звучи....  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 749
Направо ми протекоха лигите,докато четях.Ще се пробва.
Цитирай

София

Мнения: 3 536
Страхотно звучи и ще го нправя задължително.Благодаря за рецептета  bouquet
 Само където ще трябва да влагам двойни усилия в залата за калориите Tired
Цитирай


Мнения: 4 112
Доби, благодаря за рецептата!
Днес я изпълних   chef
За вкуса не мога да кажа, дегустаторът не е опитал още, а аз съм на диета и съм желязна  Flutter

Направих снимки:
Преди фурната - http://images26.snimka.bg/005904223-big.jpg наредих прокуктите на етажи - месото, сложих му подправки, след това гъбите, пак подправки и накрая картофите, само сол и малко пипер (забравих да долея водичка, след това се сетих и добавих, сложих чаша и половина, но май трябваше съвсем малко вода, защото гъбите си пускат и после отливах). Пекох с фолио, около двадесетина минути се пече без фолио преди са сложа заливката.
Изпечено със заливката -  http://images26.snimka.bg/005904224-big.jpg
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.