Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте на всички! Нямам опит с хомеопатията, нито с посещението си при такива доктори, но искам да изразя неприятното усещане, което остави у мен д-р Кремена Хаджиева от Варна.
Потърсих доктора след препоръка на майка от форума. Отидох при нея за преглед на сина ми, който е на година и 3 месеца. Незнам колко трябва да продължи един хомеопатичен преглед, но нашият не беше повече от 10 минути. Докторът ни даде малки бели хапченца в найлоново пликче. Без рецепта, без име, без нищо. Аз я попитах какво е името на лекарството и тя ми отговори: Calcarea carbonica.
Платихме 50 лева и си тръгнахме. Като излязох навън се усетих, че нямам нито рецепта, нито касов бон, а само пликче с някакви лекарства. Върнах се и си изисках рецептата и касовия бон. Докторът ми даде да подпиша някакво съгласие, че съм запозната с неконвенционалния метод на лечение. На въпроса защо това не ми е предоставено за подпис преди прегледа, тя ми отговори, че била забравила. На въпроса защо не ми дава касов бон, докторът отговори, че касовият й апарат бил развален и затова не можела да ми даде касов бон. На въпроса как си отчита приходите, тя отговори, че вечерта докладвала на счетоводителката. Така първото ми посещение при хомеопат завърши със скандал и с неприятното усещане, че този доктор е всъщност един шарлатанин.
Незнам дали така трябва да протичат прегледите при хомеопати, но знам, че професори и доценти не вземат по 50 лева за преглед от 10 минути. Незнам колко е полезно въпросното хомеопатично лекарство, но знам, че го изписа без основен преглед.
Със сигурност няма да дам това лекарство на детето си и със сигурност няма да посетя повече доктор хомеопат!


Последна редакция: чт, 15 май 2008, 18:53 от desilavaiv

# 1
 • Мнения: 2 675
Само да споделя,че двама подобни "класически" хомеопати бяха "забравили" да ми дадат касова бележка.След това  единият от тях ми звънеше на пожар да съм била отишла да си взема парите обратно.Само ме е яд,че сглупих да ходя да си ги прибирам на крак.Важно е да знеш паролата за такива хора и когато не си доволна от услугите им да им я казваш.При мен работи безотказно-два пъти.Другият се оказа много разбран(изпрати ми дори извинителна картичка).Е,случва се....за друг път си знам вече........

# 2
Те шарлатаните са навсякъде около нас. Мисля си утре да звънна в Комисията за защита правата на потребителите и в Комисията за финансов надзор. В Районния център по здравеозазване ми казаха, че реагират само при сигнал за увреждане на здравето вследствие на лекарска намеса. Така че засега още не съм наясно къде трябва да подам жалба, но знам, че трябва да е в 7 дневен срок. Защото госпожата си развива търговска дейност, не отчита приходи и продава разни бели гранулки в найлонови пликчета. Съжалявам, че така й набрах, ама трудно се оставям да ме мотаят с недотам научени лекцийки.

# 3
 • Мнения: 2 761
Я иди и си прибери парите най-добре.Естествено,че е евтин номер.Calcarea carbonica-универсално е да знайш. Grinning
Сърби ме езика да се разприказвам,ама ще се въздържа...поне за сега.

# 4
 • Мнения: 2 675
Сподели после кой ти е обърнал внимание.Хубаво е човек да знае към кого да се обърне.Аз нищо писано не видях какво се прави в случай на неиздаване на касова бележка.За сметка на това КЗП се е постарала да ни осведоми какви запалки да ползваме +техника на безопасност.Благодаря им.

# 5
 • Мнения: 165
Не разбирам защо така нападате жената. Където и да съм ходила на платен преглед не са ми давали касова бележка. В цялата ни държава нещата стоят по този начин. Не че го толерирам, но не е нещо, което се случва за първи път и трябва чак да се вика Комисията за защита на потребителите. Вероятно тя ще си вземе поука.
д-р Кремена Хаджиева е много добър специалист и всеотдаен човек!!!

# 6
 • Мнения: 2 761
Що пък да не си търси правата?Не издават касови бонове,щото така са се научили,от "доволните"клиентите.Ще ме извиняваш,но 50 лв. си е направо наглост за едни захарни гранулки,дето струват 2-3лв. в аптеката.Една по-подготвена аптекaрка също е можела да посвети 10 мин. за консултация.Да не говорим,че и в повечето случаи хомеопатията не върши работа,независимо от някои доволни хора.
Kато не и работи касовия парат е можела да издаде фактура.
Никой не оспорва всеодайността на жената.Нека не бъркаме нещата.

Последна редакция: пт, 16 май 2008, 11:38 от Omega

# 7
 • Мнения: 255
Според мен виновна е тъпата счетоводителка, която държи касовия апарат и не го е занесла на докторката!
А иначе докторката не обяснява много.. просто е такава, но повечето й редовни клиенти са свикнали с това и на мен лично не ми пречи.. аз й вярвам!
Едва ли всички хора си вършат работата по един и същ начин, и при докторите е така - един обяснява , друг не... това е част от магията на професиите - специалистите знаят това, което другите хора не знаят.

# 8
 • Мнения: 2 761
Ето как стават клюките:

Според мен виновна е тъпата счетоводителка, която държи касовия апарат и не го е занесла на докторката!


Описанието на авторката:
На въпроса защо не ми дава касов бон, докторът отговори, че касовият й апарат бил развален и затова не можела да ми даде касов бон. На въпроса как си отчита приходите, тя отговори, че вечерта докладвала на счетоводителката.


Цитат
специалистите знаят това, което другите хора не знаят.
Е,то за това нещата са на такъв хал.Щото рядко някой си прави труда да се почече по главата.Говоря по принцип за сляпото доверие на пациентите,независимо при какъв"специалист" се явяват.

# 9
 • Мнения: 5 500
Omega, спри се Naughtyпрекалено те уважавам и не желая да  влизам в конфликт с теб, темата не е за и против хомеопатията! Просто приеми, че някои хора се лекуват успешно със захарни топченца! Недей всява допълнително смут и в без това обърканите майчета Peace

Към авторката на темата:
Аз не разбрах от какво се оплакваш:
1. Д-р Хаджиева не те прие в уречения час?
2. Д-р Хаджиева не ти прегледа детето, не му обърна нужното внимание?
3. Д-р Хаджиева не ти предписа лекарство?

Съжалявам, но не мога да съм безпристрасна, защото познавам д-р Хаджиева от 10 г, от тогава и се лекувам с Хомеопатия само при нея, децата ми от раждането си са само на Хомеопатия и антибиотици не са пили! И когато лекар-неонатолог с 20 годишен стаж му изписа АБ, който му влива 5 дни, като след това заболяването повтори след 2 дни, а захарните топченца на д-р Хаджиева го изрекуваха за 3 дни не мога и да си помисля да съм безпристрасна! За мен това е по-важно от това дали ще получа касов бов! Явно, за теб е по-важно да имаш документ за разходите си Rolling Eyes хора разни, приоритети разни...
За добрите лекари винаги ще има крайни мнения! Пък и когато не даваме възможност и на другата страна, както всъщност е редно да си каже неговата версия по въпроса е много лесно да оплюем типично по български Tired
Дали прегледа ти е бил 10 минути newsm78 Помисли пак и пак ела да го напишеш! При д-р Хаджиева контролния ми преглед не е бил 10 минути!
От какво те заболя най-много отговори на себе си, не на нас, от това, че даде 50 лв и на вратата не пишеш професор или от това, че попита за името на лекарството! Лекарството си влиза в прегледа, не се продава!
Моя съвет е да си проясниш ситуацията за себе си и да се успокоиш!

# 10
 • Кредитен консултант - Варна
 • Мнения: 136
Вени,Вие сигурно познавате въпросната счетоводителката и  сте преценили ,че е тъпа или определението "тъпа " е станало неразделна част от  "счетоводител-КА" . Laughing
 За Ваше сведение касовият апарат се намира там където се извършват в брой продажбите на  стоката ( в случая услугата) и няма нищо с общо със счетоводителят - той(тя) може да се помещава на 200 км от обекта.

 Към авторката на темата : къде да се оплачете ( включително и телефоните ) в случай на неиздаване на касов е бон е написано на табелка в повечето обекти ,от които се извършват продажби .Или поне е задължително условие да има такава табела .
Разбира се ,когато са ви взели пари в брой са били длъжни да Ви издадат касов бон ,но се чудя какво бихте направили с него. За съжаление нашето данъчно законодателство все още не позволява личните разходи ,документирани с касов бон да се приспадат при определяне на дължимите данъци .
Разбира се ,Ваше право е да се тревожите ,че държавата в този случай е ощетена с 3 лв данък ,койта би бил дължим върху сумата от 50 лв. и да се притесните повече за това ,отколкото дали детето Ви ще се оправи от предписаното лечение ,за което сте платили.
50 лв сте платили не за лекарството ,а за приложените знания,посредством  които е подбрано това лекарство.
Прочетете информативната тема закована в началото на този подфорум,за да добиете обща представа за хомеопатията и да знаете каква да очаквате от лекаря. Интервюто на моите деца също е било кратко,но лечението им винаги е било успешно.
За информация- не се лекуваме при Кремена Хаджиева.
Не се настройвайте негативно към лекаря само за това,че не Ви е издал касов бон - по-важно е дали детето ще е добре ,нали ?

# 11
 • Мнения: 2 761
Добре,спирам се с изказванията против и приемам,че има други,на които гранулите помагат(изобщо не приемам всъщност).Щото колкото повече чета за хомеопатията,толкова повече си задавам въпросите що плащате за скъпи добавки,паралелно с нея и що постоянно ги посещавате тези хомеопати,след като лекували човека?(Не чакам отговори,темата е друга).
Че прегледа е 10 мин.-и при мен беше толкова.Така че няма какво толкова да се мисли.Въпросите ги знам назуст.Детето ми беше на същата възраст,когато и ползвах услугите.
Това,че ако  някой  е доволен и не би искал касов бон,не означава,че трябва да си затваряме очите,пък било то и за добър лекар.
И въпроса не е и толкова колко ще отиде в касичката на държавата- 50 лв. за 10 мин. си е пладнешки обир,дори и да не беше за гранули.
И аз преди 3г. ходих при друг специалист,който чинно ми даваше фактури за всяка извършена манипулация и писменни заключения от работата му.Доволна бях от него,но си исках фактурите всеки път.А това,че имам случая черно на бяло,а не е останал в хвърчащите листове на някои хомеопат и отдавна на боклука ,е доста важно според мен.
Така че въпросът е принципен,независимо от това кой в какво вярва и за кого става въпрос.

P.S.Нека не превръщаме темата и в "ЗА" тогава.

# 12
Omega, спри се Naughtyпрекалено те уважавам и не желая да  влизам в конфликт с теб, темата не е за и против хомеопатията! Просто приеми, че някои хора се лекуват успешно със захарни топченца! Недей всява допълнително смут и в без това обърканите майчета Peace

Към авторката на темата:
Аз не разбрах от какво се оплакваш:
1. Д-р Хаджиева не те прие в уречения час?
2. Д-р Хаджиева не ти прегледа детето, не му обърна нужното внимание?
3. Д-р Хаджиева не ти предписа лекарство?

Съжалявам, но не мога да съм безпристрасна, защото познавам д-р Хаджиева от 10 г, от тогава и се лекувам с Хомеопатия само при нея, децата ми от раждането си са само на Хомеопатия и антибиотици не са пили! И когато лекар-неонатолог с 20 годишен стаж му изписа АБ, който му влива 5 дни, като след това заболяването повтори след 2 дни, а захарните топченца на д-р Хаджиева го изрекуваха за 3 дни не мога и да си помисля да съм безпристрасна! За мен това е по-важно от това дали ще получа касов бов! Явно, за теб е по-важно да имаш документ за разходите си Rolling Eyes хора разни, приоритети разни...
За добрите лекари винаги ще има крайни мнения! Пък и когато не даваме възможност и на другата страна, както всъщност е редно да си каже неговата версия по въпроса е много лесно да оплюем типично по български Tired
Дали прегледа ти е бил 10 минути newsm78 Помисли пак и пак ела да го напишеш! При д-р Хаджиева контролния ми преглед не е бил 10 минути!
От какво те заболя най-много отговори на себе си, не на нас, от това, че даде 50 лв и на вратата не пишеш професор или от това, че попита за името на лекарството! Лекарството си влиза в прегледа, не се продава!
Моя съвет е да си проясниш ситуацията за себе си и да се успокоиш!


Радвам се, че във вашия случай помощта на този "специалист" е адекватна.
А сега да отговоря на въпросите Ви:
1. Д-р Хаджиева не ме прие в уречения час, защото прие 2-ма други пациенти без час. Това не го отчитам, защото българинът така си е свикнал - специалистът не спазва часове, а пациентът си трае и влиза когато го приемат.
2. За вниманието - зададе ми няколко класически въпроса:
Как мина бремеността?
Как се храни детето?
Как спи?
През останалото време аз разказвах без конкретни въпроси. В 10-те минути преглед докторът проведе 2 лични разговора и това беше.
Връчи ми пликчето с гранулките и добре, че се сетих да я попитам какво ми дава, как да го давам на детето, има ли странични ефекти, на какво ще повлияе, има ли значение приема на ваксините и т.н. Тоест ако аз не бях питала, трябваше да се прибера и като първия глупак да давам нещо на детето си, за което нямам никаква информация.
А относно 50-те лева, мисля, че е недостойно доктор изкарал някакъв курс по хомеопатия да се цели по-нависоко от хора, които са посветили живота си на медицината. Съжалявам, но не ми е приятно да ме ограбват със селски маниер. Предпочитам да давам парите си за професионални консултации и адекватна помощ. С това не искам да обидя науката, наречена "хомеопатия", а шарлатаните, които с 1-2 прочетени книги правят пари на гърба на "обърканите майчета".

# 13
 • Мнения: 165
За жалост не е толкова просто да станеш добър хомеопат - само с 1-2 прочетени книги, а и в крайна сметка никой никого не кара насила да си дава парите. Щом сте отишли при д-р Хаджиева значи сте били запознати донякъде с тарифите и принципите на хомеопатията.
Поне да бяхте опитали гранулките й и да видите дали има желания ефект.

# 14
 • Кредитен консултант - Варна
 • Мнения: 136
Desislava,Вие не сте била подготвена да започнете лечение с хомеопатия .Трудно е след като си свикнал с алопатичните принципи и лекари да превключиш на алтернативно лчечение,каквото е хомеопатията. Заради Вас самата е било добре да се подготвите теоретично преди да посетите хомеопата - като например какво представляват хомеоп.лекарства ,как се приемат ,на какъв принцип действат,колко струва прегледът при даден специалист ,какви са отзивите за него и всичко друго ,което Ви хрумва като въпроси. Има достатъчно информация за всичко това в този форум , а и на други места в нета.
Относно цената от 50 лв - да,на пръв поглед изглежда висока, но лично при мен и децата ми - 50 лв са нищо сравнени с парите ,които преди оставях в аптеките за антибиотици, сиропи,витамини,капки и всики останали неща.Не включвам нервите и притесненията околовисоки температури и безсънни нощи.
Така ,че какво да ви кажа освен ,че не Ви разбирам - Вие сте посетили хомеопат ,за да помогне на детето Ви или да му правите финансова ревизия ?
Ако е първото - просто прочетете малко инфо за хомеопатията и започнете лечението като поддържате връзка с лекаря за всяко нещо,което Ви притеснява.
Ако е 2- то - обадете с в НАП .

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт