Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 049
Помагайте, момичета, че ще ми се пръсне душата  Sad

Историята накратко: след като БНД вгорчи първите месеци на майчинството ми с непрестанни караници и психически тормоз, му казах, че искам да се разделим и по-добре така, отколкото детето да расте сред скандали и лъжа.
От близо 7 г. е в Щатите. Ожени се преди две и тогава започна да превежда пари за детето. Преди това 7 години си спази обещанието, "че докато си стоя на ината пари за това дете от него няма да видя".
Роднините му никога не са се интересували от малкия - не можаха да преживеят, че отказах да прекръстя детето на бащата на БНД. И това след като месеци преди това заедно с БНД бяхме решили как ще се казва детето.

Сега БНД идва в БГ (последния път идва есента на 2005, тогава разказвах как за цял месец свари да види сина си три пъи за по няколко часа, а последната вечер сеобади в 19 да каже, че не може да дойде довкъщи, защото на другата сутрин трябвало да стават в 3 сутринта за полета  ooooh!).

Иска да води Дивчо при родителите си. Те живеят в друг град. Тези хора не смятат, че имат внук. 10 години не са го виждали. Не са и искали. В "По-по-най-" съм писала, защо баба му смята, че не й е внук... Но понеже БНД е от онези същества с болезненото его и вечния стремеж да се доказват, иска да заведе детето там и един вид да им покаже "ей, това чудесно дете е моят син независми какво мислите". И няма значение, че всячески се опитах да му обясня, че е безсмислено да води Дивчо при хора, които не се интересуват от него. Той си е навил на пръста и ми извади душата поскайп, точно както го правеше преди десет години с обвинения, епитети каква съм, опит да ми вмении вина за всичко и така...

Вие сте. Кажете, права ли съм да не искам да води детето при хора, които не го смятат за свое внуче. Ненавиждат ме. А аз никога не съм разбирала еснафското им отношение - определящо за тях е отношението им към мен, а не към детето. Афектирана и объркна съм. Дано сте ме разбрали...

# 1
 • София
 • Мнения: 10 744
Аз те разбрах  Hug
Кажи само: кога идва БНД? Колко далече са родителите му? За колко време иска да води там Ники?

# 2
 • Мнения: 2 724
Дребния какво казва, пита ли го?
Аз по-скоро бих била против. Но много зависи наистина за колко време и колко далече.

# 3
 • София
 • Мнения: 10 744
Да, както и след колко време ще идва, защото ако мисли да дойде към септември например и сега му е влязла тая муха в главата, дотогава може 6 пъти да си смени мнението.
Затова може би е добра идея да му кажеш, че ще вземеш решение когато дойде тук и организира целия престой у техните (защото не знам ако майка му му ревне ама как и защо ще го водиш - дали няма да се огъне).

# 4
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
И аз съм на мнение, че трябва да се съобрази с мнението на детето. Той вече е голям, не е безгласна буква.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 049
Идва на 6-ти юни.
Искаше направо да го вземе. Отне ми близо час да го убедя, че ще е добре първо 2-3 дни да е през деня с него в София, по Витоша, на басейн напр и т.н., а после, ако Дивчо е ок да идат заедно на планина за 2-3 дни.

После започна спора за родителите му. Та, досега... Успя да ми разбие нервата, точно както го правеше преди 10 години. Последните 10 минутии ме убеждаваше, че аз съм била виновна детето да не познава баба си и дядо си, защото не съм им се обадила. Ето цитат в отговор на моята мисъл, че за Дивчо родителите му са непознати и как ще му обясни, че не са го виждали толкова време:

"Да, непознати са му заради теб, защото Никола през цялото време беше с теб и ти не "сметна" за необходимо да го запознаеш с роднините на баща му. Е?"

Това - аз съм виновна за всичко. Вие сте.

# 6
 • София
 • Мнения: 10 744
Ооох не е лесна твоята, той ножа опрял до кокала вече ...
С Ники мислиш ли да говориш?
Нека да го заведе пък в крайна сметка, какво губите?

# 7
 • София
 • Мнения: 6 980
Бих го пуснала ако с БНД се разберем, че:
1. Ще се съобразява с желанията на малкия. Ако детето каже "Искам да си тръгнем" - палят колата и си тръгват.
2. баба и дядо се държат добре с детето, което означава никакви приказки, подмятания и намеци ни за това дали е или не е син на БНД, за майката на детето, за отношенията м/у мама и татко и прочие... Нищо, което да смути Дивчо.
3. Ти да можеш да се обаждаш на детето по всяко време и да говориш с него.
4. най-важното - Детето да иска...

И кажи на БНД, че като се държи като капризно дете, не те печели много-много за каузата си Wink  Уффф, много ме дразнят инатести мъже... Моето БНД е същото.  Sick

# 8
 • София
 • Мнения: 1 049
Birdy, ето малко подробности.

4 години бяхме гаджета. През това време се наслушах колко кофти човек е баща му, какво му е причинил, как се е държал с майка му и как никога няма да опре до него. Майка му чувствах като приятелка. Родителите му са разведени откак е бил на 12. С него избрахме име за детето, докато бях в 6-ия месец. Замина за чужбина да изкара пари, че бяхме за никъде (аз 4 курс студентка). Върна се след 2 месеца - 20 дни след раждането на Малчо. Малко преди това родителите му вече бяха дали ясно да се разбере, че са възмутени, че детето не е кръстено на дядото. Споделих с него и заяви:Ние сме си решили и това е наше дете.Няма значение какво казват!". След два дни все едно се върна друг човек с приказки, които никога не съм допускала, че ще чуя от него. Трябвало да прекръстим детето, да покажем уважение към баща му. Ако не дай си боже нещо се случило с БНД, само баща му можел да ни помогне, защото има пари и т.н. Седмици наред караници до сутринта. Безкрай. Отчаяние, пълно объркване. Не вярвах, че умишлено м етормози и измъчва. Виждаше как се чувствам и продължаваше. От позицията навремето си давам сметка, че вероятно е искал да ме пречупи, а аз подсъзнателно съм усещала, че позволя ли този път роднинският манталитет да ни диктува живота никога няма да съм щастлива с човек, който не е този, за когото съм го мислила години наред.

Сори, че стана толкова дълго, но исках да стане по-ясно...

Исе, нямам му доверие. На тях още по-малко. Тия хора са ми от друга планета. за тях не е важно дали хората наистина се обичат, а как това изглежда на другите, дори близките. Един от трагичните доводи навремето бе, че баща му не смеел да каже, че има внук, защото като го питали как се казва и трябвало да каже, че не е кръстен на него... нямам думи, а и ревнах безпаметно... само глупости пиша сигурно

# 9
 • София
 • Мнения: 10 744
Миленче, аз в тоя случай се чудя неговите родители знаят ли за намеренията му???

# 10
 • София
 • Мнения: 6 980
Миленита - тогава просто кажи "Не и няма да го обсъждаме повече." Съвсем спокойно му кажи доводите си: детето не познава добре баща си, какво остава за баба и дядо, нямаш им доверие, не се чувстваш добре да го пуснеш сам и прочие.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 049
Ise, съвсем ме разрева: два часа точно това се опитах да обясня спокойно и с доводи. С многократно повтаряне, че не се водя от моето отношение, че Дивчо е важен и как той ще се чувства и т.н. Напразно. Гледала съм себе си, искала съм да "натривам сол", вината винаги е била в мен...Ето за илюстрация: "Чувала ли си че пътя към Ада е обсипан с добри намерения?  Не смятам, че мислиш лошото на Никола, но се притеснявам, че не се усещаш какви са последиците от това което правиш."

Споменах ли, че ще идва с жена си и тя навсякъде ще е с него?...

# 12
 • София
 • Мнения: 10 744
Ама, Миленче, то на Исето идеята май й е точно обратната на твоето "с доводи".
Без доводи - чист отказ.
Какво ще направи според теб, ако направиш така, може ли да го заведе на своя глава?

# 13
 • София
 • Мнения: 1 049
Лошото е, че е от типа хора, от които всичко можеш да очакваш. Та, не мога да съм сигурна, че като го заведе в Пирин, после няма да го замъкне при родителите си. Освен това, умира да е на неговата и е безогледн като си науми, че трябва да направи нещо.

Писа по скайпа, че се надявал да се разберем предварително, без да се разправяме пред Дивчо, но явно нямало да стане. Чудя се, дали не ми намеква, че ще разиграва сцени пред детето, за да ме изнуди. Напълно е способен на това, а аз ще съм готова на всичко, за да не се разстрои детето...

Иде ми да се удуша. Знам, че сама съм си и виновна, ама така ме е свила душицата как ще се отрази всичко това на Дивчо...  Tired

# 14
 • София
 • Мнения: 10 744
Миленче, а жена му дали няма да излезе разбрана? След като е почнал да превежда пари след като се е оженил ... а и споед мен повече пред нея иска да се покаже какъв е мъж.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт