Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

In transit

Мнения: 1 668
Незнам защо ама все по-обед когато се мъча да не мисля много за ядене ми идват едни вкусни вкусни мисли Smile) Искам да я споделя с вас Wink

Вземате пилешко месо по избор, може обезкостено, може и на порцийки, може и с друг вид месо Smile Слагате го в йенска тенджерка като на дъното сте сложили малко зехтин или олио. Добавяте няколко (2-3) скилидки чесън нарязан на филийки, около 300 грама цели гъбки ако са дребни или нарязани на лентички за по-едрите, върху тях слагате резенчета топено сирене. Всичко това заливате със сос приготвен от 1 кофичка цедено кисело мляко (сметана или по-мазно и гъсто кисело мляко) 1 чаша бяло вино (аз го замествам със соев сос, когато нямам вино, а и с червено съм пробвала пак става Wink ), сол, черен пипер и малко риган. Задушавате докато омекне месото. Между другото соса се пресича при печенето да не ви притеснява, достатъчно вкусно става.

За гарнитура му подхождат всякакъв вид салати или пържени картофки

Може да пробвате и друг вариант, в който накисвате месото нарязано на лентички (примерно) в марината (лимонов сок, соев сос, зехтин, горчица,миризмички) и след това печете месото само в соса от маринатата. След изпичане изливате соса внимателно в купичка и го бъркате с 1 малка кофичка сметана (150-200 гр.) и 2 яйца. Сипвате обратно соса и оставяте да поседи 5-10 мин. в горещата фурна. Става нещо като сос ала карбонара само, че по-пикантен Smile

Идеи много пробвайте и вие да добавите нещо свежо   chef
« Последна редакция: ср, 01 юни 2005, 13:24 от Erica »
Цитирай

София

Мнения: 1 114
Още днес ще бъде изпробвано, тъкмо се чудех какво да правя с 2 бутчета и малко гъбки останали. Благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 4 679
Може да пробвате и друг вариант, в който накисвате месото нарязано на лентички (примерно) в марината (лимонов сок, соев сос, зехтин, горчица,миризмички) и след това печете месото само в соса от маринатата. След изпичане изливате соса внимателно в купичка и го бъркате с 1 малка кофичка сметана (150-200 гр.) и 2 яйца. Сипвате обратно соса и оставяте да поседи 5-10 мин. в горещата фурна. Става нещо като сос ала карбонара само, че по-пикантен Smile

Аз правя марината от лимонов сок, соев сос, горчица и мед.
Става много интересен вкус.
Може да се пече в тавичка, а също и на скара.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.