Темата е до всички русенци или хора просто желаещи да помогнат, кой със съвет или опит, кой с връзки  Laughing
Група приятели, създадохме фондация в подпомагане детското здравеопазване в Русе. Оказа се, че като цяло за детските отделения се прави най-малко(да не говорим за град като Русе), защото децата са пациенти, които не са платежоспобни или властимащи и нямат изисквания към качеството на лечение. И така, решихме, че вместо да се оплакваме и плюем здравната система е по-добре да направим нещо за подобряването на ситуацията в нашия град. Поставяме си конкрети и изпълними цели, с ясни срокове. Идеята е да подпомагаме детските отделения  с набиране на средства за апаратура или връзка със здравни заведения и институции, които да дарят такава апаратура.  Другата част от целите е да се намират средства или други начини за обучение на специалисти . Не се подпомагат единични случаи. По-добре е да се оборудва здравно заведение със специална апаратура и обучи местен специалист,  който да помага на куп деца в България, отколкото родителите на нуждаещите се деца да се чудят откъде да намерят огромни суми за лечение в чужбина. Работим със пълното съдействие и подкрепа на завеждащите на всички детски отделения и шефа на болницата. Към момента сме  започнали доста ползотворна кореспонденция с канадската фондацията Sick kids, която поддържа една от най-големите детски болници в света, към която има и изследователски институт.
А днес, 01 Юни - Денят на детето,  избрахме официално да обявим дейността на фондацията пред обществеността и като начало на кампания за набиране на 18 000 лв. за закупуване на ехограф, който ще се използва от всички детски отделения.
Другата задача е да продължим работата си с болници по света, които след подмяна на апаратурата си, даряват старата. В много случаи тя е доста по-добра от наличната в нашата болница.
Ако някой има  идея или каквато и да било възможност в подкрепа на нашето дело, нека я сподели. Приемам всякакви предложения! Hug