Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 май 2008, 12:49 ч.

Какво да правя?

 • 1 036
 • 12
 •   1
Отговори
Здравейте,
Имам проблем с мъжа ми. Историята е следната: Семейство сме и имаме дете, но живеем при родителите ми защото доходите не ни стигат за квартира.Рзговаряли сме милион пъти, че трябва да смени настоящата си работа и да започне нова, но няма успех. Родителите ми ни издържат - те поемат разходи като сметки и др.,На мен ми е неудобно, защото никога не съм била в такова положение, и винаги съм разчитала на собствените си възможности,а в момента съм в майчинство и не мога да работя.На него, обаче явно му е добре. Въобще не се трогва от разговори. На всичкото отгоре слуша сестра си, която в много ситуации се бърка в нашия живот.Разговаряла съм и с нея, но ефект няма...
Незнам, какво да правя..
Искам съвет, как да го накарам да мисли за семейството и да не се влияе от мнението на сестра си, а от моето..все пак сме семейство и трябва да решаваме ние проблемите, а не сестра му..

# 1
 • Габрово
 • Мнения: 3 036
непозната,
Значи да разбирам,че той като слуша сестра си не е добре,а вие като живеете с вашите е добре!
Не прави моята грешка,за която плащам и до днес.
На 20 години се омъжих и живях( все още живея при с майка ми).
Всекидневно плащам за грешката си.
Имате нямате пари излизайте.
Докато знаете че има някой да ви помага съпруга ще се помайва.
Проблема не е в работата на съпруга ти а в това че не сте самостоятелни.

# 2
 • Мнения: 307
Кажи му, че вашите спират да плащат всички сметки и трябва да си разделяте разходите.

# 3
Ами общо взето..проблема е наистина, че се помайва..свикна на лесно..мама меси,татко носи, да живей труда. Сестра му наистина се меси където трябва и не трябва. Започвам с това което първо се сещам на прима виста - прави сметка къде му отиват парите и той и позволява.Знае какви планове имаме и за какво.Тя винаги знае и може всичко. Родителите ми не се месят за нищо.Наистина, до момента, не са давали съвети без да са поискани от нас,нито са настоявали да правим нещо просто защото така ще е добре, само плащат разходите и са ни оставили нас, да си поемаме разходите по бебето. Аз не искам да живея така, искам самостоятелно в отделна къща, искам да знам че сме само тримата, но когато му говоря, той ми казва.."Ми да, и аз искам..ама как да стане като не ни стигат парите!?"
Хиляди разговори и не помагат,исках да си смени работата,защото познати му предлагаха по-добра-той не се съгласи,исках да живеем на квартира,той пак не се съгласи..

# 4
 • където не се пуши
 • Мнения: 668
Не е добре така.Излез на квартира.Вашите щом са свестни в началото ще помогнат с каквото може.Аз също имам брат ,но не питам нищо ако не ме попита и не давам съвети да не изляза лоша.Уважавам жена му и не се бъркам,дано сестрата влезе в час ,че така не е добре.Може като за начало да вземеш да се здушиш с нея ,като е толкова оправна да налее акъл на брат си.Оплачи се,че искаш да излезете самички  да видиш и тя какво ще каже.Ако не друго поне на коя страна е.Моята като се ядоса и идва да се оплаче,но тя е много миличка,харесвам я много Grinning
Ако не иска да излезете хвани вестник и търси няма каде да ходи ако си решила.

# 5
 • Мнения: 604
И аз преди години имах подобен проблем!докато ва6ите пла6тат сметките все 6те е така.Разделете си разходите и когато не ви стигат парите го карай той да търси!За да се нау4и на отговорност трябва да сте отделно ина4е няма да стане.Вземи не6тата в свои ръце за6тото ина4е той о6те дълго 6те се помотава и вайка.успех мила

# 6
 • София
 • Мнения: 2 405
Кажи му да търси детегледачка, защото ти смяташ да започнеш работа.

# 7
 • Мнения: 272
ако излезете на квартира той ще се стресне ли ?все пак ти си знаеш.
вашите не роптаят ли, че плащат всички сметки?
в крайна сметка всичко е до характер.ако той е безотговорен-тежко ти!
не може да превъзпиташ един мъж/най-много да се изпокарате/,поговори с него сериозно,излезте на квартира-ако държи на семейството си, ще се стресне, но трябва да си готова и на обратния вариант - да не се стресне.

незнам какво да те посъветвам - моят мъж е кръгъл сирак и още преди да се запознаем беше свикнал сам да се издържа, даже имам обратния проблем - покрай мен закъса с някои от моята рода Twisted Evil,не мога да се оправя с тях #Cussing out
той, милия търпя, търпя, но явно всичко има граници/впрочем вашите колкото и да ви обичат сигурно и на тях ще им писне/.

късмет ти пожелавам и дано се стегне "главата "на семейството.

# 8
 • Алпите
 • Мнения: 10 164
Родителите ти ви правят лоша услуга.
Аз бих го пратила да върви при сестра си.
Майчинството е само 2 год. А ако решиш можеш и по-рано да започнеш работа след като държиш на независимостта си.

# 9
 • Мнения: 139
Поговори с родителите си. Измислете нещо, някакъв предтекст, под който да се опитате да докарате съществуващите сметки до съзнанието на твоя "мъж". Поговори и с него. Опитай да разбереш защо неиска да смени работата си, след като има възможност да го направи, и действай и в тази посока. Ама да го издържате (щото Вие това правите) - не Naughty
Макар че, ако досега не е осъзнал, че да си съпруг и баща означава да носиш някава отговорност, едва ли тепърва ще се превъзпита.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 967
Хората не се променят.
Погледни ситуацията право в очите и прецени искаш ли да прекараш живота си с инертен и стрхлив индивид, който не може да поеме грам отговорност.
Ако смяташ, че ще можеш да живееш така и когато детето израсте и започнеш работа, нещата съвсем ще влязат в ежедневните релси "ден да мине друг да дойде", докато минеш възрастта, в която имаш големи шансове да срещнеш подходящ човек, просто се примири и не се измъчвай с въпроса дали ще се промени.

# 11
Да,наясно съм,че моите родители ни правят лоша услуга,макара че знам - мислят ни доброто.Той не си сменя работата,защото мисли на принципа - ами ако следващата не е добра? Аз не искам да взима милиони,въпреки че е хубава сума  Crazy..просто искам да взима пари с които да можем да сме финансово независими. Квартирите ,които намирах бяха винаги неудобни според него..или бяха скъпи или все нещо не им беше наред. Той просто не е човек на риска..не може да рискува,аз съм обратното..Не искам да се разделяме,защото го обичам..той се промени от раждането на детето,някак си наистина го хвана страх от отговорност.Надявам се да е само период и да премине.

# 12
 • Sf
 • Мнения: 978
Прехвърли му майчинството, отивай да работиш и се изнасяйте. Пък той нека седи вкъщи и гледа детето. Нищо лошо, след като ти си по-смелата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт