Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 май 2008, 15:32 ч.

ДОБРА ЛИ Е МАЙКА ТИ?

 • 5 259
 • 106
 •   1
Отговори
Злопаметна ли е? Казва ли неща като
\"Аз никога няма да ти простя това\" или \"Ако направиш еди какво си аз никога няма да ти простя\"


Казва ли за други хора \"това каквото той/тя направи е непростимо\"


Трудно ли и е да си признае че не е била права?


Трябва ли тя обезателно да има последната дума?


Важно ли е за нея винаги да е права?


Кара ли те да се чувстваш отговорен за нейните чувства (за нейното щастие, нещастие, ранимост или разочарование)?


Казва/ла  ли ти  че е разочарована от теб?


Казвала ли е някога  че не заслужаваш нещо? Например \"Ти не заслужаваш това което аз/ние правим за теб\"


Поставяла ли е под въпрос интелекта ти казвайки неща като: \"Смяташ се за много умен/умна но не си\" или \"Не си толкова умен/умна колкото ти се иска\" или \"Ако си толкова умен/умна как можеш да направиш нещо толкова глупаво\"?  или  \"Защо не помисли за това\"?


Казва ли с разочарован тон \"Би могло по-добре да направиш това\"?

Когато казваш нещо  доближаващо се  до истината или когато показваш че е лицемерна чувства ли се заплашена и казва ли неща като: \"Не ми се прави на умен/умна\" или \"Това са пълни глупости\" или \"Нямаш представа за какво говориш\" или \"кое ти дава право да казваш това\"

Заплашвала ли те е с изказвания като\"Ако още веднъж направиш това...\" или \"Като те хвана следващия път...\" или \"това е последния път...\"


# 1
 • София
 • Мнения: 1 843
Казвала е доста от горните неща, да.
Дали е добра? Не знам. Знам, че друга нямам.

# 2
 • софия
 • Мнения: 634
ДА. Тя е най-добрият човек, когото познавам. Идеални хора няма, но тя винаги ще бъде моята МАМА.

# 3
 • Мнения: 139
Моята майка е чудесен човек, най-добрият лекар, когото съм срещала и... не особено добра майка. В резултат на последното аз не съм лекар (избра ми друг професионален път), не съм майка (не одобрява партньора ми и казва, че няма да вижда внуците си, ако са от него), но всичко това не е попречило да съм чудесен човек по думите на хората, които ме познават от близо.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 967
Това е майка ми.
Изобщо не ме интересува, каква е в очите на околните, аз съм последния човек, който би я съдил, или давал определения дали е добра или лоша.
Да, тя е казвала доста от изброените неща, но няма нищо, което не би ми простила, защото аз съм нейната дъщеря.
Това, което е правила, казала или мислила е единствено и само за мое добро, без значение дали е права или не, важен е резултатът.

# 5
 • В успеха и щастието!
 • Мнения: 575
Аз страшно много си я обичам и нямам спомени да ми е говорила чак по този начин. Мога да кажа, че много се надявам да съм поне наполовина родител като нея   bouquet

# 6
 • Мнения: 2 172
НАЙ-ДОБРАТА

# 7
 • Мнения: 164
Много добра!Бих й простила всичко, както й тя на мен.

# 8
 • Мнения: 1 974
Абсолютно Peace В 99.9% от случаите е напълно съгласна с мен, за каквото и да е. Помага ми много и с всичко. Много пъти сме се карали, но сърденето не трае повече от няколко часа Crossing Arms Прекрасна е и никога ама никога не е налагала мнението си. По принцип не само с мен но и околните, просто не е такъв човек. Hug

# 9
 • София
 • Мнения: 1 479
Много неща ме дразнят в нея,и винаги я "санкционирам" директно EmbarassedМоята майка заслужава най-доброто,защото е прекалено добра. Wink

# 10
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Майка ми е невероятна жена.За трудния си живот,който е имала е направила твърде много неща.Има много качества,които на мен ми липсват.Много сме се карали и докато бях тийнейджърка дори съм имала моменти, в които съм я мразила.Когато станах майка обаче, разбрах защо е постъпвала по определен начин.И разбрах колко много ме обича, нищо,че не винаги го е показвала.

Миналата година я оперираха от рак на гърдата.Аз живея в чужбина.Все по-често ми се случва да се чувствам като изплашено момиченце, което стои на прага на детската градина,знае,че след малко ще влезе да си играе с другите деца, но не е сигурно дали мама ще дойде да го вземе.Иска ми се да я виждам по-често.Всеки ден се чуваме по телефона.

# 11
 • DE
 • Мнения: 969
Най-добрата!!

# 12
 • Мнения: 712
Дали е добра мама? За мен си е най-добрата. Направила е неща за мен, които аз не мисля, че бих могла да направя за децата си (може и да греша, все още нямам деца, но достатъчно добре познавам себе си). Има огромни изисквания най-вече към себе си и в голяма степен към хората, които обича, но никога, никога не си е позволила да отправи към мен някоя от фразите, които авторката е написала. Всъщност, трудно ми е да повярвам, че майка може да се отнесе по подобен начин към детето си. От моята съм видяла само безусловна, неограничена любов.
Живея на 500км от нея вече 7 години, чуваме се всеки ден по телефона, и въпреки това ми липсва ужасно  Sad
Отправяла ми е някои укори (основно за неща, които съм можела, но съм пропуснала да направя), но осъзнавам, че това е, защото не иска да имам нейните слабости и да направя неща, които тя за себе си отчита като грешки, така че - давам си сметка - прави го не заради собственото си его, а заради мен. Ако съм искала мнението и, винаги досега е била права (а аз, с пълното съзнание, че за пореден път ще стане така, съм правила нещата по моя си начим), но никога не съм чула "Аз ти казах!" Аз съм единственото и дете, а тя ме остави да излетя от удобното гнездо само на 18 с идеята, че това е най-доброто за мен. С две думи - майка ми прави и винаги е правила най-доброто за мен, без значение какво и коства това.
Ами... добра майка е, най-добрата. Ще ми се и аз да бъда такава някой ден  Praynig

# 13
 • Мнения: 2 388
Дали е добра? Simple SmileНе, същата проклетия, като мен е. Simple Smile Но си я обичам толкова много. Heart Eyes

# 14
Имало ли е заплахи от сорта: \"Аз няма да ти проговоря\" или \"Ако излезеш от къщи вобще не се прибирай\"


Опитвала ли с е физически да те спре да излезеш?


Случвало ли се е да не те пуска обратно в къщи\"


Затваряла ли  е телефона когато говориш?


Казвала ли е неща от сорта: \"Не мога да повярвам че си направил/помислил  това\" или \"Как можеш да кажеш такова нещо\"

Извиняваш ли се често на майка си?


Правила ли  е генерални заплахи като;\"Ако не направиш еди какво си ще съжеляваш  до края на живота си\"


Имало ли е заплахи от сорта: \" Ако не направиш това ще видиш какво ще ти се случи\"

Казвала ли  е \"Не съм те питал/а какво искаш\"

Казвала ли е \"След като живееш в къщата ми/ни ще съблюдаваш моите/нашите правила

Казвала ли е \"Не си и помисляй да... \" или \"Недей да бъдеш толкова груб/а\" или \"Недей да бъдеш такъв егоист\" или \"не се отнасяй с такова неуважение\"

Казвала ли е \"Така не се разговаря с майка\" или \"Да не съм чула това друг път\"

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт