Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора

Попово

Мнения: 687
Здравейте дами,
моля споделете рецепта за сместа за гофрети  Praynig рових се из нета, но нещо не постигнах кулинарни успехи  Blush а така ми се похапват Embarassed
Цитирай

DE

Мнения: 4 614
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.

Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Аз пусках тема преди около половин година и пробвах почти всички рецепти - все не стават хрупкави, а едни глетиви и меки  Rolling Eyes
Цитирай

DE

Мнения: 4 614
Аз пусках тема преди около половин година и пробвах почти всички рецепти - все не стават хрупкави, а едни глетиви и меки  Rolling Eyes

Моите си стават перфектни - хрупкави и добре изпечени.
Да не би проблема да е в гофретника ти?
Цитирай


Мнения: 1 248
Аз пусках тема преди около половин година и пробвах почти всички рецепти - все не стават хрупкави, а едни глетиви и меки  Rolling Eyes

Моите си стават перфектни - хрупкави и добре изпечени.
Да не би проблема да е в гофретника ти?
И аз това се чудя за моя newsm78...на максимум ли се печат?На максимум изгарят...ма минимум изсъхват. ooooh!
Няма оправия. Tired
Цитирай

DE

Мнения: 4 614
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Smile
Цитирай

космополитно

Мнения: 929
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.



Аз да попитам като лаик НЕпритежаващ гофретник, но харесващ гофретите:
Гореописаната смес ИЛИ ДРУГА може ли да доведе до някакъв гофретоподобен вариант БЕЗ ГОФРЕТНИК напр. при печене и/или пържене в нещо? newsm78
Цитирай


Мнения: 1 248
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Smile
Колко W е твоя?   bouquet
Цитирай

DE

Мнения: 4 614
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Smile
Колко W е твоя?   bouquet


http://www.amazon.fr/Moulinex-Amd2-41-Gauffrier-Monsieur-Appareil/dp/B000TGIK1G

Ето го - стар модел. Едвам го намерих. 650 W според описанието.
Цитирай

DE

Мнения: 4 614
Преписвам ти рецептата от моята книжка на гофретника :
500 гр. брашно
3 щипки сол
6 яйца
150 грама масло
750 мл. мляко
50 грама захар.

Яйцата се разделят, белтъците се бъркат със солта на сняг, а всички останали продукти се бъркат отделно. После двете смеси се объркват заедно внимателно до хомогенна смес.

Аз добавям и 1 ванилия, и правя половин доза, защото стават страшно много гофрети.



Аз да попитам като лаик НЕпритежаващ гофретник, но харесващ гофретите:
Гореописаната смес ИЛИ ДРУГА може ли да доведе до някакъв гофретоподобен вариант БЕЗ ГОФРЕТНИК напр. при печене и/или пържене в нещо? newsm78

Нямам абсолютно никаква идея какво ще се получи ако направиш от сместа нещо подобно на дебели палачинки в тиган. Може би ще стане като американските палачинки - дебели и пухкави. Пробвай, що да не.
По друг начин гофретоподобни без гофретник не мисля че ще станат.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Ето рецептата, по която аз ги правя. Не излизат много но пък са хубави  Smile

140 г брашно
1 1/2  ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 1/2 с.л. захар
1 голямо яйце
240 мл прясно мляко
2 с.л. разстопено  масло
ванилия

Oт тази рецепта могат да се направят и американските палачинки - pancakes
« Последна редакция: нд, 18 май 2008, 19:21 от Еli=== »
Цитирай

София

Мнения: 3 492
И тук да се иззфукам, ме днес изпробвахме нормално кексово тесто във машинка за понички. Тя по същество си е чист гофретник ама с други формички вътре. Така, че пробвайте и този вариант.
Цитирай

DE

Мнения: 4 614
Обожавам понички. Нали става въпрос за онези малките, кръглите, с дупки в средата. Продаваха ги едно време много, забравих как им викаха. Помня че машините бяха едни огромни и самите понички се пържеха в огромно количество олио.

дядо хаджия, дай линк към твоята машинка, мооооля.
Цитирай

София

Мнения: 3 492
Обожавам понички. Нали става въпрос за онези малките, кръглите, с дупки в средата. Продаваха ги едно време много, забравих как им викаха. Помня че машините бяха едни огромни и самите понички се пържеха в огромно количество олио.

дядо хаджия, дай линк към твоята машинка, мооооля.
А нееее. Ония огромни машини за казанлъшките понички, дето един шприц изсипва гефречетата в една огромна вана с вряла мазнина и на другия край вади изпържените понички. Това са с търговски или промишлени машини.

Нашата е друга и е  точно както ви я описах. Типичен гофретник само дето формата вътре му е такава че като сипеш тестото и вадиш геврчета.
Цитирай


Мнения: 1 248
Само една степен ми е гофретника. От най-простите. Включвам, чакам да загрее и сипвам сместа. И после преяждаме Smile
Колко W е твоя?   bouquet


http://www.amazon.fr/Moulinex-Amd2-41-Gauffrier-Monsieur-Appareil/dp/B000TGIK1G

Ето го - стар модел. Едвам го намерих. 650 W според описанието.

Мерси, сбъдваща мечти.Моята е 1200 W, значи ще пробвам следващия път да завъртя термостата към средата, дано се получи.  bouquet
А колко време печеш от всяка страна?  Страшно ли е ако се отвори гофретника преди да е станала гофретата? newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 51 отговора