Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2008, 16:36 ч.

опасна сграда

  • 884
  • 1
  •   1
Отговори
  • видин
  • Мнения: 358
моля за малко помощ - на нашата улица има стара сграда, необитаема от 20 години, която се руши. собствеността е частна, доколкото ми е известно, наследниците са много и повечето са в чужбина, едва ли ги интересува, може дори да не знаят за съществуването й. в нея са се самонастанили роми - цигани от най-мизерните, пият, с***т, повръщат и влачат какви ли не боклуци. няма да ви обяснявам каква смрад се носи- можете да си представите какво е.
но това не е най-лошото - проблема е ,че зя последните три години поне 7 пъти се подпалваха и викаме пожарната да гаси. последният екшън е бил вчера.
вече не искаме да търпим това положение.
къщите ни са на "калкан" - т е ако стане наистина голям пожар ще изгорят и нашите къщи!!!

молбата ми е такава - кажете каква е процедурата - първо ще направим подписка, съседите са съграсни да се подпишат, но трябва да сме наясно със законовите разпоредби , касаещи такива случаи.

# 1
  • В страната на ненаучените уроци ...
  • Мнения: 3 770
Пуснете жалба в общината.Ако сградата е опасна, руши се или създава други проблеми - например от естетически характер, комисия от съответната община я проверява на място и издава протокол с предложение какво да се прави. В комисията задължително участват конструктори, архитекти, инженери по различни видове инсталации и член на Националния институт за паметниците на културата. Въз основа на протокола кметът издава заповед, в която е описано какво в какъв срок трябва да направят собствениците. Ако собствениците на сгради не извършат ремонтите, общината има право да ремонтира постройките за своя сметка и да ги ипотекира в своя полза. Собствениците са длъжни да допуснат общинските работници до имота си, пише в закона. Ако откажат, това се прави принудително с полиция.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт