Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2008, 16:56 ч.

Време за сладка и конфитюр

  • 48 185
  • 130
  •   1
Отговори
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Днес като бях на пазар и видях че има вече изобилие от ягоди и череши.
Много ми се иска да си направя сладко от ягоди или конфитюр.
Нямам рецепта .
Може  и да стане с пакетчетата на д-р Йоткер,но приемам и други предложения.

# 1
  • космополитно
  • Мнения: 940

Може  и да стане с пакетчетата на д-р Йоткер,...
Записвам се да следя идеите по темата!
Моя неяснота: Какво представляват тези пакетчета?

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Това са продукти на тази фирма и съм ползвала само за трушии,но не и за сладка.
Нещо подобно на консерванти и било много лесно за приготвяне.
Но ми иска да си набавя и други рецепти и да си направя сладко.
Вярно че по магазините има различни конфитюри и сладка,но от село ми донесоха 2 кг ягоди и се чудя какво да направя от останалата част(след като си хапнем хубаво)

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 009
Тъкмо и аз потърсих миналогодишната рецепта по която си направих ягоди.
Ето тук. Много благодаря на Лео   bouquet специално си пазя едно бурканче за да видя колко време ще издържи  Wink, но ето и след една година си изгрежда съвсем наред Simple Smile
Използвала съм го за различни сладкиши, чииз кейк, а децата го ядат смесено с кисело мляко Simple Smile. Ароматът и вкусът му са невероятни.
Отивам да почиствам половин кофа с ягоди Blush Hug

# 4
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Благодаря ти!   bouquet
Ще махна дръжките,ще измия ягодите и ще ги оставя в гевгир да се отцеждат.
Утре ще спретна една малка доза и ще видя какво ще стане.
А после и останалите ако добре съм ги направила.

# 5
  • Мнения: 2 973
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.

# 6
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
2в1,
Благодаря за рецептата,но само да питам ягодите нарязваш ли ги или ги пасираш?

# 7
  • Мнения: 2 973
Слагам ги цели.Някои по време на варенето се разкашват,но остават и цели плодчета.

# 8
  • Мнения: 140
И аз правя сладката като 2в1,то все по-рядко се случва,но някой път се налага.
Миналата година пробвах с прахчетата на д-р Йоткер,но не ми хареса как се получава.

# 9
  • Мнения: 713
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.
  PeaceПравя ги по същият начин

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Аз правя сладко/конфитюр по следния начин:
1кг ягоди (или вишни,боровинки,череши) се почистват и измиват.Слагат се в дълбока тенджера и се насипват с 1кг захар.Оставят се през нощта.На другия ден се слага на не много силен котлон и се вари без да се похлупва.Внимавайте,защото има голяма вероятност да кипне.От време на време се отпенва със суха лъжица.Готово е,когато капчица от сиропа капната на ръба на чинията си остава без да се стича.Добавя се една кафена лъжичка лимонтозу,разбърква се  и се налива горещо,в абсолютно сухи бурканчета.Затваря се и се обръща с капачката надолу.Държи се така докато изстине и след това се прибира.
И аз така правя....Всяка година... Peace

# 11
  • Мнения: 793
И аз няколко години правих по този начин,но все нещо не ми се получава.Или остава рядко като сок или пък е толкова гъсто,че трябва да го режа  нож.Нещо не мога да уцеля времето за варене.Миналата година пробвах с Gelfix Clasic и останах доволна.На всички в къщи ни хареса.Става много бързо,а ароматът на плодовете се запазва.Решила съм тази година да пробвам и рецептата на Лео по студен начин.

# 12
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
 katka72,
Кажи какво е това Gelfix Clasic ?
Нещо подобно на д-р Йоткер?
На прах ли е или друг вид консервант?

# 13
  • Под звездите
  • Мнения: 606
Аз правя и от горски ягоди по същия начин,само че да не се разкашкат първо си сварявам сиропа до доста гъсто и след това изсипвам ягодите.Леко сиропа се разрежда от плодовете,оставям го да поври.Готово е когато в чинийка сложа малко от сиропа и като мина с лъжичка по него остава пътечка.Слагам лимонтозу и веднага го насипвам в бурканчета,запечатвам и обръщам.

# 14
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Аз правих сладкото по рецептата на Лео с малини. Стана много сполучливо , имам още две бурканчета и си е все така свежо . И на сок го разтварям. Тази година ще си направя и с ягоди Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт