Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 121
Ами това ми е въпрося  Smile Донесоха ми изрезки от ръчно точени кори и искам да направя вкусна баница. Предварително благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 3 494
Ами това ми е въпрося  Smile Донесоха ми изрезки от ръчно точени кори и искам да направя вкусна баница. Предварително благодаря!
Ами като всяка нормална баница, стига тия изрезки да ти позволяват въобще да правиш вита баница. Щото ако да някакви малки парчета направия тогава наложена. Намазваш си тавата с мазнина, нареждаш един слой кори, ръсиш и тях с мазнина сипваш плънка, редиш отгоре друг слой кори и тях наръсваш с мазнина и пращаш във фурната по предназначение.
Цитирай

космополитно

Мнения: 929
Ами това ми е въпрося  Smile Донесоха ми изрезки от ръчно точени кори и искам да направя вкусна баница.

Секунди преди да пратя написания си отговор е публикуван предишния! Изпращам своя нередактиран, въпреки, че в известна степен дублира предхождащия го! Успех с изрезките! Ще се усвоят със сигурност!... Laughing Hug

Първо както си описала придобивката ти страшно ми прилича, че всъщност почти разполагаш с домашна юфка!? Необходимо е да запечеш изрезките до розово във фурна! Натрошаваш ги ако са ммного големи. После  с тях можеш да направиш и варена юфка и/или млечна баница и солена баница! Та дори и сладко- солена: редиш ред изрезки върху тава предварително намазана с олио; отгоре- ред  натрошено сирене залято (или разбъркано с яйца и кисело мляко; пак ред изрезки и т.н докато имаш от едното и другото. Пече се до готовност във фурна (приблизително 20-30 мин.) След изстиване можеш да залееш с  топло прясно мляко, в което е разтворена захар(по вкус) и 1-2 ванилии ИЛИ ОБРАТНО- ТОЛА БАНИЦА СЕ ЗАЛИВА С ОХЛАДЕНО ПОДСЛАДЕНО МЛЯКО! Оставаш малко да попие ; разрязваш на парчета и консумирате!...
Аналогично можеш да направиш и баница с плънка, в която има зеленище- напр. спанак!
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Ако искаш виж рецептата ми за бюрек, има и снимки стъпка по стъпка:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1017.msg37228.html#msg37228
Цитирай

космополитно

Мнения: 929
Ако искаш виж рецептата ми за бюрек, има и снимки стъпка по стъпка:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1017.msg37228.html#msg37228

Аз я видях с интерес! Няма да я правя- видя ми се приекалено сложна, трудоемка и изискваща време! Вкусът не го подлагам на съмнение, но!...

Tandoori, искам само да ти благодаря за усилията така достъпно и онагледено да предадеш знанията и уменията си! От щедрост и алтруизъм като твоите интернет и форумите се пълнят със стойностни неща на ползу непознати и неизвестни хора!...
Да си много здрава и колкото даваща, дваж повече получаваща!  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Аз я видях с интерес! Няма да я правя- видя ми се приекалено сложна, трудоемка и изискваща време! Вкусът не го подлагам на съмнение, но!...
Tandoori, искам само да ти благодаря за усилията така достъпно и онагледено да предадеш знанията и уменията си! От щедрост и алтруизъм като твоите интернет и форумите се пълнят със стойностни неща на ползу непознати и неизвестни хора!...
Да си много здрава и колкото даваща, дваж повече получаваща!  bouquet

Благодаря ти за милите думи! Smile Hug Embarassed
Цитирай

Където ми видят очите ...

Мнения: 99
Ами това ми е въпрося  Smile Донесоха ми изрезки от ръчно точени кори и искам да направя вкусна баница. Предварително благодаря!
Аз бих направила следното: ще редувам изрезките с плънка от сирене и яйца като предварително намазвам с масло. Така редя всичко, като накрая ще сложа от плънката най-отгоре, ще нарендам и кашкавал и ще пека Peace
Цитирай

космополитно

Мнения: 929
Надявам се когато му дойде времето да не пропуснеш да споделиш съдбата на изрезките!? newsm78
Цитирай


Мнения: 9 728
Според мен зависи за какви кори става въпрос.
Едно е да са точени в къщи и да са мнооого тънки, друго е ако са от тези, които се продават в пакети - ръчно точени, изпечени на сач. Те са по-дебели. От тях съм правила чудни гьозлеми, но за лагана баница със сирене яйца и мазнина - става доста дебело и тестиво - свекърва ми се беше пробвала и от там знам резултата.
Ако са точени у дома и са действително много тънки, тогава е друго вече. И пак си иска повечко мазнинка, в сравнение с машинно точените.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.