Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2008, 21:04 ч.

Как да сготвя за 30 мин на бебето?

  • 3 492
  • 38
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 094
Прочетох тук, че всички се справяте бързо и вкусно. Аз варя домашните меса за моето бебе (основно заек и телешко) 3, 4 часа. Моля да споделите с мен как вие приготвяте всеки ден лелеяните домашни порцийки прясна храна за 30 мин. Питам най-сериозно.

# 1
  • София
  • Мнения: 203
Е мила месо няма как да свариш за 30 мин. Ето аз как готвя на Геги.

Сварявам малко заек(имам домашен) после го орубвам и го натъпквам във формички за лед и в камерата.

Другите неща просто нарязвам на много дребно и слагам да се варят в много малка тенджерка с много малко вода и съответно при варенето добавям по 2 кубчета месо.

Накрая добваям копър или магданоз според яденето и тъй Бон Апети. Коства ми 10 мин.

Дано да съм била от полза  Hug

Обаче като гледам вие сте малко по-големи т.е. не ядете само супи можеш обаче по същия начин като като се посварят нещата да ги запечеш. Така става бързо.

# 2
  • София
  • Мнения: 6 036
Идем да дадем акъл  Grinning

Месото винаги варя предварително. Купувам пилешко/телешко или каквото там искаш да дадеш. Режа на парченца, варя, слагам в пликове и в камерата.

Повечето зеленчуци (само за картофите не мога да гарантирам, че има бавно увиращи сортове) са готови за половин час. Добавям кубчето месо и е готово:)

# 3
  • Мнения: 2 131
Ами месото не го варя всеки ден. Сварявам известно количество и имам за цяла седмица, слагам го във фризера. А иначе обелването на картоф, морков, тиквичка и т.н., нарязването и сваряването им не отнема повече от 30 минути, вярно е.

# 4
  • Silvermoon
  • Мнения: 953
Запис,
аз съм много зле с готвенето.

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 327
Идем да дадем акъл  Grinning

Месото винаги варя предварително. Купувам пилешко/телешко или каквото там искаш да дадеш. Режа на парченца, варя, слагам в пликове и в камерата.

Повечето зеленчуци (само за картофите не мога да гарантирам, че има бавно увиращи сортове) са готови за половин час. Добавям кубчето месо и е готово:)
и аз така правя  Peace

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 879
Аз замразявам сурово месо.Не съм го варила никога предварително.Когато ми е по малко времето за готвене,приготвям нещо с пилешко или пуешко,защото се варят по бързо.

# 7
  • Мнения: 1 263
Цитат на: ivonska
Моля да споделите с мен как вие приготвяте всеки ден лелеяните домашни порцийки прясна храна за 30 мин.
Във тенджерата под налягане на месото не му е нужно повече от 30 мин., за да се свари добре.  Peace
Цитат на: anya
Варене в тенджера под налягане
свинско месо - 20-25 минути
телешко месо - 20-25 минути
агненшко месо - 20-25 минути
говеждо месо - 25-30 минути
пиле - 15 минути
кокошка - 20-30 минути
риба - 10 минути
зрял фасул - 35-40 минути
леща - 20-25 минути
кисело зеле - 15-20 минути
прясно зеле - 8 минути
зелен фасул - 7-8 минути
зелен грах - 7-8 минути
картофи - 10 минути
моркови - 12 минути
карфиол - 5 минути
спанак - 1-3 минути
ябълки - 3 минути
дюли - 8 минути
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/article_1

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 09:19 от mummy

# 8
  • BG
  • Мнения: 84
това с тенджерата под налягане е супер идея. Може и а да се престраша да сготвя така месо за малкия...  chef

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 234
Една идея за по-малко от 30 мин.: червена леща, 1-2 картофа, нарязани ситно, бейби моркови, чесън.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 094
Една идея за по-малко от 30 мин.: червена леща, 1-2 картофа, нарязани ситно, бейби моркови, чесън.

От буркан, нали?  newsm78 То други май няма....

# 11
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
При мен става за по-малко от час със сурово месо. И без тенджера под налягане, просто не съм й фен  Stop Като е малко количеството, става бързо  Simple Smile

Бейби морковчетата си ги взимам замразени, в буркан са толкова меки, че само от поглед се разкашкват  Crazy

# 12
  • София
  • Мнения: 3 094
При мен става за по-малко от час със сурово месо. И без тенджера под налягане, просто не съм й фен  Stop Като е малко количеството, става бързо  Simple Smile

Ъ?!  newsm78

Аз днес заешкият ч.дроб, бъбреци и сърце ги варих около час и 1/2 (с картоф и лук)...

Някъде и аз съм чела, че тенджерата под налягане не била най-доброто...

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

Готвя му само за едно ядене, т.е. около 200гр краен продукт. Количеството е малко, месцето режа на малки парченца и става бързо.  Simple Smile

# 14
  • София
  • Мнения: 3 094

Готвя му само за едно ядене, т.е. около 200гр краен продукт. Количеството е малко, месцето режа на малки парченца и става бързо.  Simple Smile

Добре, де - да накъсам заешкото бутче?  newsm78



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт