Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 май 2008, 22:32 ч.

колко плащате?

 • 1 260
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 970
Колко плащате за почистване на входа на жилищния   блок newsm78.Колко пъти идва чистачката и какво включват задълженията  й? със съседите сме решили да наемем най-сетне жена за целта, но  не знаем какво заплащане е адекватно Thinking.Каква сума събирате на апартамент ( или член от семейството ) и кой плаща( имаме много ремонтиращи , а неживеещи още кандидат-съседи ooooh!)

# 1
 • Мнения: 3 831
Ми сметнете горе-долу каква е нормалната сума за едно почистване. Примерно 20 лева на едно почистване. След това разделяте сумата на колко семейства живеете там и виждате колко трябва да даде всяко едно семейство.

Така правят в много блокове в Пазарджик. Не и в нашия, понеже няма кой да дава пари и за чистачка.
По принцип почистването включва:


- Миене на прозорци поне два-три пъти годишно
- Метене на всяко чистене
- Миене с вода също на всяко чистене
- Почистване на стени, ако има замърсявания
- Почистване на асансьор при всяко чистене
- Обиране на паяжини, когато има


В някои случаи чистачката работи веднъж в седмицата, в други на две седмици веднъж, в някои и през ден Peace

# 2
 • Мнения: 2 700
Това с 20-те лева ми се вижда малко спорно Thinking Зависи най-вече от броя на етажите. Офисът ни е в четириетажна кооперация и там цената е 20 лв на идване, но ако става дума за високо строителство живо се съмнявам...
Що се отнася до задълженията - както Estellia  ги е изброила /при нас май прозорци се мият само веднъж в годината/.
И на двете места, от които имам наблюдения, чистачка идва веднъж седмично. Плаща й домсъветът. Разходите за чистачка са калкулирани в консумативите на човек на месец.

# 3
 • Мнения: 4 970
 Shocked 90 човека за  видели темата, и никой не знае ли?!??! newsm78Едва ли всичките живеете в къщи или пък не ползвате услугите на чистачка във входа си Thinking
Моля ви, момичета -помогнете!

# 4
 • Мнения: 4 970
solaris , писали сме едновремено. Сградата е ново строителство- от 5 етажа.Настилките са плочки.Мисля си 2 пъти седмично  дали е достатъчно?А вие ли копувате материалите ,които са необходими?(препарати, кофа и т.н....)

# 5
 • София
 • Мнения: 15 675
Плащаме 30 лева на месец, което включва чистачка, ток, вода, асансьор, поддръжка на входа/изгорели лампи, счупени брави, одраскани стени и всякакви ремонти - занимава се домоуправителя/, както и купуване на разни декорации - саксии с цвета, коледна украса и т.н. Готова съм да давам и по 60, ако се намери портиер и озеленител за двора - все някой трябва да поддържа тревните площи, дървенцата и цветятя, но никой не се наема, за съжаление Tired Не знаех, че е толкова трудно да намериш на кого да си дадеш парите Rolling Eyes

# 6
 • Мнения: 2 700
Според мен 2 пъти е достатъчно (както ти казах при нас и на двете места идват по веднъж).
За материалите - първоначалният набор се купува от домсъвета. После може и самата чистачка да ги купува, когато нещо свърши, срещу представяне на бележка.

# 7
 • Мнения: 66
При нас са 8 етажа по 3 апартамента, за чистачка плащахме по 40 лева на месец, а от другия месец - по 50, тя чисти 2 пъти в седмицата, но съседите не са доволни и ще я сменяме.
Таксите са по 2.60 лв. на човек от първи и втори етажи, по 3.50 за трети до осми етажи (за ползващите асансьор е по-скъпо), половин такса за деца от 4 до 7 години и по 1.00 лв. за куче.
Разходите са 1) за ток - осветление и асансьор, 2) абонатна такса за поддръжка и ремонт на асансьор, 3) заплата на чистачка, 4) заплата на касиер (това се наложи, защото никои не искаше да се заеме с тази длъжност), 5)консумативи за почистване - чистачката ги купува и носи бележките.
Ако има останали пари в касата, те се използват за ремонти на общи части (покрив, мазе...), но те често не стигат и се събират от време на време отделни такси - според квадратурата на апартамента, в зависимост от ремонта, който предстои.

# 8
 • MJF
 • Мнения: 4 434
60 лв на месец плащаме на човека,който почиства общите части.почиства всяка седмица по един път.а този разход се включва към общите месечни разходи.като стълбището макар че сме 7  етажна сграда е като за 8-9 етажна.

# 9
 • Мнения: 66
И още нещо да добавя, редно е и ремонтиращите да плащат, дори да не са се нанесли още да живеят в кооперацията, защото те цапат дори и повече от живущите там. Спомням си, че когато аз правех ремонт, по собствено желание дадох на ръка пари на чистачката, в размер на една нейна месечна заплата (целия вход беше потънал в прах от моя ремонт), а отделно си плащах таксата, която е задължителна за всички в блока.

# 10
 • Мнения: 4 970
minorka , четох правилника и там пише че плащат всички, които живеят повече от 30 дни Rolling Eyes.вярно е че ремонтиращите цапат най-много, та затова решихме да сложим на ремонтиращ апартамент поне такса като за един човек( супер смешно звучи разправия само за някакви  си 2-3 лева...... Rolling Eyes)

# 11
 • Мнения: 444
Преди около 3 години, когато имахме чистачка във входа и плащахме по 20 лева на месец. Сега изглеждат малко, но тогава това май си беше нормално, а и тя беше бабка живееща в същия този мизерен вход.

# 12
 • Мнения: 1 844
в блока,който сега живеем събираме по 4 лв.чистачката идва по 2 пъти в седмицата.
в кооперацията,в която е новото ни жилище,се събират по 20 лв,но пък чистотата е перфектна.

# 13
 • Мнения: 2 388
Аз знам, но ми е неудобно да отговоря на въпроса.
Имам предвид за заплащането и.

# 14
 • MJF
 • Мнения: 4 434
в новите сгради а и заради вече голямата мобилност се отказахме от делене на брой живущи а на брой апартаменти и за някои дейности като асансиор ,чистене оставихме на брой живущи.но дори и по новия начин се появиха некоректни.твърдят че живее 1 а са 3.за асансиора първо мислехме на брой ползващи но пак големи лъжи и затова се мина на всеки апартамент поне по 1 и от там нататък допълнително.иначе се наслушахме на такива дето не живеят пък се засичаме пред асансиора.иначе в правилника си има таксите за деца и кучета.
 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт