Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Варна до морето

Мнения: 2 655
Някой може ли да обясни как се застройват супите по книга.

 Question Има ли различни начини?
 Question Има ли вариант това да стане без кисело мляко?
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
И защо ще застройваш супичките Rolling Eyes  Question
Ама щом искаш, навремето като ги застройвах, разбивах само жълтък и лекичко добавях черпаче по черпаче от горещата супа, не вряла и докато стане около една купичка, после я връщах обратно в тенджерата. Може и към жълтъка да прибавиш малко прясно мляко вместо кисело.
Цитирай
Zdravei Pela,
az pravia zastroikata na pileshkata supa samo s iaice.
Slagam samo jaltak razbit s malko limonov sok.
Dano sam uspiala da ti pomogna.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Здарвей Пела,

Аз също като Афродита не съм привърженик на застройването на супите, но ако  реша да застройвам по някаква при4ина го правя САМО СЪС ЖЕЛТЪК с няколко капки изцеден лимон в него.
Цитирай

Monaco di Baviera

Мнения: 545
az zastriovam moite supi s edin galtuk i 4-5 s.l te4na smetana
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Цитат на: AFRODDITA
И защо ще застройваш супичките Rolling Eyes  Question


До сега се пробвах само веднъж и се пресече.
Но една българка ми каза: яйце с 3-4 с. л. кисело мляко.
Токлова се старах, но не стана. Crying or Very sad  Crying or Very sad  Crying or Very sad
Искам да се науча. Wink

БЛАГОДАРЯ ВИ за отговорите ще пробвам и ще Ви пиша какво е станало.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Пела, пресича се ако се сложи белтъка на яйцето. Ако е само жълтък не се пресича.
Но аз за по сигурно я застройвам след като я сваля от котлона, да поизстине малко.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: lalka
Пела, пресича се ако се сложи белтъка на яйцето. Ако е само жълтък не се пресича.
Но аз за по сигурно я застройвам след като я сваля от котлона, да поизстине малко.


Аха, и аз така знам - без белтък и гореща, но не вряла.
Цитирай


Мнения: 3 452
и аз имам различни варианти за застройка....

супа топчета застройвам само с жълтък;
но разни зеленчукови супички и пилешката застройвам с 2 до 4 с.л. кисело мляко, добре разбито яйце и около 1/2 ч.л. брашно.......тази застрийка е сигурно, че не се пресича, когато се наложи да се затопли супата повторно.......

а когато не искам застройка, за сгъстяване бутам малко фиде в супичкта.......и пак става Wink

иначе най-любима ми е пилешката бистра, ама както я правят в добрите кръчми Exclamation
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: Taneto


а когато не искам застройка, за сгъстяване бутам малко фиде в супичкта.......и пак става Wink

quote]

Или ориз
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Цитат на: AFRODDITA
Цитат на: Taneto


а когато не искам застройка, за сгъстяване бутам малко фиде в супичкта.......и пак става Wink

quote]

Или ориз


Пък аз ги сгъстявам супите, а и някой манджички с малко картофено пюре на прах  Very Happy , че не харесвам вкуса на брашното, особено ако не е препечено.
Цитирай


Мнения: 1 465
За картофеното пюре на прах.
Майка ми наскоро започна да сгъстява така супичките и наистина е много вкусно. Може да ми е по-вкусно и защото не ми се е налагало да ги готвя аз, но като оставим шегата на страна-опитайте. Става по лесно и по-бързо и няма как да се пресече.
Цитирай

Magrathea

Мнения: 2 766
Цитат на: Taneto
и аз имам различни варианти за застройка....

супа топчета застройвам само с жълтък;
но разни зеленчукови супички и пилешката застройвам с 2 до 4 с.л. кисело мляко, добре разбито яйце и около 1/2 ч.л. брашно.......тази застрийка е сигурно, че не се пресича, когато се наложи да се затопли супата повторно.......


Аз правя същото, но без да слагам брашно, но в яйцето добавят 2-3 капки оцет или лимон. Нямала съм проблеми с пресичане при затопляне  Wink
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
аз застройвам с така наречената "варена застройка". Звучи трудно за правене , но не е така.
Става за супа пиле, топчета, агнешка и пр.

Когато е готова супата се маха от котлона.
В отделна тенджера разбивам 2 яйца+2 с.л. брашно+1/2 кофичка кисело мляко. Слагам я на котлона на средна температура.Разбърквам добре и с черпака взимам МНОГОООО малко от врялата супа и сипвам в тенджерата с киселото мляко на тънка струйка и разбърквам енергично.
Повтарям така, докато свърши течността от супата.
После непрекъснато бъркам докато сместа се сгъсти ( горе-долу 10 мин отнема). Готовата смес връщам в тенджерата със супата.

Откакто застройвам така не ям супи на друго място по разбираеми причини Smile а и яйцето е 100% сварено.
Цитирай


Мнения: 1 202
Цитат на: mecho_puh
Цитат на: Taneto
и аз имам различни варианти за застройка....

супа топчета застройвам само с жълтък;
но разни зеленчукови супички и пилешката застройвам с 2 до 4 с.л. кисело мляко, добре разбито яйце и около 1/2 ч.л. брашно.......тази застрийка е сигурно, че не се пресича, когато се наложи да се затопли супата повторно.......


Аз правя същото, но без да слагам брашно, но в яйцето добавят 2-3 капки оцет или лимон. Нямала съм проблеми с пресичане при затопляне  Wink

Аз от детската градина не харесвам ''жълти'' и застроени супи , но мъжът ми само така ги признава и като сваря отделям за мен и за него. Ето и моята застройка
Топла застройка:
1 яйце
4 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. лимонов сок (прясно изцеден за предпочитане)
Яйцето се разбива с киселото мляко и лимоновия сок и се затопля на котлона на слаб огън. Към застройката се прибавя от супата , която в никакъв случай не трябва да е гореща.Тази застройка '' работи'' безотказно и досега нищо не се е пресичало. Малки хитринки :
1. Добре разбито яйце;
2. Не пропускайте лимоновия сок , така вероятността супата да се пресече е минимална. За пилешка супа е задължително;
3. Правете застройката в по-голям съд и дръжте на котлона като сипвате бавно възможно по-голямо количество от бульона на супата. След това връщате при останалото в тенджерата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора