Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 781
Ранко ни е още, но искам да се информирам Peace
Въпроса ми е как замразявате кубчета тиква и месо?
Трябва ли да има бульон при самото пасиране?
Колко време се варят?
След като се сложат във формички за лед покриват ли се с нещо отгоре или стоят така докато замръзнат?
Мога ли да замразявам подправки, примерно:тиква, морков, магданоз?
Благодаря ви предварително за отговорите Hug
Мисля да захранвам с купешки пюрета, но два, три месеца след това смятам да поприготвям и в къщи по нещичко.
Малко се плаша от задачата захранване Whistling

# 1
  • София
  • Мнения: 2 629
Аз тиквата си я режех на парчета,слагах я в найлонови торбички за по 1 порция и я пъхах във фризера.За готвене вадех по 1 пакетче и пусках във вряща вода да се вари.Какво толкова сложно има...
Месото-вариш,ако има кости обезкостяваш,късаш на малки парченца и пасираш с булъона в който се е варило за да стане средно гъста каша.Насипваш кашата във формички за лед,когато се замразят ги прехвърляш в пликчета,надписваш датата и вида месо и прибираш пак във фризера.

# 2
  • Мнения: 8 241
Всичко варя и пасирам с водата, в която са врели. Иначе е трудно - не става гладко и става супер гъсто, ако изобщо стане нещо  Rolling Eyes
Може и сурови в робота на много ситно (или колкото ти трябва).
Не ги покривам, докато замръзнат, защото става сравнително бързо. После ги сипвам в найлончета и си вада по колкото кубчета ми трябват Simple Smile Това преди де.. Вече не сме за кубчета  Laughing
Захраних и храня още само с мои си манджи (съвсем рядко съм взимала готови)..
Няма страшно, всичко е супер лесно  Hug

# 3
  • В заешката дупка
  • Мнения: 2 946
Аз правя като духи-пухи, но готвя на пара, и после смесвам с остналата вода и бам в пасатора. Като замръзнат, изсипвам в найлонови торбички, на които пиша датата, на която са приготвени.

# 4
  • под дъгата
  • Мнения: 630
Тиквата я изпичах на фурна - нарязана на парчета, в тава с малко вода. После намачквах с вилица, слагах в бурканчета от купешки пюрета и замразявах във фризера.
Подправки също могат да се замразяват.

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 327
Тиквата я изпичах на фурна - нарязана на парчета, в тава с малко вода. После намачквах с вилица, слагах в бурканчета от купешки пюрета и замразявах във фризера.
Подправки също могат да се замразяват.

и аз така  Peace

# 6
  • Мнения: 3 205
Месото може да се замрази и на парчета, след като е добре сварено. След това се реже на ситно напречно на влакната, докато е още замръзнало и се прибавя към готовото зеленчуково пюре. На мен лично пасирането на месо не ми се удаваше с моя пасатор и така ми беше много по-удобно.

# 7
  • France
  • Мнения: 391
Аз правя като духи-пухи, но готвя на пара, и после смесвам с остналата вода и бам в пасатора. Като замръзнат, изсипвам в найлонови торбички, на които пиша датата, на която са приготвени.

И аз така. Месото пасирам с булъона, защото иначе не става-много е сухо. Изливам във формички от по 60 мл ако са плодове или зеленчуци или форми за лед ако е месо или домати. После всичко в пликчета и си вадя каквото ми трябва от вечерта и на другия ден само ги разбърквам и добавям евентуално сварен ориз, спагетки и някаква мазнинка.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт