«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-54 от 54 отговора

London

ћнени€: 421
здравейте! днес б€х на доктор за големи€т ми син ,и покрай него и мен ме прегледа.вече 2години използвам капки за нос,защото иначе немога да дишам и така доктора ми каза ,че отвътре носната преграда ми била като на зиг - заг.... Shocked ужасссссссссс.н€кой имал ли е такъв проблем ? споделете... тр€бва ли да се оперирам или може и така да си карам?
÷итирай


ћнени€: 24
ћъжът ми е с такава преграда вледствие на счупване при бой като дете.ƒори не е знаел докато не го заведох на лекър защото едва диша като спи и то само през едната ноздра. азаха му операци€ но той не иска.Ќе мисл€ че ако досега не е имало проблем тепърва ще се по€ви.»зборът е ваш.
÷итирай

там където не искам

ћнени€: 1 512
ѕроблема се оправ€ само оперативно. апките за нос не са решение за това.јко искаш ц€л живот да слагаш капки за нос,слагай.—амата операци€ не е сложна и процесът на възстанов€ване е малък.√овор€ от личен опит.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 935
«нам  за тво€ проблем ,че е добре да се направи операци€ иначе с ти€ капки които ползваш непрекъснато, ще пострада  носната лигавица и от там други проблеми може да си създадеш!
÷итирай

варна

ћнени€: 318
—ъвсем случайно по друг повод ходих на уши нос гърло и ми казаха,че е дната ми ноздра е на зиг заг и аз не знам как е станало,но единственно мога да дишам докато сп€,като си опъна бузата с ръка и така заспивам,лекарката каза ,че само оперативно може да се оправи,но ми каза също,че и ако не ми пречи много не ми препоръчва операци€.» така си карам до момента.
÷итирай

—офи€, Ѕели Ѕрези

ћнени€: 1 097
» аз имам същи€т проблем - крива носна преграда. ѕри мен е по рождение, но положението се утрежни след многогодишно носене на диоптрични очила, които с тежестта си ми 'смъкнаха' носа. ќт нармален сега носът ми е 'свлечен', а и продължавам да нос€ очила. ¬еднъж при една много силна и упорита хрема посетих '”ши, нос, гърло'. —лед ренгенова снимка по насто€ване на лекарката, на снимката се вид€ кривата носна преграда. —лед консултаци€ с не€, рентгенолог и травматолог се установи, че това ми е по рождение и че носът ми също се смъкнал. √орещо ми препоръчаха операци€, разбрахм че не е сложна и тежка, ама вече 5 год. от онзи преглед и не съм направила нищо по въпроса. » аз като крис-пис заспивам с техники -мо€та е с повдигане на носа на горе, пак дишам през едната ноздра, но поне ми е по-леко.
÷итирай


ћнени€: 189
«дравейте!јз също съм в изкривена ностна преграда вследствие на удар с топка или сбивани€ като деца.јз освен това съм и със сенна и алергична хрема и ползвам капки за нос когато носа ми е запушен и трудно дишам. апките за нос не помагат при изкривена ностна преграда - те помагат за облекчаване на дишането вследствие на запушен нос - от хрема причинена от настинки или алергични процеси.
јз въпреки,че съм с изкривена ностна преграда мога да дишам през носа - макар и малко по-трудно.
Ћечението на изкривената ностна преграда е оперативно - тук ще ви представ€ малко информаци€ свързана с проблема изкривена ностна преграда - дано тази информаци€ да ви е полезна.

јнатомични данни за ностната преграда:

Ќосната преграда представл€ва пластинка изградена от кост, хрущ€л, лигавица и кожа, ко€то раздел€ кухината на носа на две половини. “€ започва в основата на носа с преградката между двете ноздри (колумела) и достига назад до носоглътката.

–азличават се две части на носната преграда, подвижна (по-малка) Ц в областта на ноздрите и неподвижна (по-гол€ма) Ц назад. ѕодвижната част на носната преграда е изградена от хрущ€лите на крилата на носа, покрити с кожа. Ќеподвижната част е изградена от хрущ€ла на носната преграда Ц предните две трети, и вертикалната пластинка на решетъчната кост и ралника (вомер) Ц задните две трети. Ќеподвижната част е покрита с лигавица.

Ќормално носната преграда поти никога не се намира точно по средата. “ова е физиологично състо€ние, не предизвиква оплаквани€ и не изисква лечение.
»зкрив€ване на носната преграда има тогава когато изместването от средната равнина е значително и предизвиква нарушаване на носното дишане от едната или от двете страни.

Ќай-често изкрив€ването на носната преграда се дължи на нелекувани или неправилно лекувани травми на носа. “ъй като носът представл€ва най-издадената част на лицето той се зас€га най-често при травми в тази област. “равма на носа може да има още по време на раждането при преминаване на плода през родовите пътища на майката, а честотата и нараства многократно след прохождане на детето.

ѕри възрастните причините за травма на носа са многобройни и не са обект на тази стати€. ƒруги причини за изкрив€ването на носната преграда са различни аномалии при израстването на лицето като ц€ло и носа в частност. “е могат да са вродени или да са следствие от забол€вани€, които вод€т до нарушение на дишането през носа и от там и до нарушение в развитието му (уголемена УтретаФ сливица, хронични хреми и синузити, рахит и др.).


¬ъзможни симптоми:

    * «атруднено дишане през носа Ц едностранно (по-често) или двустранно
    * ѕовтар€щи се инфекции на синусите (синузити) поради запушване на отворите на синусите, които се разполагат по страничните стени на носната кухина
    * ѕовтар€щ се серозен среден отит с намаление на слуха Ц заради нарушаването на възможността за изравн€ване на нал€гането в средното ухо през ≈встахиевата тръба (ко€то се отвар€ в носоглътката зад носната кухина Ц ‘иг. 2)
    * ’ъркане по време на сън
    * —мущени€ в обон€нието
    * Ќосов говор
    * –ефлекторни про€ви като кашлица, кихане, главоболие и др.

Ќеобходимостта да се диша през устата води до по€вата на фарингити, ларингити, бронхити и др.

¬ъзможни клинични признаци:

    * —транично изместване на долни€ ръб на носни€ хрущ€л спр€мо подвижната част на преградата (луксаци€ на колумелата). ¬ижда се като ръб при поглед в ноздрата. (‘иг. 3)
    * ƒолната част на носа може да е извита по посока на изкрив€ването на преградата (УЌакъдето отива преградата, натам отива и носа.Ф)


 ак се постав€ диагнозата У»зкрив€ване на носната преградаФ?
ƒиагнозата се постав€ от лекар ”Ќ√ специалист след извършване на клиничен преглед със специални инструменти, а при необходимост и след извършване на съответни изследвани€ (рентгенова снимка, компютърна томографи€ (скенер) и др.

Ћечение се налага тогава когато изкрив€ването на преградата на носа е значително и предизвиква оплаквани€ у болните.
Ћечението е оперативно под местна или обща упойка. ¬ъншни разрези не се прав€т.

ќпераци€та се състои в отсло€ване на лигавицата от двете страни на носната преграда и корекци€ на костите и хрущ€лите. ѕрилагат се два основни вида операции:

    * отстран€ване на значителна част от костно-хрущ€лната структура на преградата със запазване на лигавицата (субмукозна резекци€) ¬ъведена е в практиката от G.Killian и O.Freer 1902-1904г. ѕонасто€щем почти не се прави
    * изправ€не на изкривените участъци без премахване на големи части от костно-хрущ€лната структура на преградата (септопластика). ¬ъведена е от Cottle 1958г. акво се случва в следоперативни€ период?
—лед операци€та в носа се постав€т марлени тампони за профилактика на следоперативното кървене. “ампоните се свал€т на втори€-трети€ ден след операци€та. ќсвен тампоните от двете страни на преградата се постав€т специални пластинки, които служат като шина докато т€ зарасне в новото си правилно положение. ѕластинките се свал€т около 10 дни след операци€та.

 акви могат да бъдат усложнени€та от операци€та?
ќперациите на носната преграда могат да имат следните усложнени€:

    * следоперативни кръвоизливи
    * оток на носа, на горната устна и синини под очите (пон€кога)
    * изтръпване на предните горни зъби
    * кръвоизлив в преградата (хематом), който ако се инфектира се превръща в
    * абсцес на носната преграда
    * перфораци€ на преградата
    * външна деформаци€ на носа (поради премахване на големи участъци от преградата)
    * нарушение на обон€нието Ц р€дко
÷итирай

—офи€

ћнени€: 125
ћъжът ми е с такъв проблем, спомен от тренировки по бокс от юношеските години.≈динствени€т му проблем е хъркането ,пък и то не е посто€нно.ѕреди години и той се чудеше дали да се оперира , но наш близък лекар го посъветва ,че щом н€ма н€какви усложнени€ е безмислено да си пречин€ва излишни страдани€.
÷итирай

¬идин

ћнени€: 2 657
» аз съм в кюпа WinkЌаскоро го разбрах,след правене на яћ–,поради ред други причини...“а в последствие се оказа,че може и от това да ме боли глава... огато докторката ми тук вид€ снимката и се учуди,но на мен веднага ми светна,че е от двете счупвани€ Rolling Eyesƒобре,че поне не ми пречи на дишането Confused
÷итирай


ћнени€: 32
¬ъв ¬арна знам, че има добър специалист. Ќаскоро прави операци€ точно по повод изкривена н. преграда и при€тел€т ми е много доволен! ¬ъзстанови се бързо!
÷итирай
»мам проблем и искам да го опиша,мисл€ че м€стото му е тук.ѕреди два месеца си оперирах десни€ максиларен синус . »мах възпалителни процеси от дълги години но на последък по задълбочени и при снимка се останови че имам чуждо т€ло в синуса от пънеж на зъб и това е причината за  възпалителни€ процес.Ќаложи се операци€ на синуса , отстран€ване на чуждото т€ло и гнойта от мен , но от н€колко дена усещам възпаление дълбоко зад носа ,секретите промениха цвета си на мътни и жълти макар и в много малки количества. ѕритеснена съм че синузита може да се върне отново, започвам да се съмн€вам че операци€та решава проблеми от този характер завинаги. Ќа всичкото отгоре ми се вие св€т като легна и си обърна главата на д€сно дали е от операци€та ,ще премине ли, незмам.јко питате мен,помислете добре преди да се оперирате за и против, плюс и минус. “ова е.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 254
ѕлеменика ми е със същи€ проблем-налага се операци€.ћол€ за координати на добри и проверени хирурзи.
÷итирай


ћнени€: 708
ѕлеменика ми е със същи€ проблем-налага се операци€.ћол€ за координати на добри и проверени хирурзи.
«дравей! ѕроф.÷енев, проф. унев  /”Ќ√/- »—”Ћ, —офи€.
÷итирай


ћнени€: 2 207
 Rolling Eyes
÷итирай


ћнени€: 708
 newsm78
÷итирай

London

ћнени€: 421
моми4ета н€мах дълго време нет,и затова неможех да се включа.на всички гол€мо благодар€ за отговорите.и аз не мисл€ засега да се оперирам,по натам ще видим
÷итирай


ћнени€: 88
здравейте,
аз съм с изкривена носна преграда( вследствие на " разкрас€ване" на носа,махане на гърбица итн). ƒоктора се поол€ малко и ми докара сериозен проблем - доста крива преграда. акто казва личната ми ”Ќ√ - направо ти е помл€на.“а,насочила съм се за реопераци€,веро€тно доц.ƒжамбазов( ѕловдив) или доц.÷ветков(¬ћј мисл€ беше)¬ече една год имам проблем с дишането,буд€ се от задух,но от други проблеми не ми остава време за носа.
”спех на всички  bouquet
÷итирай

Sofia

ћнени€: 348
здравейте,
аз съм с изкривена носна преграда( вследствие на " разкрас€ване" на носа,махане на гърбица итн). ƒоктора се поол€ малко и ми докара сериозен проблем - доста крива преграда. акто казва личната ми ”Ќ√ - направо ти е помл€на.“а,насочила съм се за реопераци€,веро€тно доц.ƒжамбазов( ѕловдив) или доц.÷ветков(¬ћј мисл€ беше)¬ече една год имам проблем с дишането,буд€ се от задух,но от други проблеми не ми остава време за носа.
”спех на всички   :bouquet:

ј,аз си мислех,че само аз съм така..... —лед две такива операций ,при известен столичен естет, освен,че резултата не беше това което тр€бваше, а и немога да дишам като хората, казват ми,че и хъркам от тогава. ƒнес се поразрових какво тр€бва да направ€, и май се оказва,че не е толкова сложно и болезнено. —амо ще помол€, за кординати за н€кой в —офи€ Praynig
÷итирай

—офи€

ћнени€: 118
моми4ета н€мах дълго време нет,и затова неможех да се включа.на всички гол€мо благодар€ за отговорите.и аз не мисл€ засега да се оперирам,по натам ще видим
и аз съм с тво€ проблем, но не мисл€ да се подлагам оперативно на лечение, щом не ти създава неудобства, н€ма и нужда  Peace и на мен ми откриха изкрив€ването случайно, но не ми е препоръчаха хирургическа намеса
÷итирай


ћнени€: 835
»зкрив€ването на ностната преграда се среща много често, но ако не ти създава проблем не се оперирай.
÷итирай

във фурната

ћнени€: 479
јз съм се оперирала при доц.ƒжамбазов-хем ми изправи преградата,хем ми махна гърбицата.—ега носът ми е перфектен и като визи€,и като функци€.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 969
јз съм така - откриха ми € преди 3 години. —инът ми също!
ѕри деца операци€ е невъзможна поради растеж на костите. —лед приключване на растежа на костите - н€къде към 19-20 г може да се предприеме такава операци€.
 —инът ми през зимата  качи н€колко килограма и се започна и с хъркането... јз също трудно дишам , но скоро мисл€ да предприема и операци€!  Peace
÷итирай

Sofia

ћнени€: 348
да  подбутна,ћомичета дайте н€какви кординати за —офи€!
÷итирай

Stuttgart

ћнени€: 205
Ќа мен ми откриха този проблем, когато търсихме причина за честите ми главоболи€ - б€х на 17г.
ќперираха ме тогава с местна упойка . «а една седмица всичко отшум€. ƒоволна съм че го направих, защото да си буквално всеки ден с главоболие  #Crazy
÷итирай


ћнени€: 88
да  подбутна,ћомичета дайте н€какви кординати за —офи€!
rivalka,какво по-точно те интересува? оординати на ”Ќ√ хирург ли?
÷итирай

Sofia

ћнени€: 348
да  подбутна,ћомичета дайте н€какви кординати за —офи€!
rivalka,какво по-точно те интересува? оординати на ”Ќ√ хирург ли?

ƒа, точно така- не искам да ход€ пак при онзи платичен хирург Naughty  „етох н€къде нещо за »—”Ћ, ама къде беше..... Thinking
÷итирай

едно иглу в Ћапланди€

ћнени€: 511
¬ »—”Ћ ти препоръчвам д-р  унев. јма координатите му съм ги затрила н€къде.
÷итирай

London

ћнени€: 421
јз съм се оперирала при доц.ƒжамбазов-хем ми изправи преградата,хем ми махна гърбицата.—ега носът ми е перфектен и като визи€,и като функци€.


мо€т като визи€ си е прерфектен,само тази носна преграда,ко€то обаче не личи на външен вид.и засега се отказвам от операци€,страх ме е.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 7 112
  didolinkata,rivalka,издайте,мол€ ви, имената на онези хирурзи,дето ви създадоха такъв проблем!Ќ€кой друг да не се изпати с т€х! Rolling Eyes
÷итирай

Sofia

ћнени€: 7 112
ѕроблема се оправ€ само оперативно. апките за нос не са решение за това.јко искаш ц€л живот да слагаш капки за нос,слагай.—амата операци€ не е сложна и процесът на възстанов€ване е малък.√овор€ от личен опит.
  ј теб кой те е оперирал,би ли споделила,мол€? Smile
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 535
Ќай-често изкрив€ването на носната преграда се дължи на нелекувани или неправилно лекувани травми на носа. “ъй като носът представл€ва най-издадената част на лицето той се зас€га най-често при травми в тази област. “равма на носа може да има още по време на раждането при преминаване на плода през родовите пътища на майката, а честотата и нараства многократно след прохождане на детето.

според данни на —«ќ 85 % от населението имат изкрив€ване на носната преграда.не на всички обаче това създава проблеми.най-честата причина за това обаче не са травмите, а т. нар. " ефект на китайската пантофка".лицеви€ скелет расте по-бързо от черепа и това създава предпоставка за изкрив€ване на хрущ€лната и в по-тежки случаи на костната част на преградата.
самата операци€ е вс€ко чудо за три дни ако е направена кадърно.
÷итирай

USA, New Jersey

ћнени€: 404
«дравейте,

ћъжът ми имаше много силно изкривена носна преграда по рождение, и баща му, и д€до му имаха същите носове.  “ой получаваше синусни инфекции през н€колко седмици от това, че не можеше да се оттича носа му както тр€бва.  ¬ечно запушени€ нос пък му пречеше на дишането, особено нощем и беше започнал да про€в€ва сънна апне€.  ’ъркаше нощем и от дългогодишно хъркане, сливиците и увулата му б€ха уголемени (от менахичното издърпване според лекар€).

“р€бваше първо да отиде да спи на два пъти в болницата, за да премер€т нивото на кислорода, който вдишва нощем.  —лед това му направиха наведнъж операци€ на септума, синусите (от годините инфекции имаше сраствани€ и б€ха и те запушени), сливиците и увулата.  –азликата след това беше огромна, както визулна, така и начина, по който се чувстваше.  Ќе хърка нощем и се наспива, н€ма сънна апне€, синусните инфекции почти спр€ха и така.  ƒаже съжал€ваше, че е чакал толкова години да предприеме тази стъпка.
÷итирай


ћнени€: 88
  didolinkata,rivalka,издайте,мол€ ви, имената на онези хирурзи,дето ви създадоха такъв проблем!Ќ€кой друг да не се изпати с т€х! Rolling Eyes
мен ме оперира ≈мил √еоргиев....ѕълен нещастник и некадърник!!!!! #2gunfireЌ» ќ√ј не ходете при него....
»наче ако н€кой ден остане ред и за мен(от други грижи н€мам време),та ако остане време съм си харесала 2ма доктори ”Ќ√ хирурзи,едини€ едоц. ƒжамбазов от ѕловдив,а други€ е ÷ветков от ¬ћј.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 348
  didolinkata,rivalka,издайте,мол€ ви, имената на онези хирурзи,дето ви създадоха такъв проблем!Ќ€кой друг да не се изпати с т€х! Rolling Eyes

ѕри д-р —ердев,б€х аз
÷итирай


ћнени€: 10
Ќа мен утре ще ми прав€т подобна интервенци€. јко оцеле€, ще разказвам...
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 969
Ќа мен утре ще ми прав€т подобна интервенци€. јко оцеле€, ще разказвам...
ўе стискам палци!  Praynig Praynig
ўе оцелееш и ще разправ€ш!!!  Hug
÷итирай

на брега на морето

ћнени€: 760
јз имам изкривена носна преграда, получена
при травма в бебешка възраст. » досега съжал€вам,
че преди години не приех предложението да се
оперирам. ÷€л живот дишам само с едната ноздра,
при хрема не ми се говори как се чувствам!
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 969
јз имам изкривена носна преграда, получена
при травма в бебешка възраст. » досега съжал€вам,
че преди години не приех предложението да се
оперирам. ÷€л живот дишам само с едната ноздра,
при хрема не ми се говори как се чувствам!
Ќикога не е късно за такава операци€!  Peace
÷итирай

на брега на морето

ћнени€: 760
Ќикога не е късно за такава операци€!  Peace

Ќе ми стиска, толкова болки съм изтърп€ла.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 969
Ќикога не е късно за такава операци€!  Peace

Ќе ми стиска, толкова болки съм изтърп€ла.
Ќедей така , и аз съм изтърп€ла ....но все пак ще се подложа на такава операци€ защото ми писна  да не мога да  дишам като нормален човек с нормален Ќќ—.  Rolling Eyes ѕри мен обаче има и  алергичен ринит и ще тр€бва да  изчакам  да мине летни€ сезон и тогава  да се замисл€ за операци€!
Ќ€ма да те  боли ! јз ти обещавам!! bouquet
÷итирай


ћнени€: 10
«асега ожив€х. Ќе боли много, просто се събуждаш с пълен с бинтове нос.
Ќа втори€ ден ми махнаха бинтовете, пак не болеше много, но беше непри€тно.
«а съжаление продължаваш да не можеш да дишаш. ј пластините в носа се усещат все по-непри€тно и болезнено. Ѕих казал дори. че днес ме боли повече отколкото първите дни след операци€та.
≈двам си мърдам горната устна, и непрекъснато нещо тече от носа...
ќт сега умирам от страх какво ще става в петък като махат пластините при положение, че дори най-лекото докосване на носа боли ужасно.
ƒано има смисъл от ц€лата работа, че си е истинско мъчение
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 969
«асега ожив€х. Ќе боли много, просто се събуждаш с пълен с бинтове нос.
Ќа втори€ ден ми махнаха бинтовете, пак не болеше много, но беше непри€тно.
«а съжаление продължаваш да не можеш да дишаш. ј пластините в носа се усещат все по-непри€тно и болезнено. Ѕих казал дори. че днес ме боли повече отколкото първите дни след операци€та.
≈двам си мърдам горната устна, и непрекъснато нещо тече от носа...
ќт сега умирам от страх какво ще става в петък като махат пластините при положение, че дори най-лекото докосване на носа боли ужасно.
ƒано има смисъл от ц€лата работа, че си е истинско мъчение
»ма смисъл!!!
 азвай си всеки ден, че днес е по-добре от  вчера  а утре ще е по-добре от  днес!!! Hug
 олко време сто€ в болницата ?  ой те оперира и къде , в кой град!
 bouquet bouquet
÷итирай


ћнени€: 10
ќперираха ме в —офи€, в “окуда. мисл€, че беше доктор «латков.
ћахнаха ми тампоните на втори€ ден, пластините ще ги махнат в петък, което е 10-ти ден от операци€та.
¬ болницата б€х 2 нощувки и ме изписаха. ѕо принцип можеше да ме изпишат и още на втори€ ден след като ми махнаха тампоните.
ўе пиша пак... над€вам се Smile
÷итирай


ћнени€: 10
ћахнаха ми пластините в петък. ƒоста непри€тно, доста боли, но пък за около 3 минути и минава.
—ега остават твърде много корички, съсиреци и т.н., които се над€вам, че ще паднат в следващите дни. ѕродължавам да слагам кремове и витамин ј....
÷итирай

Faraway,so close

ћнени€: 125
доколкото разбирам възстанов€ването не е толкова бързо.
ј как се чувствуваш?
÷итирай


ћнени€: 10
¬се още не се чувствам добре. 22 дни минаха, а си е запушен. ¬ече почти не боли, но през нощта изобщо не мога да дишам през носа...
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 1 969
¬се още не се чувствам добре. 22 дни минаха, а си е запушен. ¬ече почти не боли, но през нощта изобщо не мога да дишам през носа...
що ли си мисл€ , че тр€бва да се обадиш на доктора  си  newsm78  20 дни са сериозна цифра. »ли ти се възстанов€ваш по-бавно или наистина има н€какъв проблем !!!
 ъсмет и успех !  bouquet
÷итирай
zdravey i az imam tochno sushtiq problem,hodil na ushi nos gurlo pregledame kaza da si napraq snimka i taka,poneje che nemam 17 godini kaza kogato gi navarsha da otida pak,da me pregleda i togava sa misli za operaciq ili ne ama bez operaciq ne moje da se opray,ot nosa i az disham trudno poprincip disham ot ustata     
÷итирай


ћнени€: 63
» аз имам изкривена носна преграда - не ми пречи на дишането през ден€, но пон€кога хъркам нощно време. ƒругото, което съм забел€зала, е че носът ми "тече" през всички сезони на годината. „увала съм обаче от хора претърпели подобни операции, че не са особено успешни, в смисъл н€ма н€какво кой знае какво подобрение.
÷итирай
«дравейте,

аз също имам проблеми с дишането, затруднено дишам през носа и затова основно дишам през устата. ¬с€ко сутрин имам хрема, пон€кога и през ден€. ƒругото, което много ме тревожи е, че много често ми са надуват жлезите на врата, стават като две топчета, подобно на заек.  ато малка много често съм боледувала и са ми отр€зани сливиците. ƒосега с това си об€сн€вах надутите жлези.
ƒнес ходих на ”Ќ√. ќказа се, че имам изкривена носна преграда. ƒадоха ми направление за рентгенова снимка и ще ход€ тези дни. ƒокторът каза, че ще говорим пак след като види снимката, но веро€тно единственото, което може да ми помогне е операци€. »мам и много малка, почти незабележима гърбица, ко€то аз си знам и ко€то от малка си мечта€ да разкарам. ƒокторът каза, че и т€ може да бъде изпилена по време на операци€та на носната преграда. ћного се колеба€ и не знам дали да се подложа на всичко това.
ћол€ ви, ако н€кой е минал вече през това да сподели мнението си и да каже дали резултатите си заслужават.

Ѕлагодар€ предварително!

ѕоздрави!
÷итирай

London

ћнени€: 421
ако не пречи на дишането ,за мен операци€ не се налага.ох,понеже и на мен ми казаха операци€,и аз сега се опитвам да се успоко€вам.но засега н€мам намерение да се подлагам на интервенци€
÷итирай
«дравейте всички!
» аз имам крива носна преграда. ’одих на ”Ќ√, защото хъркам и се опитвам да установ€ от какво (аз съм на 24г, с нормално тегло, не пуша от доста време..). Ќа 2 пъти провеждах лечение с разни хапчета (—инупрет,  лариназе), спрейове (јвамис, Ѕеконазе), антибиотик Ѕактробан, гел ¬иброцил.. и ефект н€маше никакъв. “огава лекарката ми каза, че щом тези неща не ми помагат, веро€тно хъркането ми (което всъшност не е посто€нно, но често) е причинено от кривата носна преграда. —ъщо и носа ми винаги е запушен, особено сутрин и имам ужасни храчки, дори без да съм болна и с хрема. «а това т€ отново посочи като причина кривата носна преграда. ѕрепоръча ми операци€. ќще се чуд€ какво да прав€, ами ако операци€та не реши проблема? ћол€, ако н€кой се е подложил поради такава причина, да сподели има ли ефект!
÷итирай

not found

ћнени€: 257
 ажете добър специалист във ¬арна и колко пари е да се оперираш при условие , че не съм плащала здравни осигуровки .
Ѕлагодар€ префварително  bouquet
÷итирай
«дравейте. јз сам на 12години и ми предлагат операци€ като стана н€каде на 16-17г. ’одихме във ¬ћј при д-р.ќгн€н ѕопов.  акво мислите вие по вапроса? ƒа отида ли да попитам дали е по добре сега да се оперирам или както каза лекар€т на 16-17г?
÷итирай


ћнени€: 1 484
aз б€х с девиацио септи нази - изкривена носна преграда.
пластика само, н€ма друго решение.
потърсете добър пластичен хирург.

ћол€, ако н€кой се е подложил поради такава причина, да сподели има ли ефект!
аз имам такава пластика, и поради изкрив€ването, и по естетически причини ми правиха пластична операци€.

да, има ефект. дишам без капки, иначе години наред б€х на ксилометазолин.

обаче , не спр€х да хъркам.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-54 от 54 отговора