Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Парфе!!!

  • 20 май 2008, 10:55 ч.
  • Преглеждания  32 111  Мнения  40  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 244
Привет на всички! Мисля,че няма такава тема или поне не я открих! Аз много обичам всякакви парфета! Бих искала някой да ми помогне за рецепта за плодово парфе! Иска ми се да се получава нещо като парфетата в сладкарниците(в сладкарница Неделя много ми харесва).  Нека в темата има рецепти за всякакви парфета, а не само плодови!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Колкото пъти чуя думата парфе и се сещам за филма Шрек...."Може ли някой да не харесва парфе?!Всички обичат парфе!"  Joy Joy Joy Joy

Ще следя с огромен интерес и мен ме интересува как става....

# 2
  • Мнения: 1 981
Запис и от мен  Flutter

# 3
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
И аз много си падам по парфето, ще следя за рецепта Peace

# 4
  • Мнения: 825
Тъкмо започва сезона на плодовете  Grinning
И аз се записвам  Peace

# 5
# 6
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Ягодово-боровинково парфе - Всъщност това е полу-парфе, полу-cheese cake:

# 7
  • София
  • Мнения: 3 757
Обожавам парфе и с удоволствие ще пробвам някое от предложенията.
Особено любимо ми е ягодово с кокосови стърготини Peace

# 8
  • IT
  • Мнения: 187
Привет на всички! Мисля,че няма такава тема или поне не я открих! Аз много обичам всякакви парфета! Бих искала някой да ми помогне за рецепта за плодово парфе! Иска ми се да се получава нещо като парфетата в сладкарниците(в сладкарница Неделя много ми харесва).  Нека в темата има рецепти за всякакви парфета, а не само плодови!
ето някой други идеи http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=484  http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.75.html  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100264.msg1767405  http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/03/26/%D0%9F%D0%BB%D0% … D1%80%D1%84%D0%B5    http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2391.msg60299;topicseen 
Обожавам парфе и с удоволствие ще пробвам някое от предложенията.
Особено любимо ми е ягодово с кокосови стърготини Peace
Мишле_ това е точно за теб само че с банани  Wink http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=484

# 9
  • София
  • Мнения: 125
много често правя следното парфено кремче:
1 1/2 бр. заквасена сметана /една голяма и една малка на Данон, на бор-чвор сметаната ми е много кисела и не става според мен/
3-4 с. л. пудра захар
1 п. желатин
200 мл. компот от кайсии и плодовете.

Разбивам заквасената сметана с пудрата захар и прибавям предварително разтопен желатин в 200 мл.сок от компот.Разбивам още 2-3 мин.Получената леко течна смес изсипвам в купички на дъното на които съм сложила част кайсиите от компотчето.Слага се в хладилника да стегне желатина и се хапва на корем,ние понеже сме лакомници, парфенцето го замразявам във фризера за 30 мин. и има няма още 20 за да изчезне Mr. Green Crazy
Като количество стават 5 купички за крем.Бърза, лесна и вкусна рецепта е това, върху която може да се направи всякаква импровизация според вкуса на домакинята.

# 10
  • München
  • Мнения: 2 567
наталина, заинтригува ме рецептата и ще пробвам непременно! Hug Интересува ме какъв точно е готовият блат за парфета newsm78 Нещо специално ли е и дали става с обикновен готов блат?

Последна редакция: вт, 20 май 2008, 17:14 от _ШоШи_

# 11
  • Мнения: 3 368
Преди два- три месеца в списание "Кулинарен журнал" имаше няколко интересни предложения за парфе, ако някой се интересува може да ги запиша.

# 12
  • sofia
  • Мнения: 171
Преди два- три месеца в списание "Кулинарен журнал" имаше няколко интересни предложения за парфе, ако някой се интересува може да ги запиша.
Аз се интересувам  jumpuuМоля те,напиши ги Praynig

# 13
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
наталина, заинтригува ме рецептата и ще пробвам непременно! Hug Интересува ме какъв точно е готовият блат за парфета newsm78 Нещо специално ли е и дали става с обикновен готов блат?

ШоШи, това е такъв единичен блат - по-тънък с ръбче и вълнички отстрани - тук им казват блатове за парфета. Но може да стане с всякакъв блат - просто този е подходящ заради това, че е тънък!

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
 Сега ще разгледам дадените линкове,но ми се струва,че в основата на истинско парфе има и яйца,а не само сметана и желатин. newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт