Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 52 отговора

Стара Загора

Мнения: 265
Панакота с кисело мляко / Panna Cotta allo Yogurt

Продукти за 4 порции:

200 мл прясно мялко
2 ванилии
3 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
150 мл кисело мляко
конфитюр от ягоди ( или малини, боровинки)

Приготвяне:

Загрейте млякото със захарта на котлона.
Добавете към него предварително разтворения желатин.
Киселото мляко (добре разбито, за да е гладко) сипете в дълбока купа и на тънка струйка добавяйте прясното мляко към киселото с постоянно бъркане.
Прецедете сместа през цедка да няма бучици, ако е необходимо. Сипете в 4 купички и оставете да стегне крема. Нужни са часове.
Изстудения крем обърнете върху чиния и полейте с леко затоплен конфитюр. Наръсете с пудра захар
и гарнирайте с пресни плодове, ако желаете
Това е един страхотен десерт,много лек и подходящ за летните горещини.По-късно ще кача и снимки  Hug
Бон апети  Laughing
П.П Източника е една мама от друг форум,но и забравих ник-а  Embarassed



« Последна редакция: ср, 21 май 2008, 09:00 от denitsa23 »
Цитирай


Мнения: 707
Изглежда много вкусно и ще е идеален десерт за горещините! Ще го направя, само дето ще удвоя рецептата, че продуктите ми се струват малко за 4 порции  Very Happy.
Благодаря   bouquet!
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 265
Ами да може да удвоиш продуктите,при мен се получиха 4бр. ,но от купички за мъфини а те са доста малки Smile Освен че е много вкусно става и много бързо,а в хладилника за около 3ч. ще се готови  Peace
Цитирай


Мнения: 44
А какъв желатин използваш? Аз имам на Д-р Йоткер - 10гр., но се разтварят в 0,5л студена вода.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 265
Ами обикновен желатин...предполагам че и на д-р Иоткер ще свърши работа  newsm78
Цитирай

IT

Мнения: 187
Тази вечер това ни беше десерта аз го направих в една по голяма съдинка  Blush  Mr. GreenBlush Laughing,но по бързите процедури с готовите на прах сложех 500 мл.сметана и 500 мл.прясно мляко на котлона да заври и като завря разбих си предварително с малко прясно мляко прахчетата и изсипах при сметаната и прясното мляко варих 3 минутки  и  в по голямата съдинка  Laughing сложех готовия карамел изсипах сместа и сложех в хладилника за около 2 часа ,много го оважаваме този десерт може би повече от крем карамела  Hug ето и една рецепта от един италянски сайт http://www.italiadonna.it/public/percorsi/ricette/ric060.htm  800 мл.сметана.200мл.прясно мляко,100гр.захар,15 гр.жалатин,ванилия слагаме млякото ,захарта,сметаната да заврът на слаб огън ,добавя се жалатина,ванилията ,намокряме формичката и изсипваме в нея оставяме в хладилника за 12 часа  Wink това е само за панна котта а тук има една Panna Cotta allo Yogurt http://kitchenpantry.blogspot.com/2006/06/panna-cotta-allo-yogurt-miele-e.html  200мл.сметана,25гр.захар,2гр.жалатин,60 гр.мед,150гр.кисело мляко смесваме захарта ,сметаната и жалатина да се затоплят на слаб огън без да завират,слагаме меда да се разтвори добре,махаме от огъня и добавяме киселото мляко,намокряме със студена вода формичките и изсипваме,оставяме в хладилника поне за 4 часа.декорираме...  според мен тази доза  е много малка  Wink искам да ви кажа че аз никога не съм правила винаги приготвям с тези готовите прахчета ,просто мислех че ще ви е интересно да видите и тук как я правят Panna Cotta allo Yogurt
« Последна редакция: ср, 21 май 2008, 23:04 от madagascar »
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Ще го пробвам,много апетитно изглежда.
Цитирай


Мнения: 8 580
А какъв желатин използваш? Аз имам на Д-р Йоткер - 10гр., но се разтварят в 0,5л студена вода.

Ами обикновен желатин...предполагам че и на д-р Иоткер ще свърши работа  newsm78

Желатинът на Йоткер е сигурно, че ще свърши работа, само не го разтваряйте в половин литър вода. Достатъчно е 50-60 гр вода, а в рецептата са дадени 4 с.л.
Цитирай


Мнения: 44
labrex, благодаря. Днес ще пробвам и ще ви кажа дали се е получило.
Цитирай


Мнения: 784
Днес цял ден се чудя какво ли ми се яде и сега разбрах какво .....
Цитирай


Мнения: 816
И на мен страшно ми хареса този десерт.Обезателно ще го пробвам,но само да попитам, denitsa23, след като го сложиш в купичките заливаш ли отгоре със сладкото и после обръщаш в чинийка и пак заливаш със сладко? Или само след като обърнеш в чинийката заливаш?
Цитирай


Мнения: 707
А какъв желатин използваш? Аз имам на Д-р Йоткер - 10гр., но се разтварят в 0,5л студена вода.

Нямам опаковка пред мен, за да прочета как точно е написано, но мисля че имат предвид, че тази разфасовка е достатъчна да желира течност с обем 0,5 литра (не е задължително да е вода  Wink). Така че става с този  Peace.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 265
И на мен страшно ми хареса този десерт.Обезателно ще го пробвам,но само да попитам, denitsa23, след като го сложиш в купичките заливаш ли отгоре със сладкото и после обръщаш в чинийка и пак заливаш със сладко? Или само след като обърнеш в чинийката заливаш?
След като го сложа в купичките не го заливам (твърде рядка е консистенцията тогава) а го слагам в хладилника.След около 3ч  е готово.А за сладкото можеш да го сложиш както на теб ти се иска  Hug
Цитирай

София

Мнения: 9 918
  bouquet утре действам
Цитирай

из дебрите на имагинерните стойности

Мнения: 463
Много добра идея,!  bouquet
Благодаря и на madagascar за рецептите за Пана Кота крем!  bouquet
Определено ще пробва и споделям  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 52 отговора