Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 май 2008, 09:34 ч.

Това е истински случай

 • 4 543
 • 26
 •   1
Отговори
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 213
Това, което ще напиша е истина. Не го намирам за нормално, а не знам дали има и други като мен. Всъщност не съм сама в мисленето си, защото като мен мислят и още няколко човека, те са децата ми, адвокат и социален работник.
Та за какво става въпрос:
Бившият ми съпруг получи масивен инсулт след масивен алкохолен запой. загуби способността си да разсъждава, няма спомени за много неща. Живее при сестра си, която е с инвалидност 50%, психично заболяване по рождение. Тя е собственник на голям имот. За съжеление преди месец паднала и си счупи тазова кост и сега не се движи. Сиът на съпруга ми, от предишния му брак с мен е семеен и живееше отделно. Откакто се получи така, смени ключовете на жилището и изгони децата ми оттам. Почти се разпореди като пълноправен собственик. Ходи по два пъти на ден и носи храна от заведение което имат и ги държи заключени. Не разрешава никой да влезе, освен него и негови приятели. За децата ми има график кога да отиват при баща си и леля си. баща им не е заведен на ТЕЛКК, защото сина не разрешава. Причината - нямам време Shocked Името на личната лекарка не си спомня. Не дава документите от болничното лечение да го заведем ние. режим на хранене също той определя - никакъв хляб, нищо по-мазно, за да не станат тежки и да има затруднения с вдигането.
Бащата за 6 месеца е обръснат 3 пъти, момичетата ми го заведоха в салон да го подстрижата и обръснат. Тъй като е загубил и зрение, не може и да се види на какво представлява. Иначе много се радва децата като отиват и го хранят.
Лелята не може да става да се обслужва. Синът я слага на тоалетен стол, тя си вдига нощницата и той я полива с вода да я измие. причината - няма пари да се плаща на жена да идва да я почиства и тоалира. В това време, ако тя си извършва други нужди на стола, влиза някой приятел, минава през нея и влиза в спалнята да си чатят на компа. #Crazy
Жилището е в пълна мръсотия. Докато една от дъщерите ми беше при баща си, имаше някаква хигиена. Сега е ужас, повярвайте ми, УЖАС! Прозорци в кухнята - няма, стъклата са изпочупени. лекарствата на бащата седят до него на 1 метър, според мен умишлено, за да ги вземе може би на веднъж, защото според думите на сина му, вече не му се живеело. Двамата стоят заключени, ако някой падне или припадне, няма кой да помогне.
Няколко пъти говорих с това момче да не сменя ключовете, за да могат момичетат ми да отиват и да има присъствие там, обаче резултатът е е нулев.
Мотивите:
Нямате работа тук! newsm78
Този апартамент е за мен, обещан ми е! Аз ще се грижа за леля ми! Embarassed Embarassed
Баща ми нищо не ми е дал, той няма жилище, няма доходи, ако искам ще го оставя долу на кофите. А ако искате, го вземете при вас! #Crazy #Crazy
Иначе го изпращам при един човек в едно село да го гледат!
Ако не ви харесва, ще искам ограничителна заповед от съда да не идвате тук! newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Аз не съм получила издръжка от както сме се развели. Предупредих, че си искам издръжката и ми е необходимо бащата да бъде заведен на ТЕЛКК.
Резултатът - пълен отказ. Shocked
Въпреки, че сме разведени 11 години, въпреки, че много ми е навредил, въпреки всичките неприятностти, децата ми не го оставят. Аз не мога да им попреча.
Тези двама ЗАТВОРНИКА имат нужда от грижи. От социалните грижи по район обещават съдействие само при намеса от прокуратура. Синът обаче се дърпа и заплашил дъщеря ми по телефона, че има много връзки и ще ни размаже, ако се предприеме нещо.
Децата ми са само на 17 години, вече остаряха поне още с 20. По своя си начин изживяват всичките тези събития.
От друга страна се неначудвам колко може да бъде безгранична човешката алчност за имот да се постъпва така. Защото лелята няма наследници освен бащата на момичетата ми и неговия син, разбира се, и моите деца.
Моля ви, ако някой има информация как се постъпва в такива случаи, как се постъпва.
Знам, че безболезнен начин  - НЯМА.

# 1
 • София
 • Мнения: 11 445
За съжаление не мога да ти помогна... Sad
Включвам се само да кажа, че ви съчувствам. Много гадна работа. Потресена съм! Confused

# 2
 • някъде, там...
 • Мнения: 224
Малеее, лоша работа
Взимай веднага адвокат, да пусне жалба в прокуратурата. Социалните как така не могат да се намесят  newsm78
Точно това им е работата, дори те би трябвало да сезират прокуратурата.
Успех, ще ти е нужен.

# 3
 • Мнения: 654
не се плаши от заплахи.хора сме каквото може да ви стори той,може и на него тъпкано да му се върне.просто ви взема страха.положението наистина е гадно и институциите няма да си мръднат пръста ако не вдигнеш врява.дай повече гласност,не премълчавай нещо,дори да излязат лични семейни дела,действай.защото ако не направиш нещо ще ти тежи повече. Hug и кураж.

# 4
 • ЕН
 • Мнения: 522
здравей eli-nora
имаш крещяща нужда от адвокат, който ще ти разясни тези въпроси. дано някоя от мамите е в тази област за да ти помогне. ще се моля всичко да свърши добре Praynig.
а това отношение между роднини заради едното жилище (дори и заради една нива) винаги го е имало и ще го има. и в моето семейство са опънати отношенията заради "бъдещото ни наследство" newsm78, но няма да ви занимавам с моите глупави брат и снаха
бъди силна заради самата себе си и заради децата си  bouquet
успех Peace

# 5
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Ще е извиниш,но не виждам някаква съществена разлика от теб и сина .....Ти държиш да мине на ТЕЛК за да можеш да си вземеш издръжките...и кой знае още какво ти се върти в главата,сина гледа да се докопа до апартамента,изобщо идилията е пълна....
Бащата и лелята добри или лоши,сега са в безизходица -материално и здравословно,не се знае и до кога ще са живи,но и двамата със сина  гоните единствено вашите цели...
Нямам думи и за двамата....
Дано един ден няма толкова ,,загрижени,, хора около мен при нужда....,предпочитам да си бъда сама...или да платя на чужд човек да ми помага.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 189
eli-nora пише, че има адвокат  Rolling Eyes
Нямам подходящо образование, но мисля, че лелята би трябвало да има настойник. При навършени 18 г., децата ти могат да станат такива... Въпросният има ли юридическо основание да се държи така? Ако няма нищо написано черно на бяло, то твоите деца и той би трябвало да са с равни права. Ако има такива, снимайте мизерията, запиши заплахите и го подпуквай  Twisted Evil

# 7
 • Мнения: 2 131
Съжалявам, написаното от теб наистина звучи ужасно. Обаче и на мен ми направи впечатление това:
Аз не съм получила издръжка от както сме се развели. Предупредих, че си искам издръжката и ми е необходимо бащата да бъде заведен на ТЕЛКК.

# 8
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 213
Ще е извиниш,но не виждам някаква съществена разлика от теб и сина .....Ти държиш да мине на ТЕЛК за да можеш да си вземеш издръжките...и кой знае още какво ти се върти в главата,сина гледа да се докопа до апартамента,изобщо идилията е пълна....
Бащата и лелята добри или лоши,сега са в безизходица -материално и здравословно,не се знае и до кога ще са живи,но и двамата със сина  гоните единствено вашите цели...
Нямам думи и за двамата....
Дано един ден няма толкова ,,загрижени,, хора около мен при нужда....,предпочитам да си бъда сама...или да платя на чужд човек да ми помага.

Защо, нямам ли право да си взема издръжките?
А ако бащата мине на ТЕЛКК ще има някакви доходи с които да си взема лекарства и да получава някаква социална закрила.
А моята издръжка е по 20 лева на дете. Това много ли е?
Ако гоня някаква ЦЕЛ, то е децата ми да нямат срам, че баща им живее в такава мизерия, било той добър или лош.
А на чужд човек ще платиш, ако имаш с какво.
Има социални помощи за болни хора, но те трябва да бъдат доказани като такива.

# 9
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 553
Понякога запазването на спокойствието, психиката и нервите здрави е по-ценно от материалните неща. Аз мисля, че занимавайки се с тази история, много повече ще си навредиш (и на себе си, и на децата), отколкото ще спечелиш нещо.

# 10
Ели-нора,не съм юрист,но ето как виждам аз нещата.само от правна гледна точка:
--Колкото е роднина  на леля си първият син на мъжа ти,толкова са и твоите деца,съответно са по същия начин деца на баща си и ТРЯБВА да го наследят с равни дялове,както и наследството,което ще се открие след смъртта на лелята.Но това е при положение,че нещата се оставят на естествения им ход-смъртта на наследодателите.Този първи син вероятно има нещо друго наум,затова си опичай акъла навреме.Сигурно ще натисне "затворниците" да му дарят,а още по-добре да му продадат имота на лелята.Тогава ти не можеш да направиш нищо.Ако лелята не е освидетелствана,като представител на твоите деца,които се явяват наследници на лелята след баща си,можеш да поискаш да ги освидетелстват и двамата,т.е. да нямат право да извършват разпоредителни сделки с имоти.Мисля,че тогава трябва да си имат и настойник,който да защитава интересите им и да не им позволява да продават или подаряват имоти.Ако успеете да опазите имотите до смъртта на лелята,правните основания на твоите деца да наследят татко си са същите като на сина.Ако можеш да участваш в такава борба на нерви с първия син,прави го.Не се страхувай от заплахите му-можеш да викнеш социалните служби и полиция и да влезете,за да се види какви грижи се полагат за тях.Тогава може би ще успееш да ги настаниш в социално заведение и да се полагат по-адекватни грижи за тях.
      Колкото до издръжките,които бащата ти дължи,мисля че трябва да говориш с адвокат-дали има давностен срок за получаването им и дали могат да се наберат от наследството,което той евентуално би получил от сестра си,ако я преживее.Мисля,че това е кауза пердута,но попитай все пак.
    Така,че,имаш интерес да пазиш наследството за децата си-те биха получили 2/3 от имотите на лелята след баща си,а за издръжките май си изпуснала влака.Успех!

# 11
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Ели-нора,моля да ме извиниш за неадекватното ми включване в темата!Обикновено правя такива заключения при условие,че съм запозната с участието на автора и в други теми,но този път си направих извода само от горепосочените факти от теб. Embarassed
По темата  мога да ти кажа да не се ядосваш и да оставиш всичко зад гърба си и без това всичко е минало.....

# 12
 • Мнения: 32
Мила eli-nora, започнах да чета последните ти мнения, за да преценя долу-горе какъв човек си (Понеже някои по-горе веднага ти се нахвърлиха). Какво да ти кажа, не стигнах далеч с четенето, очите ми се напълниха със сълзи smile3518... Имала си доста да патиш, дано скоро и на твоята улица изгрее слънце.... Горе главата и Бога да ви пази, теб, и твоето женско царство! Hug

# 13
Обърни се за помощ към някоя  телевизия.

# 14
 • ...на брега на голямата река....и близо до морето
 • Мнения: 213
Понеже някой като чете, може да си помисли, че едва ли по цял ден обикалям с папка документи из адвокатските кантори, обаче не е така.
Всъщност човека, който обикаля из канторите е момчето или вече мъж, отдавна семеен и сам баща на две деца.
На мен нищо не ми трябва, аз си имам всичко, което ми е трябвало. Просто унижението на което са подложени децата ми е най-голямото наказание, а този син се води и полубрат. Все пак да не забравяме, че никой не е занесъл нищо на онзи свят и че кой каквото си направи, сам си е виновен.
Или с други думи казано, до какво положение може да се докара човек на стари години.
Колкото сина, да не забравяме една от Божиите заповеди......Почитай майка си баща си, за да ти е добре на старини.
Но да не забравяме живи хора сме, и ако някъде има нещастие, бих помогнала, независимо дали е бивш, настоящ, бъдещ,  а там наистина е голямо нещастие.
Сега в момента е 15.20 часа, една от дъщерите отива да ги храни, а ако няма кой да и отвори, ще чака на пейката долу. Докато и се отвори. Те по своя си начин преживяват пропиляния начин на живот на баща си. В ситуация - при жив баща - сирак.
Е, как да преглътна всичко това?!
Малко множко ще ми дойде #Crazy #Crazy #Crazy

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт