Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в кокошарника

Мнения: 1 211
Имам 2 свински джолана и сега се чудя как да ги приготвя. newsm78Моля за помощ
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ето,може да си харесаш нещо....  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239996.0
Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
Слагам му подправки и в гювеча с малко бира или вино. Около 2-3 часа.
Става .....ммммммм..... Crazy Crazy
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
То4но в4ера сварих един джолан(до разпадане)
Обезкостих... към булъона прибавих малко пр.мляко...прибавих месото накъсано на дребно.... запържих в масло малко бра6но и 4ервен пипер и прибавих към булъона....
Полу4и се като 6кембе но с месо...
Сервирах с оцет и 4есън  chef
Цитирай

Пловдив

Мнения: 481
Моят мъж е голям фен на тази мръвка и всяка седмица си купува. Аз го приготвям по рецепти от Иван Звездев, които съм си комбинирала така:
Правя си марината от 50 мл олио, сока на 1/2 лимон, 1/2 винена чаша бяло вино и подправки: 1 ч.л. червен пипер, риган, джинджифил, сол, бахар-2-3 зърна и чесън на прах (може и 1-2 скилидки). Обърквам всичко в една голяма купа, правя с ножа разрези по джолана и го топвам в маринатата от всички страни. След това взимам един плик за печене и изсипвам в него джолана с маринатата. Оставям в хладилника за няколко часа (аз го мариновам сутринта и го оставям до късния следобед).
Загрявам фурната на 220-230 градуса и слагам плика с джолана да се пече в загрятата фурна. След около 20-тина мин. намалям фурната на 170 гр. и пека за още час, час и половина (в зависимост от това колко е голям джолана).
За гарнитура приготвям пресни картофки по рецепта от тук. Избирам малки картофки и ги слагам в тава с малко олио, поръсвам с червен пипер и слагам парченца масло. Пека в сгорещена фурна за 30-40 мин.
Това ни беше вечерята тази вечер, вкусно е и участието ми е минимално. Дори с детенце си излизаме на разходка, докато джолана се пече  Smile.
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Аз го приготвям ето по тази рецепта под фолио Peace

Цитирай

Sofia

Мнения: 21
В гювеч слагам малко олио, нарязан кромид, 1-2 скилидки чесън, морков, картофи, 2 печени чушки, малко гъбки, джолана, черен пипер, чубрица, сол. Може да се добави и 1 чашка червено вино. Пече се около 2 часа. Много вкусно и лесно!
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Ние в къщи си го печем на фурна само със сол поръсен. Завит с фолио, на бавен огън. Преди да го извадя го отвивам да се запече и да получи коричка.  Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ние в къщи си го печем на фурна само със сол поръсен. Завит с фолио, на бавен огън. Преди да го извадя го отвивам да се запече и да получи коричка.  Peace
И аз така, само дето го мариновам преди това!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.