Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 май 2008, 15:41 ч.

Свински джолан ?

  • 48 134
  • 8
  •   1
Отговори
  • в кокошарника
  • Мнения: 1 243
Имам 2 свински джолана и сега се чудя как да ги приготвя. newsm78Моля за помощ

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Ето,може да си харесаш нещо....  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239996.0

# 2
  • Baile Átha Cliath
  • Мнения: 3 219
Слагам му подправки и в гювеча с малко бира или вино. Около 2-3 часа.
Става .....ммммммм..... Crazy Crazy

# 3
  • Portugalia
  • Мнения: 1 087
То4но в4ера сварих един джолан(до разпадане)
Обезкостих... към булъона прибавих малко пр.мляко...прибавих месото накъсано на дребно.... запържих в масло малко бра6но и 4ервен пипер и прибавих към булъона....
Полу4и се като 6кембе но с месо...
Сервирах с оцет и 4есън  chef

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Моят мъж е голям фен на тази мръвка и всяка седмица си купува. Аз го приготвям по рецепти от Иван Звездев, които съм си комбинирала така:
Правя си марината от 50 мл олио, сока на 1/2 лимон, 1/2 винена чаша бяло вино и подправки: 1 ч.л. червен пипер, риган, джинджифил, сол, бахар-2-3 зърна и чесън на прах (може и 1-2 скилидки). Обърквам всичко в една голяма купа, правя с ножа разрези по джолана и го топвам в маринатата от всички страни. След това взимам един плик за печене и изсипвам в него джолана с маринатата. Оставям в хладилника за няколко часа (аз го мариновам сутринта и го оставям до късния следобед).
Загрявам фурната на 220-230 градуса и слагам плика с джолана да се пече в загрятата фурна. След около 20-тина мин. намалям фурната на 170 гр. и пека за още час, час и половина (в зависимост от това колко е голям джолана).
За гарнитура приготвям пресни картофки по рецепта от тук. Избирам малки картофки и ги слагам в тава с малко олио, поръсвам с червен пипер и слагам парченца масло. Пека в сгорещена фурна за 30-40 мин.
Това ни беше вечерята тази вечер, вкусно е и участието ми е минимално. Дори с детенце си излизаме на разходка, докато джолана се пече  Simple Smile.

# 5
  • сред люляците
  • Мнения: 716
Аз го приготвям ето по тази рецепта под фолио Peace

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 21
В гювеч слагам малко олио, нарязан кромид, 1-2 скилидки чесън, морков, картофи, 2 печени чушки, малко гъбки, джолана, черен пипер, чубрица, сол. Може да се добави и 1 чашка червено вино. Пече се около 2 часа. Много вкусно и лесно!

# 7
  • София
  • Мнения: 10 860
Ние в къщи си го печем на фурна само със сол поръсен. Завит с фолио, на бавен огън. Преди да го извадя го отвивам да се запече и да получи коричка.  Peace

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 301
Ние в къщи си го печем на фурна само със сол поръсен. Завит с фолио, на бавен огън. Преди да го извадя го отвивам да се запече и да получи коричка.  Peace
И аз така, само дето го мариновам преди това!  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт