Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

IT

Мнения: 187
Моля ви дайте ми една идея как да ги направя на фурна за по бързо и да не станат сухи какво да им сложа вино ли ,бира ли? Благодаря ви предварително  Hug
Цитирай

на брега на Дунав

Мнения: 1 566
Ами малко винце , водичка, олио и подправки по вкус можеш да си сложиш, но за да станат наистина крехки аз винаги ги покривам с домакинско фолио. Когато станат готови ги откривам за малко да се запекат лекичко ( ама леко наиситна за да не се изсушат) и стават толкова крехки, че не е нужно да се режат с нож  дори  Mr. Green
Аз преди никаога не покривах отгоре, но свекърва ми прави  ужасно крехки пържолки и я запитах как го постига, а тя жената понеже нямала домакинско фолио под ръка даже прави следното: взема два листа вестник и леко ги намокря с тях завива тавичката и после с един конец хубаво обикаля тавата за да не "бяга" вестника  35 посолява вестника обилно със сол и пече без проблем. Ама аз нали съм "модерна' замених вестника с домакинско фолио  Mr. Green. Та мисълта ми е, че щом са покрити да се задушават и са предварително поочукани малко стават винаги крехки  Peace
Цитирай

София

Мнения: 444
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък  Peace
Цитирай


Мнения: 7 474
Аз ги правя така, стават крехки, когато ги оставиш на бавен огън да къкрят по-дълго http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg4657857#msg4657857
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък  Peace

и покрити с фолио
Цитирай

IT

Мнения: 187
Ами малко винце , водичка, олио и подправки по вкус можеш да си сложиш, но за да станат наистина крехки аз винаги ги покривам с домакинско фолио. Когато станат готови ги откривам за малко да се запекат лекичко ( ама леко наиситна за да не се изсушат) и стават толкова крехки, че не е нужно да се режат с нож  дори  Mr. Green
КорНиШонка благодаря ти за бързия отговор  bouquet така и ще направя че нямам голямо желание и време най -вече днес да стоя по котлоните или скарите  Blush
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък  Peace
,но аз вече предварително им сложех черен пипер,сол,сух чесън и розмарин и маи прясно мляко няма да им отива  newsm78 ,но и така ще пробвам сигурна съм че ще са вкусни  Peace
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Пържолките се начукват и се посоляват,натъркват се с черен и червен пипер,Нареждат се в намазнена тава,отгоре им се наръсват нарязани гъбки и  върху всяка пържолка се слага по едно триъгълниче топено сирене,прибавя се 1 ч.ч. вино,1 ч.ч. вода.За вива се тавата с фолио и печеш.Накрая откриваш фолиото за да хване малко загар,но не много,за да не изсъхва и готово.Сервираш с гарнитур според вкуса... Hug
Цитирай

weltweit

Мнения: 4 818
Това с прясното мляко не се ли отнася само за телешко. Дори свинските котлети стават крехки, преди да изстинат, разбира се  Twisted Evil
Знам че се запържват за кратко до зачервяване и после се пекат на фурна с вино/бира и подправки. Идеята е да се запечатат соковете в месото и да остане крехко. Аз го прилагам този трик главно за телешко, понеже свински пържоли консумираме само вратни  Mr. Green
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 421
И аз ги правя като КорНиШонкаPeace
Цитирай

София

Мнения: 558
Цитат
прясно мляко да ги покрие , сол ,черен пипер ,, олио -стават мозък 
това с прясното мляко не го знаех, следващия път задължително така ще ги направя Peace
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Правя ги като НДъМастер, но в йенска тавичка. Peace
« Последна редакция: ср, 28 май 2008, 14:18 от Lindita »
Цитирай


Мнения: 6 794
Хайде и аз да покажа какво правя - ето описание и снимка

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg7272246#msg7272246
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 721
Снощи правих и станаха невероятно крехки. 3-4 глави лук, 4 пържоли, сол, черен пипер. Нарязания лук се слага в тавичка, отгоре подправените пържоли, заливат се с хладка вода - 50-60 мл. Завиват се с ал. фолио. Под фолиото около 1 час, после още половин без. Нямаше нужда от нож при сервирането  Crazy. Страхотни станаха  с лука, който се беше карамелизирал  Smile Не ползвах йенска тава за да се получидобро карамелизиране. Бях направила и картофено пюре с много магданоз, лук и подправки Blush
Цитирай

IT

Мнения: 187
Благодаря ви момичета за отговорите направех ги както писа  КорНиШонка защото бях вече предварително ги подправила със розмарин и чесън който най-много допаднаха на бялото вино  според мен ,но наистина ще изпробвам и рецептите който пуснахте и вие .Благодаря ви отново!!! bouquet
Цитирай

BG

Мнения: 1 665
запис - после ще разгледам рецептите  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора