Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 май 2008, 19:34 ч.
  • Преглеждания  1 123 572  Мнения  340  Онлайн  1
Отговори
# 255
  • Мнения: 9 900

Firinda Potates Kofte (турска кухня)



1 кг кайма
глава лук
2 филии хляб
подправки по желание
сол
по-големи картофи - 2 -3 бр.
2-3 домата
1 лютиво чушле
2 с.л. доматено пюре
вода
олио

Към каймата добавяме ситно нарязания лук и накиснатите във вода филии хляб, като не ги отцеждаме много. Солим, добавяме подправките, хубаво омесваме и добавяме малко вода. Внимавайте с водата, зависи каква е каймата, да не я направите рядка. Оставяме готовата кайма да постои малко и оформяме кюфтенца. Пържим ги в олиото до полуготовност.
Белим картофите  ги режем на кръгчета. Запържваме и тях в същата мазнина след кюфтетата пак до полуготовност.
Доматите и пиперките също нарязваме на кръгчета. В тава редим кръгче картоф, кръгче домат, кюфте, картоф, домат, кюфте и така до изчерпване. Може в редички в правоъгълна тава или в кръг в кръгла, красиво е и в двата случая. Между редовете слагаме нарязаната пиперка. И слагаме тая красота за 15 мин в загрята на 200 град фурна.ами кладем перец. В това време разтваряме 2-3 с.л. доматено пюре в 300 мл гореща вода,посоляваме и заливаме картофите, кюфтетата и доматите в тавата. Връщаме във фурната, като увеличаваме на 250 град. След 15-ина мин се усеща невероятния аромат, кожичката на доматите и чушките лекичко се запича до покафеняване. Печем до готовност на картофите. Сервира се като самостоятелно блюдо, турците го предпочитат с ориз или с макарони, по 3 кюфтенца, 3 кръгчета картоф и 3 кръгчета домат на човек. Особено вкусно е сосчето, като се топи с хубав хляб.

Моите бележки: В каймата слагам  кимион, чер пипер, чубрица и малко пасиран чесън. В разтвореното във вода доматено пюре също слагам пасиран чесън и чер пипер. Вместо лютивото чушле, слагам обикновена пиперка, вкъщи не ядем люто. Внимавайте с температурите за печене, аз пекох на 180 град и след това на 200. В рецептата са темп. градуси, дадени от авторката, съобразете с вашинте фурни. С топла питка соса е трепач. Всъщност цялото ястие е страшно вкусно и много красиво на вид! Peace

източник стъпка по стъпка

Реклама
# 256
  • Мнения: 9 900

СЛАДКИШ „ВЪЗГЛАВНИЧКИ”

(шоколадов с извара)






•   2 яйца
•   140 гр захар  - 90гр в тестото, 50г - в изварената смес
•   60 мл олио
•   60 мл вода
•   2 с.л. какао
•   110 гр брашно
•   1 ч.л. бакпулвер (5 гр)
•   200 гр извара
•   3 с.л. сметана
•   1,5 с.л. нишесте

Разбиват се хубаво с миксер яйцата и захарта. Добавят се олиото и водата, пресятото брашно с бакпулвера и какаото, разбърква се. Тестото се излива във форма.
Смесват се изварата+захарта+нишестето+сметаната, сместа се слага в найлоново пликче, отрязва се ъгъл и се шприцова решетка върху тестото. Сладкишът се пече на 170-180 град 35-40 мин., проверява се за готовност като кекс, с пръчица.

Моите бележки: В рунета има доста рецепти за сладкиша, харесах си тая, защото е с по-малко продукти (цел да не се ядат много сладкиши, а да се опитва). Разбира се, побългарих я леко, но сладкишчето си струва. Използвам умалителното сладкишче, защото се пече в правоъгълна форма с размери 16/25 см., когато се налага, удвоявам продуктите. Пека върху хартия за печене, но ще стане и в намаслена и набрашнена тавичка. Тестото трябва да пада тежко, ако ви се стори рядко, добавете 2-3 лъжици брашно. В изварената смес добавям ванилия, когато нямам сметана вкъщи, слагам кисело мляко 2 с.л., гледам да е по-гъсто. Много приятен сладкиш, лесен и доста ефектен! Peace

източник

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 00:22 от labrex

# 257
  • Мнения: 9 900

Кurdan kebabi (турска кухня)



Продукти: (всичко на око):

няколко продълговати патладжана
зелени пиперки
домати
1 с.л. доматена салца (може и повече)
олио

За кюфтенцата:

кайма
1 яйце
магданоз
лук
чер пипер,
сол
подправки на вкус

Пиперките и доматите се нарязват на квадратчета. Патладжаните се нарязват по дължина на филии и се слагат за 15-20 мин в студена подсолена вода. След изтичане на времето се подсушават и се запържват в олио до полуготовност, т.е. леко да омекнат.

В каймата се слагат ситно нарязания лук, магданоза, сол, чер пипер, подправки, яйцето и се омесва. Правят се неголеми кюфтенца. Вземат се две филийки от патладжана, кръстосват се и в центъра се слага кюфтенце. Покрива се с патладжана, първо с долната филийка, после и с другата, като краищата се забождат с клечка за зъби. Върху нея се набождат парче домат и парче пиперка. Нареждат се в тава и се налива около половин чаша вода. Слагат се в загрята фурна. Доматената салца се разтваря във вода, на 1 с.л. салца половин чаша вода (около 100-120 мл) След 10-ина мин с разтворената във вода салца се заливат патладжанените вързопчета и се пекат до готовност. В моята фурна пека на 180 град около половин час, но съобразявайте със вашите. Поднасят се с гарнитура от ориз или като самостоятелно блюдо.

Моите бележки: Много вкусно и красиво ястие. В разтворената доматена салца слагам и пасиран чесън, а каймата правя без яйце, вместо него на половин кг.кайма слагам по една-една и половина  филия, накиснат във вода и изцеден хляб. Внимавайте със солта, понякога каймата е солена, изобщо слагайте сол и в каймата и в соса по ваш вкус. Ориентировъчно - правя го от половин кг кайма и три патладжана, излизат ми 11 вързопчета, ето така изглеждат преди да сложа чушките и доматите отгоре:



източник стъпка по стъпка

# 258
  • Мнения: 9 900

ГРЪЦКА ЗАПЕКАНКА  «МУСАКАС»



Нужни са:

4 средни картофа,
2 големи патладжана,
300гр кайма,
1 голям домат,
1 глава лук,
1 пиперка,
2 с.л. доматена салца
зелени подправки.

За бешамела: 50 гр краве масло, 2 яйца, 2 ч. прясно мляко и 2 с.л.брашно.

Обелените картофи се режат на тънки филийки, запържват се в зехтин или олио, посоляват се и се слагат на дъното на тава, така че да го покрият, може и на два реда. Запържват се нарязаните лук и пиперка, добавят се каймата и доматите, соли се, подправя се с чер пипер, риган и джоджен, оставя се на огъня 5-10 мин, добавя се доматената салца и се задушава около 20 мин. Слагат се зелените подправки, аз обикновено слагам магданоз. Сместа се изсипва върху картофите в тавата. Сините домати (предварително нарязани на филии, посолени или накиснати в солена студена вода около 15-20 мин за да да си пуснат горчилката) се запържват. Запържените филийки редим върху каймата.

Правим сос бешамел: запържваме 2 с.л. брашно в 50 гр краве масло, добавяме 2 ч.ч. (240-250мл) прясно мляко студено, разбъркваме хубаво и варим на бавен огън докато започне да се  сгъстява. Сваляме от огъня (ако имате време, изчакайте леко да се охлади, ако не - хубаво и бързо бъркайте), добавяме 2 яйца (аз предварително ги разбивам с тел), бързо разбъркваме с тел, солим и изливаме върху патладжаните. По желание отгоре може да се поръси с настърган кашкавал и се запича в загрята фурна на 180 град до готовност, според рецептата около час, но в моята фурна 30-40 мин са достатъчни. По-често правя без кашкавал, пак е разкошна. Страхотна вкусотия е! Heart Eyes

източник стъпка по стъпка

# 259
  • Мнения: 9 900

СИН ДОМАТ ПО ГРУЗИНСКИ



2 сини домата
1 глава лук
3-4 скилидки чесън (или на вкус)
олио
сол, червен пипер, хмели-сунели, шафран
оцет по желание

Доматите се белят, срязват се на две и после на полукръгчета, ако са големи – на четвъртинки. Посоляваме ги и оставяме половин час да си пуснат горчилката.
Главата лук режем на половинки, половинката на две и нарязваме на полукръгчета.
В загрято олио запържваме лука, добавяме готовите, измити със студена вода и отцедени сини домати, разбъркваме и пържим до готовност. 
Може да доливате орлио, ако ви се стори малко, но гледайте доматите да не плуват в него.Когато започнат да се позачервяват, добавяте пасирания чесън и подправките. Разбърквате и сипвате малко водичка, но съвсем малко. Намалявате огъня и задушавате 2-3 мин. По желание накрая добавяте малко оцет. Оставяте да се охладят и поднасяте.

Моите бележки: Вкъщи страшно ни допадна тоя вариант на приготвяне на син домат. Много е вкусно, особено с топла питка. И топло, и студено ни хареса ястието. Понеже тая подправка хмели-сунели поне аз не съм я срещала, ето състава и: босилек, лют червен пипер, магданоз, целина, копър, кориандър, дафинов лист, чубрица градинска, джоджен, риган, сминдух, исоп, шафран. В съкратен вариант: босилек, лют червен пипер, копър, кориандър, риган, шафран.Билките са взети в равни части, с изключение на червения пипер (1-2% от готовата смес) и шафрана (0.1%). Сместа трябва да има зеленикав цвят.
Сложих по малко чубрица, кориандър, риган, босилек, чер и червен пипер – това имах вкъщи. Според мен не бива да се прекалява с подправките, моите се усещаха много леко и беше добре, мисля, че и само с чесъна пак ще е много вкусно. Накрая поръсих с пресен магданоз. Пропуснах да напиша, след като свалих от огъня, много се колебаех дали да сложа оцет, накрая реших да пробвам и ръснах, разбърках, после още малко, защото почти не се усещаше, с малко оцет е по-пикантно, но това вече е въпрос на вкус. Peace

източник

# 260
  • Мнения: 9 900

ВАРЕН ОМЛЕТ



 

3 яйца
2/3 чаша прясно мляко
сол

С миксер разбиваме яйцата със солта до пяна, добавяме млякото и пак разбиваме. Общо взето се получава течна, но пухкава маса. Два целофанови плика слагаме един в друг и изливаме вътре яйчената смес. Завързваме отгоре и пускаме във вряща вода за 30 мин.Водата слагаме на огъня по-рано, за да е готова. След изтичане на времето, обръщаме върху чиния, не залепва за пликовете, нарязваме и хапваме.
Може и сладък да се направи, да му се сложи захар, може и някакви подправки по желание.

Моите бележки: Много удобен вариант за закуска, слагаш водата на газта, в това време разбиваш яйцата и млякото, правя го и с тел, сипвам в пликче, понякога използвам тези за печене на месо, тогава вземам само един, сипвам сместа, завръзвам отгоре, слагам да се вари и продължавам с другите сутрешни задължения. Получава се неочаквано (поне за мен) вкусен, пухкав, въздушен и диетичен омлет. Зависи от апетита, с три яйца може да стане за двама души, но може и само на един да е достатъчен. Харесват го и деца, които не обичат варени яйца.

Първия път го направих само от разбитите със сол яйца, явно не се бях събудила още, пропуснах млякото. Embarassed Пак беше вкусен, но плътен, за разлика от варианта с млякото - на малкия колаж горе "сбъркания" омлет.

източник

# 261
  • Мнения: 9 900

МУТАКИ (кифлички) С ОРЕХОВА ПЛЪНКА

(азербайджанска вкусотия)




В 500 гр заквасена сметана (става и с кисело мляко) добавете 1 равна ч.л.  сода за хляб, разбийте с тел, добавете щипка сол, разбийте, добавете 300 гр размекнато краве масло (може и маргарин), разбийте с тела, сипете 2 с.л. коняк и брашно толкова, че да се получи еластично и не твърдо тесто. Оставете в хладилника за час.
След това разделете на топчета, около 8, всяко едно разточете сравнително тънко и разделете на 8 сектора. На всяко секторче сложете плънка и завийте като кифлички. Не се маже с яйце, печете в загрята фурна при температура 170-180 град. 10-15-20 мин, зависи от фурната. Кифличките трябва леко да придобият златист загар. Препоръчва се да не се препичат, просто стават хрупкави, а иначе са страшно мекички. Готовите кифличките сложете върху поднос и поръсете с пудра захар.
 
Плънка:
300 гр. смлени орехи
2,5 чаши захар
2 белтъка, разбити на сняг
канела (може по-малко, може и повече, зависи колко я харесвате)
Смесвате всичките продукти.

Моите бележки: Содата гася с няколко капки оцет. Не изчаквам тестото да стои цял час в хладилника. Обикновено докато приготвя  плънката, и го изваждам. Правя половин доза, излизат 32 кифлички, и без това не мога да спра да ги хапвам. Влюбена съм в тези кифлички, много са вкусни, на другия ден, ако останат, като че ли още повече! Heart Eyes

източник

# 262
  • Мнения: 9 900

БЪРЗИ ХЛЕБЧЕТА ЗА ЗАКУСКА (турска кухня)





•   Брашно — 250 гр
•   Краве масло — 85 гр (правих ги и с олио)
•   Бакпулвер — 1 ч. л.
•   Кефир/айрян  (или смес от кисело и прясно мляко, може и малко вода) — общо 150 мл
•   яйце — 1 бр

•   Сусам или челебитка
•   Пресно мляко — 1 с. л. за намазване на питките

Най-напред се включва фурната на 170-180 град. След това, в купа, с вилица се замесва тесто от продуктите. С мокри или намаслени ръце се оформят неголеми топчета, тестото е меко. Редят се в намаслена тавичка, мажат се с млякото отгоре и се ръсят с посипката. Понякога направо ръся, семенцата полепват и така. Авторката замества част от бялото брашно с царевично – около 70 гр. Аз ги правя само с бяло. Стават буквално за нула време (пекат се 15-20 мин) сутрин за закуска, докато се оправи народът, и са готови топли, топли. Слагам и щипка сол в тестото, няма в рецепта, защото ги поднасят със сладка и конфитюри обикновено, но с малко сол е по-добре или както решите. Ако останат (по-скоро не достигат), притоплени в микровълновата, са като току-що изпечени. Peace

източник

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 14:19 от labrex

# 263
  • Мнения: 9 900

ДРАНИКИ



• 5-6 средни картофа,
• 1 яйце,
• 2 или повече с.л. брашно,
• 1 глава лук,
• сол,
• чер пипер (може и др. подправки на вкус – пасиран чесън (аз слагам), кимион, чубрица, джоджен),
• олио да пържене

Картофите се настъргват в купа на ситно ренде (когато нямам търпение и на едрото), настъргва се и главата лук, добавят се яйцето, солта, подправките, брашното и се разбърква хубаво до еднородна смес. Сместа трябва да е като гъста сметана, изсипва се със супена  лъжица в загрята мазнина и се пържи. Получават се нещо като кюфтета с дебелина един пръст приблизително. Понякога, като сипя смес в тигана, с лъжица я изравнявам, слагам кръгче колбас или бекон върху нея, може и изпържена кайма с подправки, отгоре сипвам пак от сместа, с лъжицата изравнявам и скривам плънката, като се запържи от едната страна, внимателно се обръща и става драник със сюрприз. Но според мен са си най-добре без плънка, сами по себе си са вкусни, хрупкави отвън, меки отвътре. Може да се поднесат със салата, сос от сметана или гъсто кисело мляко с чесън и копър, може и малко майонеза да се добави. С гъбен сос съм ги поднасяла, както ги комбинирате по ваш вкус. Пържа на газ и не на най-силната за моята печка, среден огън, иначе изгарят бързо отвън. Преди да гребнете смес, разбърквайте я.

източник хлебопечка. нет, рецептата е сборна

# 264
  • Мнения: 9 900

УМНО СЛАДКИШЧЕ

(ПИРОЖНОЕ "INTELLIGENCE")





Интригуващо название за сладкиш, нали? Защо така го наричат ще разберете, като видите резултата. Peace

- 1 л прясно мляко (затоплено)
- 8 яица
- 10 с.л. пресято брашно (225 грама)
- 300гр захар
- 3 пакетчета ванилова захар или 2 ч.л. ванилова есенция
- 250 гр краве масло или маргарин
- 2 с.л. вода

Отделят се белтъците и се разбиват на твърд сняг. Жълтъците, захарта, ваниловата захар и водата се разбиват с миксер, добавя се и размекнатото масло, разбива се. Слага се брашно, не наведнъж, а на части, като го разпръсквате отгоре и разбивате. Налива се половината мляко, разбърква се до еднородна смес, добавя се и останалото и пак се разбърква хубаво – това го правя на ръка с тел. На порции се слагат белтъците и леко и внимателно отначало с лъжица, после с тел се разбъркват в яйчено-млечната смес. Полученото рядко тесто се излива в намаслена и посипана с брашно форма или върху хартия за печене. Пече се на 170-180  град около 1час. За половин доза става форма или йена с диам. 26 см., пече се около 45 мин. Готовият „умник” трябва хубаво да се охлади и тогава да се реже. Отгоре се ръси с пудра захар. И, като разрежете, ще разберете колко е умен – направил си е три слоя, отгоре и отдолу нещо като блат, в средата меко ванилово кремче.

Моите бележки: Може да се прави половин, даже четвърт доза. Може да се добави по желание какао в сместта – 2 с.л., става с шоколадов вкус. Приятен сладкиш, вкъщи се хареса. Не е много сладък, може би защото слагам течна ванилия, а не пакетчета ванилова захар. Ако решите, пробвайте с намалена доза, пък, ако се хареса – лесно! Някои го пекат и във формички за мъфини, времето е намалено. Когато се извади от печката, спада, нормално е. Идеята да го пека във форма за кекс май не е от най-удачните, трудно го извадих, така че по-добре в  кръгла или правоъгълна (24 х 30 см) форма.

източник

стъпка по стъпка


# 265
  • Мнения: 9 900

ЧЕСНОВА ПИТКА





За тестото:

200 мл топла вода
2 пълни чаши брашно (чаша – 250 мл)
1 ч л суха мая
1 ч л сол
1 ч л захар
1 с л олио

За чесновата паста:

3 скилидки чесън пасирани
1 с л олио
1 с л сухи подправки на вкус (риган, чубрица, босилек, майорана и др)
по малко чер и червен пипер
1 с л с връх настърган кашкавал, пармезан или друг
2 с л течна сметана или заквасена сметана+прясно молоко (може и гъсто кисело+прясно мляко)
посолете на вкус

Всички продукти се смесват с блендер, миксер. Аз го правя в купа, в началото с тел, после с лъжица. Тестото е много меко. Покрива се и се оставя на топло за 1 час. (Слагам го във фурната на 40-50 град.) Втасалото тесто с намаслени с олио ръце се изсипва в тавичката за печене (диам 24 см) и се оформя на питка. Не е нужно да е дебела, около един пръст е достатъчно. При печенето се надига.
Продуктите за чесновата паста се смесват и се разпределят върху тестото. Пече се в загрята на 200 град, според рецептата, фурна, аз пека на 180. Пече се до заруменяла коричка, при мен 15-ина мин.

източник

# 266
  • Мнения: 9 900

КОМПОТ ОТ ТИКВА





1 кг тиква
400-450 гр захар
1 литър  вода
около 1 ч. л оцет (70 % )

Тиквата се бели, изчиства се от семките и меката част, нарязва се на кубчета 1,5 -1,5 см или 2-2 см. Слага се в тенджера, сипва се захарта и се залива с водата, тиквата трябва да е леко покрита от нея, добавя се и оцета. Слага се на огъня и се вари 15-20 мин. При по-големи количества времето се увеличава. Компотът е хубав студен, топъл може и да не ви хареса, т.е. да ви се стори прекалено сладък и кисел в същото време. Тиквата поема и вкусът е съвсем добър.
Можете да увеличите количеството вода, тогава и захарта съответно се увеличава. Горещият готов компот се разлива в буркани и веднага се затварят. Захлупвате върху капачките и това е. Като се охлади, прибирате в килера или мазата.

Моите бележки: Чудесен е, колкото и необичайно да звучи. Когато е готов, слагам течна ванилия на Йоткер. Мисля, че ще му подхождат и карамфил или лимонова кора за аромат. Напоследък варя следните пропорции: 2 кг тиква, 3 литра вода, 1 кг захар и добавям още две-три лъжици. Понеже тук не съм срещала оцет 70%, слагам 10 с.л. от 6% (използвам Кулинар) на литър вода, т.е 30 с.л на моята пропорция. Оцетът запазва парченцата цели, а според мен, подобрява и вкуса. Ако на някой се стори много, може и да намали. В началото правих една доза с 4 с.л. оцет (докато се обясним с авторката на рецептата за тоя 70% оцет), също беше добре, но с леката киселинка ни харесва повече. От продуктите в рецептата излизат бурканчетата от първата малка снимка.

източник

# 267
  • Мнения: 9 900

ДЖИГИРИЦА





500 гр дроб (свински или телешки) се нарязва на жулиени, панира се в брашно с риган, сол, чер пипер и бързо са запържва в нагрята мазнина. Изсипва се в дълбок съд, добавят се 3 скилидки пасиран чесън, 3 с.л. майонеза, хубаво се разбърква и ястието е готово. Количеството чесън и майонеза може да промените по свой вкус. Поднася се като самостоятелно ястие, много вкусно е, сложено в хлебчета за хамбургери.

източник

# 268
  • Мнения: 9 900

САЙЯДИИ АЛЬ САМАК -ястие на ливанските рибари



1 кг. филе от риба
2 чаши ориз Басмати
150-200 гр. скариди ( можно и повече)
1 голяма глава лук
подправки на вкус, сол ( може кубчета maggi-vegetable, 1 ч.л. къри, 1 ч.л. шафран.)

Филето леко се запържва в зехтин или олио.
Накъсва се на късчета.
Лука режем наситно и го запържваме в същата мазнина, в която сме запържили рибата.
Добавяме към него измития ориз, късчетата риба, скаридите, подправките, сол на вкус, внимателно объркваме и запържваме за кратко, 2-3 мин.
Изсипваме в тавичка, добавяме 4 чаши вода и покриваме с фолио. Печем в загрята на 200 град фурна 35-45 минут.
Сервираме със зеленчукова салата.

Моите бележки: Правя го обикновено без скариди, само с филе от риба, много бързо и вкусно ястие. Не покривам с фолио, в моята фурна пека на 170-180 град до готовност. Ориз използвам, какъвто имам вкъщи.

източник

# 269
  • Мнения: 9 900

ОРЕХОВИ РУЛЦА





За тестото:

2 чаши брашно
4 с.л гъста сметана (или кисело мляко)
1 яйце
40 гр маргарин или краве масло
0.5 чаша захар
0.5 ч.л сода (може и бакпулвер)
щипка сол
ванилия
чаша 240 мл

За ореховата плънка:

1 чаша натрошени орехи
2-3 с.л захар (или повече, ако обичате по-сладко)
2 с.л краве масло

Фурната се включва на 190 град.
Орехите се смачкват с точилка или се накълцват, смесват се в чиния със захарта и маслото, с ръце се размачква сместа, получават се орехово-маслени трохи.
Смесват се яйцето, сметаната (киселото мляко), захарта, солта и ванилията, разбърква се добре, добавя се разтопеното масло (маргарин), разбърква се, добавя се брашното със содата (бакпулвера) и се замесва тесто, като се добавя още брашно, ако е нужно.
Тестото се разделя на две, всяка част се разточва, поръсва се с половината плънка, завива се на руло и се реже по диагонал на парчета с ширина 4-5 см или както решите. Рулцата се слагат в тава върху хартия за печене или леко намаслена. По желание отгоре може да се намажат с яйце, може и да не се мажат. Пекат се 20 мин, охлаждат се леко и се поръсват с пудра захар.

Моите бележки: Колкото пъти съм ги правила, се налага да добавя брашно при намесването на тестото. Готовото тесто трябва да е средно меко, нелепнещо, но не твърдо. Като го разточа, намазвам с ръка с размекнато масло, ръся захар, добавям и канела и натрошените орехи на око. Завивам руло и нарязвам. Не мажа с яйце. Пека на 170-180 град 18-20 мин, до леко порозовяване. От дадената доза излизат две тави (с диам.30 см)  рулца. Много бързи и приятни сладки! Heart Eyes Peace

източник

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт