Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 358
Днес от обикаляне навън се скапах ,но пък трябва и да се яде все пак.
Та спретнах това набързо


Пролетен омлет с лук.

1. Една връзка пресен лук
2. Листа пресен джоджен
3. Половин връзка магданоз
4. Около  200 гр сирене
5. 6 яйца - по 3 на човек
6.Черен пипер

За плънката на омлета - кашкавал, маслини без костилки.

В купа се разбиват яйцата.Прибавят се нарязаните наситно пресен лук, листата джоджен, магданоза, добавя се натрошеното сирене.Сол аз не сложих - сиренцето беше солено, но това е въпрос на вкус.Поръсва се с черен пипер.
Омлетите се изпържват с малко масло или олио. Преди да се загънат се поставят лентички кашкавал и маслините.
Сервирах със салата домати и краставици Peace
А за десерт за да са всички доволни 35 - спретнах ето този сладкиш


Бананов пай - източник сп.Сол Пипер
За тестото -
 250 гр брашно
125 гр меко масло - аз сложих малко по малко от половината на голяма опаковка Президент
50 гр захар
1 яйце
щипка сол
За плънката Winkтова което е отгоре на пая
Банани
4 с.л захар
пудра захар за поръсване
Съставките на тестото леко се омесват.Облепя се формата за пай с тесто. Прибира се в хладилника за 1 час.
След това върху тестото се редят бананите, поръсва се равномерно със захар и се пече около 30 мин на 220 градуса във фурната.
Като изстине се поръсва с пудра захар.
Оригиналната рецерта е с кайсии.Не съм пробвала още така.
Приемам и още рецепти за вкусни пайове, че съм на тази вълна Hug
« Последна редакция: сб, 24 май 2008, 21:05 от Бъни »
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Изглежда вкусно  Very Happy
Само че до сега не съм правила пай, по специална ли е формата за пая  Thinking
Цитирай


Мнения: 2 083
Ооо този омлет ме впечатли.Имам доста пресен лук и утре това ще е обяда.Благодаря за рецептата!
И да попитам - лукът в омлета не е ли полусуров newsm78 Дали да не го задуша преди да го сложа при яйцата Thinking
Цитирай


Мнения: 4 358
Значи отговарям подред.
Дес
За омлета лука го нарязах много на ситно и не го задуших. Всичко зелено нарязано на ситно, яйцата и сиренето хубаво се разбърква.
В силно сгорешен тиган изсипах от сместа - моят тиган е с тефлоново дъно за палачинки, не обръщам омлета а леко избутвам редичката смес от горната страна по крайщата.Когато се загъне омлета от топлината му в едната страна и другата страна не остава сурова.
Мале как обясних ooooh!дано да сте ме разбрали.
Лука не стой суров, много е приятно свежичко (е не е супер омекнал де).Мисля че и това е въпрос на вкус.Ако пък искаш задуши го леко,но аз нали за бързо трябваше да е и затова така.
Между другото има подобна рецепта в турската кухня - Кайгана.Продуктите са сходни, и там лука се слага суров Peace.
Tasha - много е вкусно наистина.Ние страшно много обичаме банани, но ще пробвам и с кайсии и ягодки.Ако се гарнира и с бита сметана ммммммммм Love.
А формата за пай е специална да - къдрава по края. Има ги в почти всички магазини за домашни потреби.Моята е на Зенкер - немска.Купих я за 4 лева от Кауфланд Peace Като гледам става и за пица.
« Последна редакция: нд, 25 май 2008, 11:03 от Бъни »
Цитирай


Мнения: 2 083
Екстра си го обяснила,ще пробвам и по двата начина Peace Мерси  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 486
Бъни,браво!
 Този пай определено ме заинтригува,че мойта щерка е фенка на бананите Wink
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
Ще пробвам и аз омлетчето.
Досега го правех само лук, яйца и гъбки, но не като омлет, а бъркани  и е страшно вкусно. Само че задушавам лука и гъбите с масълце, преди да чукна яйцата
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Банановия пай ми хареса . Става ли хрупкав или от бананите остава мек?
Цитирай


Мнения: 4 358
Коричката си остава хрупкава - от бананите понеже се посипват със захар при печенето се образува леко като сос карамеризиран. Но определено не е меко ако имаш предвид като кекс - не в никакъв случай не става такова.Особено по ръба на формата за пай - едно такова хрупкавко, мммммммммм Love
Милото това хрупкавкото по края най го обича Peace Дано си ме разбрала - аз пак доста многословно и неясно Sick
Цитирай

Balchik

Мнения: 1 732
Днеска сме на омлет .Мерси за идейката. Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 924
Много добре изглежда!  Peace Аз за пая да питам - как го месиш тестото и в каква последователност? Smile
Цитирай


Мнения: 4 358
Маслото, брашното - мачка се ,става като трохички, захарта, яйцето, солта - общо взето всичко се смесва хубаво се размачква.Мисля че става т.н маслено тесто - като се омеси стои едно такова ох как да обясни - леко трошливичко.Но облепяш цялата форма за пай с него - то си риема формата на пая - по ръба къдравко.
Момичета хич не няма по обясненията ooooh! - извинете ме.
Но изчакай маслото ти да поомекне на стайна температура - аз моног не чаках и падна едно мачкане и гъчене - но пак си се получи - то е видно Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 924
Разбрах те, разбрах те, и аз един път мачках подобно тесто и се чудех що стои на трохи  Very Happy Благодаря ти за пояснението!
Цитирай

Горна Оряховица

Мнения: 886
И от мен една рецептичка-за бърза, бърза е , за вкусна-вкусна е ,ама си е калорична бомба, и е по-подходяща за изгладнели татковци, отколкото за малчовци. Изпържват се филии хляб от двете страни, по две за порция, изпържват се парчета хамбургски салам , от големия-по парче за филия, и пак в същото олио-по едно яйце. В чиния се подреждат изпържената филия, оггоре -парчето колбас, и накрая-яйцето. Прави се сос от равни количества майонеза, кисело мляко, сол, копър и чесън на вкус, и с този сос се залива канапето. Студено е по-вкусно!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.