Та спретнах това набързо
Пролетен омлет с лук.
1. Една връзка пресен лук
2. Листа пресен джоджен
3. Половин връзка магданоз
4. Около 200 гр сирене
5. 6 яйца - по 3 на човек
6.Черен пипер
За плънката на омлета - кашкавал, маслини без костилки.
В купа се разбиват яйцата.Прибавят се нарязаните наситно пресен лук, листата джоджен, магданоза, добавя се натрошеното сирене.Сол аз не сложих - сиренцето беше солено, но това е въпрос на вкус.Поръсва се с черен пипер.
Омлетите се изпържват с малко масло или олио. Преди да се загънат се поставят лентички кашкавал и маслините.
Сервирах със салата домати и краставици
А за десерт за да са всички доволни - спретнах ето този сладкиш
Бананов пай - източник сп.Сол Пипер
За тестото -
250 гр брашно
125 гр меко масло - аз сложих малко по малко от половината на голяма опаковка Президент
50 гр захар
1 яйце
щипка сол
За плънката - това което е отгоре на пая
Банани
4 с.л захар
пудра захар за поръсване
Съставките на тестото леко се омесват.Облепя се формата за пай с тесто. Прибира се в хладилника за 1 час.
След това върху тестото се редят бананите, поръсва се равномерно със захар и се пече около 30 мин на 220 градуса във фурната.
Като изстине се поръсва с пудра захар.
Оригиналната рецерта е с кайсии.Не съм пробвала още така.
Приемам и още рецепти за вкусни пайове, че съм на тази вълна