Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 май 2008, 21:18 ч.
  • Преглеждания  1 302  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 505
Та...значи...имам скариди....Чудя се как да ги сготвя... Върти ми се в главата да е нещо с грах, с ориз...или да е отделно. Ще ми помогне ли някой с идеи? Благодаря ви.  Hug

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
в тиган загряваш зехтин и слагаш скилидка чесън.
като се позапържи чесънът (гледаш да не покафенее, че става горчив), слагаш скаридите и бъркаш.
бъркаш и след 5 - 7 мин са готови.

сваряваш ориза, разстилаш го в чиния и отгоре нареждаш скаридите.
може да направиш и малка салата от домати и рукола.
или сметанов сос за скаридите...

грахът не пасва според мен Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 505
Мерки много! Абе въртеше ми се в главата нещо като paella, ама по-различно.....скариди само с чесън не ми се готвят...

# 3
  • Мнения: 7 474
Виж това, без пилето също ще стане http://gotvarstvo.georgievi.net/a/paela

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
ами за паеля ти трябват доста повече продукти от изброените Wink

направи ризото със скариди Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 505
L е о мерси много .... май нещо подобно исках... asyalein как се прави ризото  Blush

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 331
запържваш лук, добавяш кръгъл ориз и бъркаш докато стане стъклен.
добавя се бяло вино и се бърка.
след като се изпари започва да се добавя черпак по черпак пилешки бульон (врял).
ризотото трябва да стане кремообразно, но в никакъв случай разкашкано.

добавя се сол, подправки от Прованс, настъргано пармиджано.

има най-различни рецепти за ризото : с аспержи, с гъби, с морски дарове.

но това което съм ти написала е основната рецепта, вариира се спрямо добавките.
в готварската книга има дадени Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 505
Мерси много - мисля, че ще комбинирам... Кремообразен ориз вкъщи не ядат защото... Хубава вечер на всички!

# 8
  • Реъкйавик
  • Мнения: 378
запържваш половин глава лук втиган4е добавяш половин зелена 4ушка нарязана на дребно пържиш няколко минути накрая добавяш 1 зелена ябълка нарязана на куб4ета запържваш още няколко минути и добавяш 2 с,л. кет4уп, 1 4аена л. къри 1 рибен булйон и около 100 гр сметана малко да поври и накрая прибавяш скаридите оставяш да поврят около минута и ястието е готово поднася се с ориз
ястието се казва Индииска звезда

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт