Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 505
Та...значи...имам скариди....Чудя се как да ги сготвя... Върти ми се в главата да е нещо с грах, с ориз...или да е отделно. Ще ми помогне ли някой с идеи? Благодаря ви.  Hug
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
в тиган загряваш зехтин и слагаш скилидка чесън.
като се позапържи чесънът (гледаш да не покафенее, че става горчив), слагаш скаридите и бъркаш.
бъркаш и след 5 - 7 мин са готови.

сваряваш ориза, разстилаш го в чиния и отгоре нареждаш скаридите.
може да направиш и малка салата от домати и рукола.
или сметанов сос за скаридите...

грахът не пасва според мен Peace
Цитирай

София

Мнения: 505
Мерки много! Абе въртеше ми се в главата нещо като paella, ама по-различно.....скариди само с чесън не ми се готвят...
Цитирай


Мнения: 7 473
Виж това, без пилето също ще стане http://gotvarstvo.georgievi.net/a/paela
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
ами за паеля ти трябват доста повече продукти от изброените Wink

направи ризото със скариди Smile
Цитирай

София

Мнения: 505
L е о мерси много .... май нещо подобно исках... asyalein как се прави ризото  Blush
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
запържваш лук, добавяш кръгъл ориз и бъркаш докато стане стъклен.
добавя се бяло вино и се бърка.
след като се изпари започва да се добавя черпак по черпак пилешки бульон (врял).
ризотото трябва да стане кремообразно, но в никакъв случай разкашкано.

добавя се сол, подправки от Прованс, настъргано пармиджано.

има най-различни рецепти за ризото : с аспержи, с гъби, с морски дарове.

но това което съм ти написала е основната рецепта, вариира се спрямо добавките.
в готварската книга има дадени Peace
Цитирай

София

Мнения: 505
Мерси много - мисля, че ще комбинирам... Кремообразен ориз вкъщи не ядат защото... Хубава вечер на всички!
Цитирай

Реъкйавик

Мнения: 378
запържваш половин глава лук втиган4е добавяш половин зелена 4ушка нарязана на дребно пържиш няколко минути накрая добавяш 1 зелена ябълка нарязана на куб4ета запържваш още няколко минути и добавяш 2 с,л. кет4уп, 1 4аена л. къри 1 рибен булйон и около 100 гр сметана малко да поври и накрая прибавяш скаридите оставяш да поврят около минута и ястието е готово поднася се с ориз
ястието се казва Индииска звезда
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.