Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 май 2008, 15:01 ч.

Свински далаци- моля за идеи?

  • 4 894
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 640
Мили дами, някой готвил ли е свински далаци, моля споделете някоя вкусна рецепта.
Благодаря   bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 2 118
Едно време на село, като колеха прасе, хвърляха далака, защото не се ядял  Thinking

# 2
  • София
  • Мнения: 768
Пираня да не говориш за бели бъбреци?  newsm47

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
И аз си помислих дали не е бели бъбреци...... Laughing Laughing Laughing

# 4
  • Ст.Загора
  • Мнения: 175
Моята майка ги приготвя пълнени.Измива хубаво далака,приготвя пълнеж от лук,ориз и дреболии(за подправките не съм сигурна),зашива го и го пече.Става страхотен.

# 5
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Едно време на село, като колеха прасе, хвърляха далака, защото не се ядял  Thinking

И ние не ядем далаци  Confused
Майка ми купува за да ги вари за котката

# 6
  • Мнения: 10 193
Една рецепта на eli-di :

Цитат
Пълнен свински далак

600-700 грама далак
3-4 с.л.ориз
1 глава лук
Далакът се измива добре и внимателно се прави дупка по продължението му/по-скоро отвор/
Лукът се задушава с мазнина, добавя се ориза, червен, черен пипер,сол, гьозум-вари си до полу-готовност. С малка лъжичка се пълни всеки далак с плънката. Нареждат се парчетата далак в тавичка, слага се малко масло-на кубчета,1ч.ч вода и малко соев сос, 2-3 с.л.бяло вино. Пече се покрита с фолио-поне 40 минути, след това се маха фолиото и още 15-20 минути да се запече.

Аз лично не съм им любителка, но съм чувала че били деликатес newsm78

# 7
  • Мнения: 4 358
Моята майка ги приготвя пълнени.Измива хубаво далака,приготвя пълнеж от лук,ориз и дреболии(за подправките не съм сигурна),зашива го и го пече.Става страхотен.

Вкусът от детството ми - едно от предястията на всяка нова година Heart Eyes, приготвени от мама и тате.Деликатес са да.
Татко ги пълни със задушен лук, гъби и кайма и много кимион и черен пипер. Като се изпече се нарязва на кръгчета - мммммммммммм.
Къде ме върнахте пак в детството.Баба и дядо винаги отделяха далаците като колеха прасето Peace за празничната ни трапеза.
Ехххххххххххх

# 8
  • Мнения: 640
Благодаря на всички!

# 9
  • Ст.Загора
  • Мнения: 175
Моята майка ги приготвя пълнени.Измива хубаво далака,приготвя пълнеж от лук,ориз и дреболии(за подправките не съм сигурна),зашива го и го пече.Става страхотен.

Вкусът от детството ми - едно от предястията на всяка нова година Heart Eyes, приготвени от мама и тате.Деликатес са да.
Татко ги пълни със задушен лук, гъби и кайма и много кимион и черен пипер. Като се изпече се нарязва на кръгчета - мммммммммммм.
Къде ме върнахте пак в детството.Баба и дядо винаги отделяха далаците като колеха прасето Peace за празничната ни трапеза.
Ехххххххххххх

И майка ги правеше най-често за нова година Grinning
сори за спама

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт