Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 26 май 2008, 16:52 ч.
 • Преглеждания  2 231  Мнения  24  Онлайн  1
Отговори
за д-р Мазнейкова!

ВАЖНО!

Здравейте момичета,

много се чудих къде да напиша моите преживявания покрай втората ми бременност. Смятам, че това, което ще Ви кажа е важно. Не искам никоя от Вас да преживее стреса, който преживях аз.

Сега съм в 23 сег. седмица и знам, че в корема ми има здраво момченце благодарение на д-р Марков. Но какво се случи преди да го разбера?
След направено изследване за Даун в медицинска академия се оказа, че имам резултат 1:300.
Лекарят, който следи бременността ми ми препоръча да си направя колкото може по-бързо фетална морфология, за да знаем дали няма някакъв проблем. Той ми препоръча д-р Мазнейкова като много добър специалист. Аз обаче исках да отида при Марков - две мои колежки ми разказаха за неговия професионализъм. Говорих с него, но той нямаше свободни часове - имаше за след месец и повече. Записах се при Мазнейкова, защото там нямаше да чакам повече от 3 дни. В деня за преглед чаках около 2 часа, а имах записан час. Всички бременни преди мен имаха предимство, защото бяха протежета на някой доктор - познат на Мазнейкова. "Вас кой ви изпраща?" питаха сестрите пред вратата. Или "Коя е Мария? - тази дето са се обадили за нея." По време на прегледа, който струваше 80 лева тя ми каза, че бебето ми е момче и, че има кисти в мозъка. Показа ми ги - попита ме дали ги виждам. "Черните петна - виждате ли ги?" - всичко това са кисти - каза тя. Аз се уплаших ужасно и от този момент натам всичко ми беше като насън. Тя ми каза... "Препоръчвам да си направите амниоцентеза, за да изключим сериозни заболявания на бебето". Аз попитах - кога трябва да стане това? Тя каза - "Елате в вдругиден много рано-в 8,00 ч. сутринта - струва 340 лева". Там всички бързат да те отпратят, за да нямаш време да се сетиш за въпроса, който трябва да зададеш. А ти си в такъв шаш и паника от опасността надвиснала над живота на детето ти, че си като патица.
Не ме питайте какво преживях в следващите часове. Не отидох на работа - нямаше смисъл, защото не можех да спра да рева. След като се поокопитих малко на следващия ден, реших да се обадя на Марков. Той ми каза - "Кистите на бебето ще изчезнат след 1 месец - те са част от развитието на някои бебета. Оставям на Вас да решите дали да си направите амниоцентеза, но аз ви казвам - бебето ви е напълно здраво." Аз ревнах от облекчение, но на следващия ден си направих амниоцентезата за 340 лв. при д-р Мазнейкова. Нямаше да мога да спя и да живея нормално ако не я бях направила - знаех, че всичко е наред, но имаше едно съмнение в мен... ами ако не е... ако тези кисти все пак се окажат опасни и бебето ми се роди увредено. Личният ми лекар и съпругът ми също смятаха, че трябва да я направя - от гледна точка на сигурност.  Личният ми лекар каза - "Ти ще се побъркаш докато те изпратя да си направиш амниоцентеза по клинична пътека в Медицинска академия. По-добре си плати и я направи веднага. за твоето психическо състояние е по-добре."
Направих я при Мазнейкова - както вече казах... след мислене цяла нощ. Знаех, че има риск 1:200 за спонтанен аборт. Рискувах... и след две седмици получих резултата. Но как го получих?
Имах дата и час за получаване - 9 май 2008 г., след 17 ч.
Едвам дочаках този ден - имах рожден ден на 8 май - не смятах да празнувам преди да разбера дали детето ми е здраво - разбира се. Отидох с надежда и седнах да чакам... чаках, чаках... докато вратата не се отвори и от кабинета на Мазнейкова не се появи една жена. Оказа се, че тя е друга докторка, която използва нейния кабинет. Доктор Мазнейкова си отиде в 15 часа" - каза ми тя. "Резултатите трябва да си получите лично от нея." - и затвори вратата. Аз тръгнах към входа да разпитам момичетата на информация и след мене тръгнаха още 2 бременни - оказа се, че те също чакат резултати и са има казали същия час.
Момичетата на входа ме попитаха дали съм проверила в 6-ти кабинет - там давали някои резултати. Отидох пред 6-ти кабинет и чаках... На вратата има същата табела - "Моля не чукайте и не влизайте, ще бъдете извикан." След като видях, че е станало 18, 30 ч. почуках - НИКОЙ. Пак почуках... НИКОЙ. Другите две бременни бяха изнервени като мен - те също искаха да знаят дали са здрави децата им или ще им ги махнат, защото са болни от нещо.
След като разбрах, че в 6-ти кабинет няма никой - освен ако някоя сестра не е загинала зад вратата междувременно - реших да звъня по телефони, които да взема от някъде. Тогава видях телефони в документа си от феталната морфология. Обадих се на GSM-а и ми вдигна една жена, която каза, че не може да ми даде резултата от изследването, защото само д-р Мазнейкова може да ми го даде. В следващия момент аз се развиках, казах, че с мен има още две бременни и ние толкова време седим и чакаме, че сме полудели. Тогава жената се смили... оказа се, че е от лабораторията, в която обработват пробите. И тя ми каза... ние работим до 19 ч. - елате си вземете резултатите - намираме се при НДК. "Как да дойда в това движение за 20 мин.?" - попитах я аз. Бях откачила при идеята, че няма да разбера днес, след толкова чакане - здраво ли ми е детето или не. След дълъг разговор жената каза - "Еееееееее добре - кажете си името и ми се обадете след 5 минути да ви кажа резултата". И така... след 5 мин. аз разбрах по телефона, от непозната жена, че моето бебе е здраво и няма трите вида сериозни заболявания, за които беше направена тази амниоцентеза.
Мили майки... моля Ви не ходете при тази жена - не ходете при д-р Мазнейкова, освен ако не сте протеже на някой друг доктор, който й е приятел. Колкото и пари да имате - аз имах... няма да ви помогнат, за да спестите тревогите и съмненията, които може да преживеете.
На 21 май бях на преглед при д-р Марков. Кисти в мозъка на бебето ми нямаше... както беше казал той. Въпросът е защо Мазнейкова не ми каза това, което ми каза той - кистите ще изчезнат, те са част от развитието на бебето и просто трябва да ги проследим. Защо тя ми каза - "Бебето има кисти в мозъка - препоръчвам амниоцентеза."
Тя за мен не беше лекар, а човек, който бърза да прибере парите в чекмеджето си. Даже я мързеше да говори - заради прекомерно самочувствие или я болеше устата... нямам идея. Не смятам да мисля повече за нея и за евентуалните й желания в този живот. Нека трупа пари - ако това я прави щастлива. Но Ви моля мили майки - не ходете при нея. Не й позволявайте да вгорчи и минутка от бременната част от вашия живот. Достатъчно са ни останалите гадости, та да се срещаме и с Мазнейкова.

Желая здраве, успех и спокойствие на всички бъдещи майки.

Арджуна

Реклама
# 1
 • София
 • Мнения: 769
Мила, желая ти лека и безпроблемна бременност оттук нататък. А за въпросната докторка, мисля, че достатъчно се изписа и тук. Явно тази жена иска да забогатее и не се спира пред нищо...
 Peace

# 2
 • Мнения: 2 334
Ходих при д-р Мазнейкова за да си правя фетална морфология когато бях бременна и въобще не останах доволна от нея.Прегледа траеше точно 5 минути за които ми взе 80лв. и каза само да ще имам момиче и това беше .Аз само и задавах въпроси на които тя отговаряше през зъби и даже нямаше да ми даде и диск на които се вижда  бебето ако не и бях казала #2gunfireИмаше момент в които мислих да родя в тяхната клиника ,но след срещата ми с Мазнейкова се отказах.

arjuna на теб ти пожелавам всичко да е наред за в бъдеще и едно много леко и лесно раждане  bouquet

Последна редакция: пн, 26 май 2008, 17:58 от malkata Viki

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 3 621
Радвам се че проблем с бебето ти няма, пожелавам ти лека бременност докрая, а такива "доктори" винаги ще има за съжаление, но добре че е този форум да се информираме при кой да ходим и при кой не
пожелавам ти много късмет   bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 1 671
arjuna , съжалявам за преживяванията ти и всичките ненужни притеснения! Дано повече няма такива моменти и скоро да гушкаш едно прекрасно бебе!  Hug Наистина вече има много писано за тази докторка във форума.

# 5
 • София
 • Мнения: 545
Аман от тази жена!  newsm11
Аз лично не съм ходила при нея, но мои близки са ми се оплаквали от отношението й към тях и от "диагнозите", които поставя.
Радвам се, че си се успокоила и, че бебчо е добре. Наслаждавай се на бременността си  Hug

# 6
 • гр.София
 • Мнения: 62
привет момичета Hugреших и аз да споделя горчивия си опит с въпросната лекарка-тоооолкова прехвалена а няма защо.аз имах доста тежка бременност с контракции от 8 седмица,но бях твърдо решена че няма да й дам никаква информация и ще изчакам да видя тя какво ще ми каже.е прегледа беше точно 5 мин и даже ако не бях попитала и пола нямаше да разбера.отделно оставям настрани факта ,че и аз при записан час чаках сумати време.
отделно от това искам да ви разкажа и още една история.докато лежах един от всичките пъти в патологията в майчин дом попаднах в стая с една прекрасна жена бременна в 25 седмица.бяха я изпратили заради намалели околоплодни води.тя вече беше минала феталната при Мазнейкова.няма да ви разказвам всичко защото е твърде тежка история,но се оказа че великата докторка не е видяла много тежки изменения в бебето,които са били видими още тогава16г.с.-по думите на д-р Марков.и така заради нейното недоглеждане се наложи преждевременно раждане на вече доста голямо бебе.ужаса беше огромен...
Марийче ако четеш това  bouquet
arjuna на теб пожелавам прекрасна бременност,леко раждане и здраво бебе накрая Hug Hug Hug

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 367
Не само Мазнейкова,а цялата клиника и персонала са ужасни-Мед. център "Света София",на бул.България!!!!! smile3513
Всички са като нея-каквата шефката-такива и подчинените и аз си патих от там!!! #2gunfire

Важното,че всичко е наред с бебето!Лека бременност ти желая!   bouquet

# 8
 • София
 • Мнения: 916
arjuna, радвам се, че с бебока всичко е наред Hug Добре, че си пуснала тема, за да имат едно наум бъдещите майки.
Лека и безпроблемна бременност и прекрасно бебче   bouquet

# 9
 • UK, Harlow/София
 • Мнения: 7 671



 Уф, насълзиха ми се очите като четах за кошмара през който си минала!Съжалявам!Пожелавам ти от тук нататък само щастливи моменти! Heart Eyes

# 10
 • София
 • Мнения: 1 008
Доктори от типът "Мазнейкова" са преди всичко търговци, а след това медици.
Това, което се е случило е чиста гавра.
Желая на авторката здраво бебче и никога повече да няма подобни приклячения.

# 11
 • София
 • Мнения: 560
Милата, съчувствам ти за преживяното и ти желая хубаво и здраво бебенце.  Hug

На тази жена някой бъдещ татко как не й е дръпнал един бой?  bambam
Сериозно го казвам.

# 12
 • София
 • Мнения: 267
Абсолютно подкрепям всички майки! Мазнейкова е един търговец, който прибира само пари и нищо не я интерсува! Cry Просто само собственото аз!

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 1 787
Лека бременност и леко раждане и да гушнеш едно сладко и здраво бебче. Hug

Затова и аз бях на фетална при Марков.Останах очарована от него и пътя който "бих" до София си заслужаваше абсолютно!  Peace

# 14
 • Мнения: 1 904
Съжалявам за това което си преживяла. Hug Дано от тук нататък само приятни неща. Heart Eyes
 Възмутена съм от нещата които последно време прави Мазнейкова. Sick

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт