Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На небето

Мнения: 5 486
Вчера правих зеленчуков пай и се оказа нещо ужасно вкусно. Даже сина ми който не яде готвена храна освен картофи го хареса, за мое учудване. Та ми се иска да пробвам и други варианти. Споделете и вашите рецепти. Аз измислих този вариант на зеленчуков пай:

ЗЕЛЕНЧУКОВ ПАЙ

•   1 пакет бутер тесто
•   1 тиквичка
•   2 средно големи пресни картофа
•   1 к.ч. царевица
•   1 к.ч. грах
•   1 връзка пресен лук
•   доматено пюре или нарязани пресни домати
•   магданоз, сол, зехтин
•   за заливка:
•   1 яйце
•   4-5с.л. кис. мляко
Бутер тестото се оформя по-формата на съда, като излишното се отрязва и се използва за украса. Запича се за 10мин. на 180гр. Картофите се сваряват и пасират. В зехтина се запържва лука, настърганата тиквичка, и се добавя доматеното пюре, за около 5-10мин. докато изври водата. След което се прибавя магданоза и всичко това се смества с картофеното пюре. Добавят се замразените грах и царевица. Приготвената плънка се изсипва върху леко изпеченото бутер тесто. И се залива със сместа от яйцето и кис. мляко и се пече до готовност на 180градуса. Аз разточих бутер тестото за да стане тънък блат и почти не се усеща. Другия път ще пробвам и с домашно тесто.



Ето и една рецепта от Бон Апети: http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=cooking&id=534
Цитирай

София

Мнения: 3 497
Ще трябва да се пробва това нещо. Интересува ме обаче, лесно ли се вади от тавата.
Иначе като идея с многолистно тесто ние правим солени тригуни.
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Аз намазах тавата с олио и се извади много лесно. По-трудното беше да го отрежа не да го извадя, понеже го разточих и стана тънко та стана по-твърда коричка отдолу.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.