Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

София

Мнения: 1 573
Момичета, дайте изпитани рецепти за направа на брускети.  Hug
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
преди 2 седмици правих ето това http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1507.html , попаднах на рецептата съвсем случайно но е много сполучлива , нямах пресен розмарин и сложих сух, от този на котани
Цитирай


Мнения: 8 581
Момичета, дайте изпитани рецепти за направа на брускети.  Hug


Брускети с мус /пастет/ от крема сирене и риба тон от Цецето

Домашни брускети от ками

Брускети от Dona
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Вкъщи най-любимите брускети са и най-елементарни:
нарязани франзелки на тънки филийки, намазани с краве масло (или зехтин), поръсени с риган, мащерка и босилек, чесън на прах. Това е основата. Отгоре слагам или домати (обелени и нарязани на малки кубчета), или някакъв колбас (за месоядните).
Аз лично предпочитам с доматките. Понякога прибавям и моцарела.
Цитирай

София

Мнения: 1 573
Благодаря ви, момичета!   bouquet
Обаче как се правят истинските брускети - пържени или препечени, защото откривам разлика в рецептите?  Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 541
Аз правя много простички - препечени филийки (най-добре от франзела) се натриват със скилидка чесън, докато са още топли и се поръсват със зехтин (екстра върджин). Нарязват се на дребни кубчета домати, почистени от семките и отцедени (за да не се разкашква после филийката от водата), объркват се със зехтин, сол, чер пипер, смлян чесън и босилек (най-добре пресен босилек, но може и сух). Сместа от доматите се разпределя върху филийките и това е. Който не обича чесън, може да му намали количеството до минимум.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Изпичаме тънки резени хляб. Веднага след това ги накапваме обилно със студено пресован зехтин. Обелваме един домат, отстраняваме семките и го нарязваме на ситни кубчета. Обезкостяваме няколко черни маслини и ги нарязваме на дребно. Счукваме и 2 скилидки чесън. Смесваме маслините, чесъна и домата, подправяме с малко черен пипер, сух риган, босилек и сол на вкус. Прибавяме отново студено пресован зехтин и малко лимонов сок, разбъркваме добре. Разпределяме тази смес върху изпечените филийки.

 Smile
Цитирай


Мнения: 793
Изпичаме тънки резени хляб. Веднага след това ги накапваме обилно със студено пресован зехтин. Обелваме един домат, отстраняваме семките и го нарязваме на ситни кубчета. Обезкостяваме няколко черни маслини и ги нарязваме на дребно. Счукваме и 2 скилидки чесън. Смесваме маслините, чесъна и домата, подправяме с малко черен пипер, сух риган, босилек и сол на вкус. Прибавяме отново студено пресован зехтин и малко лимонов сок, разбъркваме добре. Разпределяме тази смес върху изпечените филийки.

 Smile
Това ще се пробва задължително  Peace
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 435

Изпичаме тънки резени хляб. Веднага след това ги накапваме обилно със студено пресован зехтин. Обелваме един домат, отстраняваме семките и го нарязваме на ситни кубчета. Обезкостяваме няколко черни маслини и ги нарязваме на дребно. Счукваме и 2 скилидки чесън. Смесваме маслините, чесъна и домата, подправяме с малко черен пипер, сух риган, босилек и сол на вкус. Прибавяме отново студено пресован зехтин и малко лимонов сок, разбъркваме добре. Разпределяме тази смес върху изпечените филийки.

Ще го пробвам това задължително  Flutter
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Изпичаме тънки резени хляб. Веднага след това ги накапваме обилно със студено пресован зехтин. Обелваме един домат, отстраняваме семките и го нарязваме на ситни кубчета. Обезкостяваме няколко черни маслини и ги нарязваме на дребно. Счукваме и 2 скилидки чесън. Смесваме маслините, чесъна и домата, подправяме с малко черен пипер, сух риган, босилек и сол на вкус. Прибавяме отново студено пресован зехтин и малко лимонов сок, разбъркваме добре. Разпределяме тази смес върху изпечените филийки.

 Smile
Ау, тези ще ги направя в събота!  Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Обаче как се правят истинските брускети - пържени или препечени, защото откривам разлика в рецептите?  Hug

Печени са, доколкото знам.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 305
аз препичам филийки от фразела, натърквам с чесън.

правя смес от наситнени домати (поизцедени), гъби, лук, моцарела, босилек - всичко на много дребно.
добавям босилек, сол, зехтин, разбърквам добре и слагам върху филийките.
връщам във фурната за няколко минути да се разтопи моцарелата и сервирам.

моцарелата може да се замени с всеко бързостапящо се сирене Peace

обикновено ги правя като фрилваме и ги хапваме преди да е станало месото, като предястие Wink
много са леки и вкусни  chef
Цитирай

IT

Мнения: 187
Тук най-лесните са  препечени филиики от франзела намазваме с зехтин и вземаме доматче и го изцеждаме отгоре да се напой хубаво слагаме сол и пожелание босилек Loveили домата го пасираме .Аз правя също така;
сварени жълтъци ,майонеза,риба тон,всичко намачквам с вилицата и мажа филииките или с тази смес пълня сварените белтъци,става също много вкусно,
 също
  препичам леко филииките натърквам ги с чесън поливам ги с зехтин , сол и по желание черен пипер и още
 нарязвам на  ситно гъби,слагам ги в тиган с малко зехтин,магданоз,чесън една скилидка.сол и ги запържвам до готовност като изстине  добавям майонеза  препичам си филииките и ги мажа ,може и с бешамел да се смеси вместо майонеза и да се направи също и с по едно колелце  моцарела и леко да се запече докато моцарелата се разтече лекичко слагам по едно листенце магданоз за красота
  Love Love Love много ги уважаваме във вкъщи тези брускети Peace
снимката е от нета  Naughty
« Последна редакция: ср, 28 май 2008, 20:42 от madagascar »
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Изпичаме тънки резени хляб. Веднага след това ги накапваме обилно със студено пресован зехтин. Обелваме един домат, отстраняваме семките и го нарязваме на ситни кубчета. Обезкостяваме няколко черни маслини и ги нарязваме на дребно. Счукваме и 2 скилидки чесън. Смесваме маслините, чесъна и домата, подправяме с малко черен пипер, сух риган, босилек и сол на вкус. Прибавяме отново студено пресован зехтин и малко лимонов сок, разбъркваме добре. Разпределяме тази смес върху изпечените филийки.

 Smile
Ау, тези ще ги направя в събота!  Peace

Тези съм ги правила и стават божествени  Peace
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
Аз правя много простички - препечени филийки (най-добре от франзела) се натриват със скилидка чесън, докато са още топли и се поръсват със зехтин (екстра върджин). Нарязват се на дребни кубчета домати, почистени от семките и отцедени (за да не се разкашква после филийката от водата), объркват се със зехтин, сол, чер пипер, смлян чесън и босилек (най-добре пресен босилек, но може и сух). Сместа от доматите се разпределя върху филийките и това е. Който не обича чесън, може да му намали количеството до минимум.
ей това е супер вкусно!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора