Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


 Някой може ли да ми каже как да сготвя боб с пушени кокали?И дали освен кокалите може да прибавя и свинско месо?Искам класическа, нездравословна рецепта със запръжка, такава е поръчката Confused

   Като идея ми идва да запържа свинското, да добавя малко вода и леко да го сваря(не знам колко време се вари този шарен боб).След като кипне първата вода на боба да я изхвърля и да сипя вътре месото с бульона+ моркови и суха чушка.Да прибавя пушените кокали и като е почти готово ястието да прибавя запръжката + малко домати.Към края - чубрица и джоджен.

  Дали ще се получи нещо от тази измишльотина?

  Очаквам и други идеи Hug
Цитирай

Под звездите

Мнения: 511
Аз изхвърлям първите две води на боба.После слагам боба,пушени кокали или пресни,лук,чушка и морков сипвам вода и го оставям да уври.Когато е готово слагам сол,правя запръжка+домати и поръсвам с чубрица и джоджен.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Аз го правя така:
Предварително си сварявам фасула в херметика
В зехтин запържвам лук до леко кафяво след това доливам малко води4ка като заври минавам с пасатора и вътре слагам свинско,пиле6ко по някога пуе6ко на хапки..(може да се сложат и пу6ените кокали) при мен бекон..докато уври месото.(около половин 4ас) след това добавям ве4е сварения фасул и една зелка нарязана на едро( дава страхотен вкус) и се остава  докато зелето омекне..
Това е така наре4ената фежоада (бразилско ядене)
 Peace
Цитирай
Moята рецепта е здравословна и класическа едновременно:

                                Боб с пушени кокали
                                                (6 порции)
  Продукти: 1200 гр.пушени кокали, 1,1/2 ч.чаши боб, 1 глава бял лук, 1 глава червен лук, 1 зелена чушка, 1 червена чушка, 1 голям  домат, 4 с.л. зехтин, 1 с.л. червен пипер, 1 с.л. стрит сух джоджен, 1 с.л. брашно,1/2 връзка магданоз, сол на вкус.



Приготвяне: От предишния ден се сваряват кокалите в 2 л. вода в тенджера под налягане за 1 час. Изваждат се и се отстранява месото.Месото и бульона се поставят в хладилник за през нощта в отделни съдинки. Боба се измива и накисва в студена вода за цялата нощ. Нa другия ден мазнината от бульона се е втвърдила на повърхността му - отстранява се. Поставя се да ври бульона с боба и малко сол до пълно сваряване на тих огън. В друга тенджера се поставя зехтина и се запържват в него добавяни последователно нарязаните на дребно лук, чушки, домати. Добавя се червения пипер, джоджена, малко вода и се задушава. Запръжката се изсипва при боба, добавя се месото и варенето продължава още 15 минути. Накрая де добавя и размитото в малко вода брашно,ври още 2 минути, поръсва се с нарязания на ситно магданоз и се отстранява от огъня.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Вчера го правих, само че с бял боб.   Smile Шареният ползвам само за салата или за паниране. Той не омеква и не се разварява, не обичам да хрупам боб на супа или яхнияSmile
Сварявам боба без сол в чиста вода, докато омекне. Не хвърлям никога първата вода. Като омекне, добавям натрошена суха червена чушка и един морков, нарязан на ситно, посолявам. Малко след това пускам кокалите с месото, да се разварят, вадя ги, намалявам огъня много и обезкостявам  - кълцам месцето на ситно и връщам в боба; кокалите хвърлям. Запържвам в 5 с.л. олио 2 глави лук, една супена лъжица червен пипер и 1 с.л. брашно. Добавям към тях, след хубаво почервеняване, бульон от боба и връщам всичко в тенджерата, като добавям една супена лъжица джоджен и една чубрица. Изключавам и оставям до изстиване на котлона.





Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
За да стане наистина вкусен, направи го в гърне, на слаб огън да къкри много време. Инак, добре си го замислила.
Цитирай

там някъде

Мнения: 320
За да стане наистина вкусен, направи го в гърне, на слаб огън да къкри много време. Инак, добре си го замислила.
Wink Дааааа в гърненцеее. Ще взема и аз да го спретна.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670

  Фурната беше заета, направих го в тенджера.Стана много вкусен.Благодаря ви!
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Билянче,направо го сънувам вече тоя боб,откакто прочетох темата ти.....И аз ще направя.....
Цитирай


Мнения: 2 392
Въпрос: Имам пушено месо на кокал - готово. От тук нататък ми е ясно, че бобът трябва да се свари. Кога бихте сложили кокала с месото и кога да се обезкости?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Въпрос: Имам пушено месо на кокал - готово. От тук нататък ми е ясно, че бобът трябва да се свари. Кога бихте сложили кокала с месото и кога да се обезкости?
Бутай го с кокала.Той също ще даде вкус и плътност на боба.Накрая на варенето ще го извадиш и готово   bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670

  Аз съвсем леко запържих пушеното месо, придобива страхотен аромат.Сложих го в боба към средата на варенето му.Кокалите не съм ги махала, въпреки, че месото почти се е отделило от тях.

   TheNMaster, хайде де - още ли не си го сготвила. SmileЯвно наистина от пушеното месо в комбинация с шарен боб се поучава страхотна манджа.
Цитирай

София

Мнения: 5 000

 
   TheNMaster, хайде де - още ли не си го сготвила. SmileЯвно наистина от пушеното месо в комбинация с шарен боб се поучава страхотна манджа.
Ох,ако знаеш как искам.....Ама съм до късно на работа....Заканила съм се в събота да го правя....Направо съм психясала за тоя боб  ooooh!  ooooh!  ooooh!
Купила съм вече пушенкото.... hahaha hahaha hahaha
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Кога бихте сложили кокала с месото и кога да се обезкости?

Аз го слагам след като бобът омекне. Обезкостяването не е задължително, но аз го правя. Преди да сложиш запръжката го вадиш и като се охлади - действаш  Smile После връщаш месцата обратно.
Цитирай


Мнения: 2 392
Благодаря bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.