Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • при любовта
 • Мнения: 878
учителката на дъщеря ми вече доста очевадно и грубо обсъжда финансовото ни състояние пред целият клас.Не мога да се примиря ,че това е правилно в никакъв случай.Това както се сещате води до много грубо отношение към детето ,което по никакъв начин не се различава от останалите.
Чудя се дали да не сменя училището ,защото според мен този проблем ще се задълбочи,а аз не съм от много дипломатичните и ще стане скандал.

# 1
 • София
 • Мнения: 1 480
Мисля, че няма да е зле да смените училището, но преди всичко подай оплакване срещу тази учителка. Подобно поведение е недопустимо.

# 2
 • София
 • Мнения: 7 263
със сигурност сменяй!
Харита е права и за оплакването - подай!
Въобще аз доста преекспонирам тази тема, но има и защо. Мине ли ти веднъж мисълта да смениш училището, явно нещата са ескалирали над личния ти праг на търпимост и по-добре не се опитвай да стискаш зъби.
Аз стисках 4 години!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil И какво - освен изнервено, изтормозено и комплексирано дете други ползи нямам. За себе си изобщо не коментирам колко сълзи съм изплакала и колко безсънни нощи съм изкарала и всичко това, защото имах наглостта да не уредя сина на госпожата на работа - Ти представяш ли си каква гаднярка съм само Twisted Evil
За това синът ми търпя незаслучени упреци, наказания, тенденциозно отношение и оценяване цели 4 години!!!

# 3
 • София
 • Мнения: 2 954
Аз бих сменила. Мога да понеса известна доза простотия, но обсъждане на материалното състояние в клас, дори не мога да си го представя като сцена.
Ако споделиш подробности, ще ми задоволиш любопитството  Hug
Не бързай, виж се с няколко госпожи от други училища и ще разбереш, когато с някоя се харесате.

# 4
 • София
 • Мнения: 8 562
Не бих могла веднага да дам категоричен отговор на въпроса ти.
Да преместиш детето си в друго училище е крайна мярка,която безспорно ще се отрази и на детето.
По-добре поговори с учителката,ако трябва стигни до директорката,но не избързвай с драстичните мерки.
А какво е довело до тези коментари на материалното Ви състояние?Ако дадеш повече подробности,може би съветите ще бъдат по-точни.

# 5
 • Мнения: 2 161
А какво означава "обсъжда"?Подиграва се,че сте бедни ли?

# 6
 • при любовта
 • Мнения: 878
не точно обратното ,коментира това ,че разполагаме с повече  Shocked
Какво и влиза в работата не мога да разбера.И това вече няколко пъти ми се повтаря в прав текст - че била задоволена и не е лишена от нищо,тя пък откъде е толкова информирана.
Конкретният случай е невинно спречкване за нещо между децата-кое взело на другото нещо си... ,следва коментар ,че имеме пари за много подобни неща ,така,че да не се обажда за взет химикал,тетрадка,нещо си друго...Абе много е объркано ,но с две думи за мен е проява на много ниска култура,завист ,че и на злоба .
И аз я възпитавам строго,да не си носи различни неща за закуска,да помага на децата ,да е мила и внимателна с тях ...боже.Какво да ви кажа момичета,понякога се чудя аз ли не съм наред или около нас света се побърква

# 7
 • София
 • Мнения: 8 562
А въпросната учителка от къде е толкова добре запозната с Вашето житие и битие,с колко разполагате и с какво разполагате?
Направо останах така  Shocked,когато прочетох коментара и за взетия химикал.
Ако правилно разбирам,някое от децата в класа взима някаква вещ на твоето дете и според учителката дъщеря ти не трябва да си иска вещите обратно или да и се оплаква на нея,защото може да си купи други.
Ако е така,тази учителка е за ...
Моят съвет е да поговориш с класната и най-учтиво и деликатно /ще се наложи да се въоражиш с тактичност и деликатност/.Ако тя не вдене я предупреждаваш,че ще отидеш при директорката,а ако се наложи ще стигнеш и до регионалния инспекторат по образование и ще пуснеш жалба.
Сигурна съм,че друга песен ще запее.

П.п.Малкото ти детенце,кога е родено?Никът ти ми е много познат.

# 8
 • при любовта
 • Мнения: 878
Абе проблема е ,че тя е с много високо самочувствие за себе си,та аз ако говоря с нея или с директора и ще стане лошо.Опасявам се ,че съвсем ще се държи странно с детето.
Малкият е роден на 05.01.2006

не съм от от София обаче Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 7 263
Абе проблема е ,че тя е с много високо самочувствие за себе си,та аз ако говоря с нея или с директора и ще стане лошо.Опасявам се ,че съвсем ще се държи странно с детето.

С риск да се повторя ще ти кажа, че щом нещата стоят по този начин няма защо да продължавате взаимните си контакти с въпросната госпожа - днес ще се обсъжда финансовия ви статус, утре семейния, вдруги ден кой знае какво.
Някои госпожи наистина са с манталитет на махленски клюкарки / извинявам се на истинските учители, които няма да ес познаят в тази графа/ и злоупотребяват с информацията, до която имат достъп.
Лично аз бих изтрила графата месторабота на родителя от всички документи касаещи приема на деца в училища, детски градини и ясли. Приема на детето не може и не трябва да зависи от това къде работят / или не работят/ майка му и баща му.

# 10
 • Добрич
 • Мнения: 3 218
Щом детето не се чувства комфортно в училище за негово добро е да се смени средата  - в смисъл може да смените училището, но може да смените и само класа на детето. Добре е обаче ако решите да го местите предварително да се застраховате като деликатно споменете на новото място защо се налага това преместване, за да избегнете евентуално повторение на ситуацията. Всички училища са на делегирани бюджети и всяко дете означава още пари по сметката на училището. Не мисля, че директорът ще иска да изтърве евентуална бройка, която му носи средства за издръжка. В това училище обаче дори да говорите с директора едва ли ще промени вече създаденото отношение на учителката към детето ви. А вие попитахте ли го дали иска да го преместите? Може да си харесва съучениците и да не иска да се разделя с тях.

# 11
 • София
 • Мнения: 9 006
Учителката явно е простачка. Премести детето. Ако има познати деца в друг клас, ще е добре да не сменя училището, а да я запишеш в този клас, но ако нищо не я задържа, то по-добре избери ново учебно заведение.
И не обяснявай на госпожите какви са ви доходите. Това не е тяхна работа.

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 7
Когато сменяш нещо го сменяш за по-добро нали? Кой ти гарантира , че няма да попаднеш на друга учителка, която ще обсъжда други неща?
Спред мен най делово и интелигентно ЗАЩИТИ детето си , като му пкажеш заедно с това , че когато има проблем, той не се заобикаля , а се решава.
Ито без бой - но ако трябва и ще се бием!
Дано съм ти помогнала! Rolling Eyes

# 13
 • Варна
 • Мнения: 1 341
А какво мисли детето?Има ли желание за смяна на училището?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт