Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 май 2008, 13:07 ч.

Нацистката гордост на германските лекари

  • 459
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 395
Доктор от СС, изпращал деца в концлагерите, получи най-престижната медицинска награда в Германия
 
Федералният съюз на немските медицински терапевти (BDI) връчи на бившия СС-овец, 92-годишния д-р Ханс-Йоахим Северинг (Dr Hans-Joachim Sewering), най-висшата си награда, медала “Гюнтер-Буделман” за “заслуги за изграждането на националната система на здравеопазването”, съобщава британското издание The Daily Telegraph.

Северинг е обвиняван, че по времето на Втората световна война е изпратил в специализиран концлагер, осъществяващ идеята на “социалното инженерство” за създаването на “чиста раса”, над 900 деца с увреждания. Самият доктор продължава да отрича, че е изпращал деца в “клиниката” Егълфинг-Хаар (Eglfing-Haar), южно от Мюнхен, където физически и психически непълноценните малчугани били убивани.

Северинг става един от първите членове на СС през ноември 1933 г. и влиза в редиците на Националсоциалистическата германска работническа партия (NSDAP) на Адолф Хитлер през август 1934 г. През 1942 г. работи в туберкулозния диспансер в Шьонбрюн край концентрационния лагер Дахау, където се смята, че е участвал в нацисткия “Проект Т-4”, чиято основна цел била извършването на експерименти с евтаназия, посредством убийството на обездвижени пациенти, уточнява германската телевизия N-TV.

Въпреки множеството подозрения в извършването на престъпления срещу човечеството, д-р Северинг прави блестяща медицинска кариера след войната и известно време дори оглавява Федералната лекарска камара на ФРГ.

Когато центърът на известния “ловец на нацисти” Симон Визентал започва кампанията “Последен шанс”, за издирването и изправянето пред съда на избегналите наказанието и укрилите се представители на фашисткия режим, Северинг също става обект на разследване, финансиран от негов сънародник-лекар, живеещ в САЩ. Д-р Майкъл Францблау влага десетки хиляди долари от собствените си средства, за да докаже престъпленията на Северинг и да го видип осъден. “Иска ми се немските лекари да си дадат сметка, че професионалната им чест е опетнена, дори само от факта, че този човек продължава да носи титлата доктор”, посочва Францблау.

Въпреки финансираното от Францблау разследване, д-р Северинг продължава да е почетен член на Федералната лекарска камара и води спокоен живот в Дахау, недалеч от музея, построен на мястото на бившия едноименен нацистки концлагер.


http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3&id=15142

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1022346/Medal-murder-Ger … -death-camps.html

# 1
  • Мнения: 3 424
Моля да не ме държите отговорна за това!
Благодаря! Оценявам жеста.

# 2
  • Мнения: 4 395
Моля да не ме държите отговорна за това!
Благодаря! Оценявам жеста.
Точно за теб си помислих.
Защо спиш?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт