Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Където ми видят очите ...

Мнения: 99
Еклерите са ми любимия десерт Hug  Като дете си спомням майка ми като направеше (в повечето случаи е имало повод) ние със сестра ми ги разреждахме в подносите и накрая оставаха няколко еклера да се ширят  35  И естествено кавгата ни беше вързана в кърпа защото няма време за нова доза а поръчката трябва да се достави    newsm78
Като се научих да ги правя си направих една доза и ги зядох сама   #Crazy Стана ми лошо ама карай нали си наситих душата.... и корема де    Mr. Green


ЕКЛЕРИ

1 ч. ч вода
100 гр. олио
щипка сол
2ч.ч брашно
5 яйца

Крем за еклерите:
1л.прясно мляко
2ч.ч захар
2 ванилии
10с.л брашно
1яйце

Приготвяне:
Водата, олиото и щипката сол ги слагаме в съд и да заврят на котлона. Сваляме от котлона и сипваме брашното, бъркаме докато стане гладка смес. Предварително разбитите яйза ги сипваме на тънка струика постепенно в сместа. С шприц или пожелание правим еклерчетата в предварително намазнена тава. Печем ги в умерена фурна докато станат златисти. Изклячваме фурната и ги оставяме малко да постоят вътре.
Кремчето се прави така: Слагаме в съд с двойно дъно млякото да заври, прибавяме захарта и ванилията. Разбиваме яйцето с брашното и малко пр. мляко и когато млякото започне да завира ги изсипваме в него като бъркаме енергично.
Вече опечените еклери аз ги пълня с шприц, някои ги разрязват на половина пожелание. Пълня ги и ги украсявам с разтопен шоколад на водна баня.
Да ви е сладко! 




Ще ми е интересно какви други видове еклери има, за да си съберем един набор от такива  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.