Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • спретната къщурка край селО Сливен
 • Мнения: 7 430
.....чудя се от къде да започна, уж съм силна, ама май нещо напоследък силите ми са изчерпани.
Така ли трябва да остаряваме, да ни побеляват косите, и да помъдряваме Sad....не е ледно да бъдеШ майка.
Накратко....

Вчера в детската градина на Вики едно момченце, което постоянно го бие, го е съборило на земята, на килима в стаята.
Вики получи по-късно сътресение Cry ...снощи по спешност го приеха в болницата с комоцио...и пукнат череп... Cry

Благодаря на Господ, че вече Викче е добре... Praynig Praynig Praynig
Не мога да опиша с думи какво точно се случи... и каква нощ съм изкарала  Sad

Ще извадим медицинско, всички в къщи ме карат да подавам оплакване, да махна дребния от там - МирО говори с адвокат, съдебен лекар, но аз реших друго...
Срещнах се днес с директорката, преподавателите и майката на момченцето, ударило Принца ми и детето и повече няма да е групичката .

Чудя се дали правилно постъпих или роднините имат право Tired
Чудя се кого да обвинявам - себе си или другите...

# 1
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 652
Радвам се, че Вики е добре вече Hug Случката е супер неприятна.
Да се самообвиняваш е последното нещо, което трябва  Stop Добре си постъпила  Peace Честно казано, едва ли има нужда от адвокати, съдебни лекари и т.н. Случилото се, колкото и да е неприятно, е просто детска игра...

# 2
 • София
 • Мнения: 1 750
Дидко, мила, в природата ни на майки е винаги първо да виним себе си, да се питаме с какво сме го предизвикали, с какво сбъркахме. Няма еднозначни отговори. Няма правилни отговори. Знам, обаче едно - не можем да предпазим децата си от всичко, но можем да бъдем до тях, когато преминават през изпитанията. Нашите деца имат собствен път, те трябва да се справят с препятствията, ние не можем да ги преживеем вместо тях. Но ще сме силата и опората, на която винаги ще могат да разчитат. Всичко това пиша, за да се опитам да те предпазя от чувството за вина, което е много опасно и ненужно в съзнанието ти. То само ще ти попречи да взимаш правилните за теб и семейството ти решения.
Ужасно съжалявам, че е трябвало да преминете през такива неприятни преживявания. Важното е, че Вики ще се оправи, а момченцето вече няма да е в неговата група. До това дали трябва да продължите с адвокати, искове и т.н. не знам. Ако нещо такова се случи с Ени сигурно в първия момент ще искам да смачкам този, който я е наранил, но може би след това бих оставила Бог, Съдбата или онази невидима Сила да се погрижи... не знам, всичко е твърде субективно и въпрос на избор. Ако ти ще се почувстваш по-добре, тогава действайте. Ако вътрешно имаш необходимостта от възмездие или по-сериозно наказание на детето, тогава съдебния път е твоят избор.
Друг е въпросът за отговорността на възпитателите. Аз бих обвинила и тях. Те са там, за да възпитават и да предотвратяват такива инциденти. При положение, че това вече се е случвало, значи би трябвало да си имат едно наум и да внимават с конкретните деца. Трудно е наистина да наблюдаваш 10, 20 или там колкото са в групата, но това им е работата. Пък и те са специалисти, знаят кои деца са по-агресивни, кои не, има си начини да се предотвратяват такива инциденти.
От сърце пожелавам на теб и цялото ти семейство здраве и сила. Вярвам, че Вики ще се оправи.  Hug

# 3
 • Мнения: 10 718
О, миличка, защо все така се случва бе Cry Cry Cry
Дано всичко да е наред с Викинце Heart Eyes Hug
Нацелувай го от мен и му кажи, че трябва да му мине много бързо, защото го обичам Heart Eyes Hug

# 4
 • София- павлово
 • Мнения: 2 597
радвам се че е добре момченцето ти Hug, Дидка защо обвиняваш себе си, ти не си научила другото дете да бута и бие децата, не си била там с цигара и кафе да кажеш не си обърнала внимание, вина имат първо учителките след като виждат че детето е буйно да кажат на родителите и те да вземат мерки, а ако не вземат мерки вече да мислят за нещо друго
и аз имам син но винаги съм го учила да не бута децата, да си дава играчките (затова и миналата година го нападнаха и му взеха телефона) никога не е имало оплакване от него, сега така уча и малката, тя пък много обича да гушка и без да иска бута детето което гушка и падат и двете, обеснявам че трябва да внимава защото другото дете го боли
но не се обвинявай, не може да си учиш детето да е агресивно за да се пази само

# 5
 • Montreal,Canada
 • Мнения: 270
Дидка, искрено съжалявам за това което сте преживели Cry! Прегръщам те Hug и желая бързо възстановяване на детенцето Praynig.
В петък и аз преживях подобен ужас с моя Алекс. Тъкмо отивах да го взема от градината, когато ми звънна мобилният телефон и мъжът ми ми каза да тичам в детската, че едно дете ударило Алекс по главата и му я пукнало. Отидох и заварих следната картинка: детето ми цялото облино в сълзи и пот, цялата коса в кръв и с една торбичка лед на главата и един куп учителки, суетящи се около него. Развиках се да махнат леда, че само това му трябва потен и с лед на главата. Раната не беше голяма, а и скоро кръвта спря. В къщи я дизенфекцирах. Слава Богу нямаше нужда от ходене в спешното. Няма да крия, че побеснях по няколко причини:
1. Учителката, която беше оцапана с кръв и която първа го е прегърнала като се е разплакал, не беше неговата. Изниква въпросът-къде е била неговата учителка и въобще как гледат децата ни?
2. След като се обадили на мъжа ми да му кажат, че детето му е със спукана глава, наредили веднага да отиде да си го вземе. Чист късмет е, че си бях в къщи и реагирах веднага. Ами ако съм на другия край на Монреал? Сигурно щяха да чакат, докато дойда, без да предприемат нищо.
3. Не бяха приложили никакви мерки за първа помощ. Сложили само лед, за да не се надуе.
4. Категорично отказаха да ми кажат кое дете е ударило моето, защото нямали право.
Не знам какво да те посъветвам, но преместването на детето в друга група няма да реши проблема. Да не дава Господ, но утре друго детенце може да е на мястото на твоето. Не се самообвинявай! Не си слънце, за да огрееш навсякъде. Аз съм на мнението на роднините.

# 6
 • Мнения: 34 793
Бързо възстановяване  Praynig

Щом е било непрекъснато, а не инцидентно, редно е да се премести при учителки, които могат да се справят ...

# 7
 • Мнения: 1 265
Дид, нямам думи с които да напиша.
Таталина е писала хубаво.
Сърцето ми се къса.
Бързо възстановяване на Вики.
Гушкам виртуално, душичката малка.
Какви ли родители има това дете?!

# 8
 • гр. София
 • Мнения: 903
Дидка, много съжалявам, че си преминала през всичко това и според мен си постъпила правилно  Peace
Радвам се, че Вики ще се оправи и ви изпращаме много целувки с Иванна  Heart Eyes

# 9
 • София
 • Мнения: 804
Дидка, не мисля, че имаш каквато и да е вина за случилото се. Но сякаш е по-добре с другото детенце да поработи психолог. Това нито е срамно, нито е обидно. Жалко, че в БГ няма такава практика. Може това да е случаен нелеп инцидент или пък това да е бъдещото момче, което ще разфасова съученик...

# 10
 • София
 • Мнения: 1 986
Дидка! Прегръщам те! Hug
Много е неприятно! Tired
Бързо възстановяване на детето ти желая. Heart Eyes
Колкото и неприятно да е - децата си играят, някои са агресивни и понякога не може да се предотврати нещастието. Cry
Дано не се повтаря!
Що се отнася до това, дали да подадеш жалба към родителите на детенцето, което е блъснало твоето и към възпитателките в градината - решението за това е само твое.
Ти вече си говорила с директорката и мисля, че са взети всички мерки този инцидент да не се повтаря.
Ако съм в твоето положение ще поискам наказание за учителката, която не се е намесила навреме и не е предотвратила случилото се.
Но до съд не бих стигнала. Confused

# 11
 • Мнения: 9 817
Дано с детенцето ти всичко е наред и се оправи бързо. Hug

Пишеш, че детето е отстранено от групата, но все пак това същото дете-побойник ще попадне в друга група, при други деца и вероятността да ги бие е същата.
Въпросът не е само до отстраняването, а до това с детето да се занимават педагози, психолози и пр. други специалисти, които да се разберат от къде идва тази агресивност и как може да се помогне на това дете да общува нормално с околните.

# 12
 • Ланкър, планините Овнерог
 • Мнения: 6 867
....
Чудя се кого да обвинявам - себе си или другите...[/tt][/size]

Предполагам, че и другата майка си задава същия въпрос.

Ако продължиш с действията, по-скоро трябва да са с/у г-жите. Детето е било в техни ръце в този момент.

Дано малкия бързо да се възстанови и забрави.

# 13
 • Мнения: 15 760
Дано детенцето бързо се оправи и да не се травмира психически от случката.

Относно това как си постъпила, добре е че са преместили детето в друга група, или градина.
но според мен трябва да подадеш жалба както срещу родителите му, така и срещу самата детска градина (директор, учителка). Мисля че само защото повечето родители са страшно уплашени и искат децата им само да се оправят и не се занимават по-нататък, за това и продължават да се случват подобни неща.
Ако родителите на подобни буйни и крайно невъздържани деца получават съответните глоби, то ще се хванат и ще научат децата си на нормално поведение.

# 14
 • ....
 • Мнения: 1 220
Дидка, съжалявам за случилото се! Бързо въстановяване на малкия юнак!
Ох, знам кого да обвиниш...На колко години е другото дете? Какво занимание са имали, защо са се бутали!?
Как по принцип учителката организира децата!?  Колко деца са в група?
Много въпроси ми се въртят из главата.
Но Най-важно е Вики  да е добре!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт