Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора


Мнения: 1 462
Здравейте мили майчета, имам нужда от вашия съвет, правих плодова торта като подарък за годишнината ни от сватбата, която е днес на съпругът ми , всичко мина нормално докато накрая не дойде момента да я желирам.Ами не се справих, желатина беше рядък и когато слагах върху тортата всичко изтичаше настрани, когато го оставих да се стегне в хладилника пък се желира.Бих се радвала ако ме посъветвате как точно да  я желирам тази торта
ето я и самата торта
« Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 03:52 от kar4ita »
Цитирай


Мнения: 707
Честита годишнина   bouquet!

На опаковката на желатина трябва да е написано за какъв обем течност е. Обикновено е за 0,5 литра. Желатина се накисва с 4-5 с.л. студена вода, а след това се разтваря на водна баня докато се втечни. Не трябва да завира!
Когато е готов, част от течността (1-2 с.л.) се прибавя към желатина, разбърква се и после се изсипва в останалата течност. Оставя се и се разбърква периодично. Когато започне да се желира се изсипва в желаната форма. Оставя се няколко часа да стегне в хладилника.

Тортата изглежда супер   chef!
Цитирай


Мнения: 1 462
tanja33 благодаря за отговора, но как да сложа тази тежка торта в форма  newsm78.Работих ж една сладкарница преди време като сервитьор и там правиха такава торта, отгоре беше хубаво желирана но небеше много дебел пласт желето, така плодовете не почерняват и не с еразпадат и има блясък.Но явно не е толкова лесно колкото изглежда  Sad
« Последна редакция: чт, 29 май 2008, 11:01 от kar4ita »
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
виж тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293234.0
Цитирай


Мнения: 1 462
ето и разрязана тортата 
« Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 03:54 от kar4ita »
Цитирай

Варна

Мнения: 1 644
Ммммммммм, тортата изглежда супер  bouquet.Сега ако кажеш и рецептата, грешка няма да имаш Hug
Цитирай


Мнения: 1 271
Кари, разреза е перфектен.Много вкусно изглежда  Love
Цитирай


Мнения: 707
tanja33 благодаря за отговора, но как да сложа тази тежка торта в форма  newsm78.Работих ж една сладкарница преди време като сервитьор и там правиха такава торта, отгоре беше хубаво желирана но небеше много дебел пласт желето, така плодовете не почерняват и не с еразпадат и има блясък.Но явно не е толкова лесно колкото изглежда  Sad
За заливка върху плодовете отгоре пак правиш желатина по същия начин с подсладена вода или сок (въпрос на вкус или рецепта), но преди това на тортата се поставя един обръч за да не се разлее течността и се отстранява след като е стегнал желатина. Ето това представлява:
Цитирай


Мнения: 1 462
tanja33 много ти благодаря че си ми сложила и снимки  Hug
Silrai благодатя ти, твоето мнение е важно за мен  Love
мими_82 разбирасе че ще дам рецептата  Very Happy

Плодова торта
платка (за тази торта направих двойна доза)
  6  бр. яица
180 гр. брашно( аз слагам една такава чаша брашно и захар )
180гр. захар
2 ч.л. бакпулвер( може да се пропусне)
прясно мляко за сиропиране на платките
( аз направих двоина доза и пекох 6 платки , защото обичам тънки платки , а нямам специален нож да ги разрежа)
-Белтъците се отделят от жълтъците, разбиват се с половината захар на пяна
-разбиват се жълтъците с останалата захар( аз ги бия 15 минути)
-разбитите жълтъци се прибавят към белтъците
-слага се бакпулвера в брашното и след това се прибавя малко по малко към сместа, бърка се внимателно , за да не излезе въздуха, бърка се малко дори да има малко бучки не е проблем( тези стъпки на приготвяне ми ги показа един майстор сладкар )
- слагам в формата за торта вестник или хартия за печене, намазва се леко с олио за да се отлепи по лесно хартията

Крем взаймствах от муса на Танита
 250 гр. крема сирене
  20  гр. желатин
 100 гр захар
   1   бр. бял школад
   1   пакетче пудинг с вкус на Тофифи с топло приготвяне
   1   пакетче царевично нишесте
   1   супена лъжица маргарин
 400 мл прясно мляко
-Първо се накисва желатина в студена вода , слага се малко водичка колкото да покрие дъното на купичката , трябва му около час да набъбне.
-разбъква се крема сиренето с захарта, докато се разтопи
-приготвя се пудинга Тофифи
-приготвя се царевичното нишесте  в 200 мл прясно мляко
-разтопява се белия шоколад на водна баня и се смесва с пудинга и нишестето
-когато е готов желатина се слага в микровоновата за минутка колкото да се втечни не повече  в никакъв случай не трябва да завира и се прибавя към крема сиренето разбърква се с миксер  ,прибавя се към пудинга и нишестето  и отново се разбърква с миксера с миксера накрая прибавям една голяма супена лъжица маргарин( при мен желатина не беше готов и рабърквах пудинга и нишестето с пасатора за да не хване коричка докато изстинат )


-слага се първата платка и се сиропира със горещо  мляко след това се маже с крем( може да се сложат плодове между блатовете), слага се следващата платка и пак крем и така и 6 платки.Мажа  цялата торта и отгоре с крем , нареждам добре измитите и подсушени плодове върху тортата и я слагам в хладилника да се стегне .И накрая е стъпката с желето.
  
« Последна редакция: чт, 31 дек 2009, 09:23 от Кари_ »
Цитирай
аз мисля този петък да правя такава торта newsm78 но дали ще стане от първия път newsm78 моляви дай те още такива идеи  chef  chef предварително благодаря   bouquet  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 462
Здравейте момичета благодаря ви за съветите аз отново опитах да направя тортата и се получи този път ползвах това желе на Prima разтоврих го в топла вода сложих го в една купа и в хладилника след като изпадна в състояное нито течно нито желирано започнах да овалвам плодовете в желето и ги редих върху тортата ето това е резултата .Направих една доза смес за пандишпанов блат изпеках го на два пъти в форма 26 ф ,за крема ползвах Муса на Танита ,наредих ягоди между двата блата
този път намачках ягоди поръсих с захар със сока сиропирах блатовете  но ми се сториха не достатъчно напоени и добавих топло мляко ,стана много вкусна 

тук е докато редя плодовете след като сиропирах блатовете намазах с крем тортата и я прибрах в хладилника да стегне


« Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 21:53 от kar4ita »
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
kar4ita ,изглежда страхотно.Това което показваш е желе,мисля че точно за тази цел се използва.Тук някъде гледах,че има и желе на Д-р Йоткер,но не съм го търсила по магазините.
Цитирай


Мнения: 1 462
да желе е реших да пробвам със желе и съм доволна от резултата ,това желе си го купих от кауфланд докато си бях ваканция в БГ
« Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 19:53 от kar4ita »
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Да забелязах,че тази фирма се предлага в Кауфланд.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 966
kar4ita страхотна ти е тортата  Peace
Даде ми идея как и аз да си желирам плодове   bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора