Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 май 2008, 18:34 ч.
  • Преглеждания  3 502  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
... за хвърляне ли са? Яд ме и питам, защото тук зеленчуците като цяло са ужасно скъпи, а червените картофи, лук и грейпфрути - съвсем. Бяхме взели преди няколко дни от Метро, обаче те за още няколко дни заприличаха на това. И сега не знам - да ги хвърлям ли или ако ги обеля дебело и накисна във вода ще са ок? Това добре, но все пак самите картофи са омекнали - стават ли за нещо? Пюре? Гозба? Или да ги хвърлям и да не ги мисля  Rolling Eyes
Знам, че хвърлянето е лесно, но ми е криво да хвърлям храна  Blush

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Блонди от снимката виждам...Не ги хвърляй.Стават си.Махни кълновете и ги свари с обелките.После както искаш...
*пюре
*картофи - соте
*картофена салатка.....и т.н.

# 2
  • София
  • Мнения: 30 601
Нищо им няма. Почисти кълновете и действай.
Ако ги оставих още малко, съвсем ще омекнат и тогава наистина ще трябва да ги метнеш.

# 3
  • varna
  • Мнения: 676
Щом вече са прораснали,тогава направо ги хвърляй.В тях има едно вещество-соланин,което не е полезно,така че не се колебай и ...в кофата.Дори и да отрежеш прорасналото,картофите пак не стават.Това е моят съвет,а ти постъпи както решиш.

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
От снимката се вижда ,че картофите не са за изхвърляне.....Аз затова предложих да се сварят с обелките (след като се махнат кълновете).После при беленето всичко си се изчиства....Не са толкова сбръчкани,че да ги хвърли....Аз лично бих си ги сготвила....

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ух, че са се сбръчкали - сбръчкали са се   Confused Меки са приемливо и прорасли - доста  Rolling Eyes Не е ли по-добре да ги обеля на сурово дебело и после да ги действам нещо?  Thinking

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Блонди,аз съм готвила доста по-сбръчкани картофи.Нищо ми няма,ако от това се притесняваш....АМА винаги ги варя,защото при варенето се надуват от водата,не си загубват от полезните вещества,а като се обелят просто си почистваш лесно местата където са били кълновете и готово..... Hug Не си налагам мнението,просто споделям...

# 7
  • varna
  • Мнения: 676
Картофите са ужасни,не мога да разбера как така не можете да ги прежалите.Естествено,че нищо няма да ви стане веднага.Но при редовна консумация на такива картофи...по-добре прочетете и се посъветвайте на друго място.Явно вече е решено,че тези картофи ще се готвят.Тогава намирам за напълно излишно да си чешиме езиците.

# 8
  • Мнения: 3 107
Естествено,че нищо няма да ви стане веднага.Но при редовна консумация на такива картофи...

Хехехе, ти пък се изказа все едно всеки ден такива картофи ще ядат Joy
Блонди, чисти ги, бели ги и си ги приготви както ти е кеф! Peace

# 9
  • varna
  • Мнения: 676
И аз съм ЗА!!!Обелете ги и ги хапвайте със здраве!Добър апетит!

# 10
  • IT
  • Мнения: 187
Щом вече са прораснали,тогава направо ги хвърляй.В тях има едно вещество-соланин,което не е полезно,така че не се колебай и ...в кофата.Дори и да отрежеш прорасналото,картофите пак не стават.Това е моят съвет,а ти постъпи както решиш.
Картофите са ужасни,не мога да разбера как така не можете да ги прежалите.Естествено,че нищо няма да ви стане веднага.Но при редовна консумация на такива картофи...по-добре прочетете и се посъветвайте на друго място.Явно вече е решено,че тези картофи ще се готвят.Тогава намирам за напълно излишно да си чешиме езиците.
И аз съм ЗА!!!Обелете ги и ги хапвайте със здраве!Добър апетит!

 Joy Joy Joy разсмяхте ме тази вечер  Peace и аз бих ги прежалела дай  Блонди едно кило картофи за да не ти е шопе хвърли ги при тези различни мнения един казва готви ,друг казва хвърли и аз те съветвам ПРЕЖАЛИ ГИ   Hug

# 11
  • varna
  • Мнения: 676
Ами то наистина е за смях.Мадагаскар,надявам се  да си разбрала последният ми коментар.Просто нямам друг избор освен да пожелая добър апетит.Всеки сам си решава. smile3521

# 12
  • IT
  • Мнения: 187
Ами то наистина е за смях.Мадагаскар,надявам се  да си разбрала последният ми коментар.Просто нямам друг избор освен да пожелая добър апетит.Всеки сам си решава. smile3521
Peace Peace

# 13
  • Мнения: 3 055
Стават за ядене. Соланинът веднага ще откриеш, ако има зелено по картофите, тогава зелената част се изрязва до бяло и си ги готвиш. Кълновете трябва да отстраниш, но е добре да ги обелиш преди готвене, а не да ги вариш с обелките, защото вредните вещества в тях не са летливи като витамин С, и ще останат. Толкова са вкусни червените картофи!
/Пък и по магазините като хванат кълнове, просто им ги махат и ние си ги купуваме и ядем... Wink/

# 14
  • Мнения: 13 257
Картофите са идеални за семе. За ядене - много се съмнявам, освен ако човек не умира от глад.
Блонди, засей ги! След няколко месеца ще имаш пресни картофки - собствено производство!  Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт