Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Цитат
Фалшив банков служител измами 55-годишна жена от Бургас със сумата от 10,000 лв съобщиха от Бургаската полиция.

Вчера около 12:35 ч. в 1-во РПУ е получен сигнал от жената , която излизайки от банката е забелязала мнимия "банков служител" , представител се за управител на трезора на Булбанк.

Мъжът и казал ,че банкнотите са белязани и е станала грешка. Заявил и също ,че е необходимо да отидат до офиса на Експрес банк , където трябва банкнотите да бъдат подменени.

Когато влезли в банката , пред жената мнимият банков служител подменил паричните суми на чакащите и взел 10 000 лева.

Жената осъзнава ,че е станала жертва на измамник едва , когато чака продължително време в коридора и никой не се появява.

Самоличността на престъпниците се установява от 1-во РПУ Бургас.
# източник
Аман от мошеници . Добре съм Ви дошъл  Hug

# 1
 • Мнения: 5 373
Това е толкова стар номер, че няма накъде повече. ooooh!

# 2
Това е толкова стар номер, че няма накъде повече. ooooh!
Не знам стар ли е или не , обаче чак немога да повярвам как човек може да повярва на подобно нещо  Simple Smile

# 3
 • Мнения: 157
Еми докато има хора дето не меслят, ще има и измамници! Shocked

# 4
 • София
 • Мнения: 3 268
Докато има такива малоумници да се вързват,ще има и мошеници.

# 5
 • Мнения: 656
"Ако на мошеника му личеше, той нямаше да е никакъв мошеник"...

# 6
 • София
 • Мнения: 3 268
Добре де,ама тази далавера върви от началото на 90-те годни.Сто пъти са давали и предавания за тези измами.Как пък не са чули или разбрали тези хора толкова години.И на мен онзи ден ми звъня телефонът и плачещо момче ми вика:"Мамоооо,катастрофирах,мамоооо....Спасявай мееее!"Леле как го напсувах този!През живота си не бях псувала,ама на ,все има първи път. #Cussing out

# 7
 • Мнения: 2 771
                    Аз пък за пръв път чувам, и въпреки че го прочетох няколко пъти не разбрах това: 'пред ...жената мнимият банков служител подменил паричните суми на чакащите и взел 10 000 лева...' . Какви чакащи, какви 10 000?

# 8
 • София
 • Мнения: 3 268
Не знам точно за какъв случай става дума,но предполагам,че става въпрос за обмяна на валута.Тогава ги правят тези неща.Алчността на "потърпевшите" им изиграва лоша шега.За да спечелят някое евро повече са готови да влязат в далавера с "банков служител",който им предлага по-висок курс и изяждат....дървото.

# 9
 • Мнения: 742
Патка. да беше на 85, да речеш че е с деменция. А тя, права, здрава жена в разцвета на силите си. Патка.

# 10
 • Мнения: 656
"Мъжът и казал ,че банкнотите са белязани и е станала грешка. Заявил и също ,че е необходимо да отидат до офиса на Експрес банк , където трябва банкнотите да бъдат подменени.

Когато влезли в банката , пред жената мнимият банков служител подменил паричните суми на чакащите и взел 10 000 лева."


ДОбре е да се информирате и вие,да не ви спретнат този номер, защото по коментара ви личи, че не сте чели линка.
Лично аз не разбирам след като "подмяната" е извършена вътре в банката, охраната къде е спала та не е видяла. Такава "обмяна" на пари между клиенти на банката лично за мен изглежда "интригуваща"

# 11
 • София
 • Мнения: 5 467
Този номер го бяха приложили на една баба на моя приятелка в София. Отмъкнаха й 2000 евро Crazy, докато е чакала смяната на фалшивите пари до банката Mr. Green.

# 12
 • Мнения: 4 302
Е трябва да си топидиот, за да изтеглиш пари от Булбанк и да отидеш с неин служител да ти ги смени в Експресбанк. Да не говорим че в банка първо подписваш, след това даваш/вземаш парите.

А по въпроса за охраната изобщо не мисля че са виновни. В банката влизат много хора, някои си говорят, някои са дошли заедно. Има много хора, които теглят пари на касата пред погледа на контрагента си и веднага му ги дават. Нищо странно не виждам.

# 13
 • Мнения: 2 771
                     Утешителното е, че вероятно са заснети с камерите на банката... Обаче за да са толкова смели, най-вероятно са си предвидили работещите камери и не са 'хванати'.

# 14
 • Мнения: 4 302
За да се използват обаче записите в съда трябва предварително разрешение за СРС, каквото естествено няма.
Преди години редовно ни трошаха служебните камери във Варна, защото снимаха и паркинг, откъдето се крадяха коли. Колегите се майтапеха, че ще сложат табела, с която обясняват че не може да се използват като доказателство. От полицията никога не са ги вземали тези записи, именно заради това.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт