Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 32
Здравейте,мами!

Искам да ви попитам следното.Как процедирате когато не сте в добри отношения със свекърва ви,а тя постоянно иска детето да ходи при нея,а в същото време видимо показва,че не сте желана в нейния дом.
Бяхме прекъснали контакти със свекърите ми-обиди,следене на парите ни и т.н.Не ходихме там с месеци,а те не искат да идват у нас.Смятат,че сме длъжни ние да им водим детето.Решихме да отстъпим,поканихме ги за Велик Ден.Отказаха,били заети.Няма и след две седмици казали на мъжа ми,че не им ли води детето там,повече не им е син.Отстъпихме пак,отидохме.Помислихме си,че са си взели поука.Отидохме,но още с влизането,свекърва ми ми дръпна детето от ръката и го заведе да го показва на приятелките си,които беше поканила.Свекър ми се опитваше да ни заговаря,личеше си,че се опитваше да балансира.А тя се държеше все едно ни няма.Дори аз като говорех нещо,тя си извиваше главата на другата страна.Казахме,че детето не бива да се къпе навън,понеже е с температура,тя го съблече и го сложи в басейна.Извадих го,започнах да го трия.Тя пак го сложи.Правеше ми през цялото време на пук,все едно съм никоя на това дете.Пред гостите си само повтаряше, това е тати,това е баба,това е дядо.Мене ме нямаше все едно.Разплаках се естествено,но търпях докато си тръгнем.Накрая  казах чао на свекър ми и си тръгнах.
А свекърва ми питала  мъжа ми, защо само на нея не съм казала чао.А той и казал, "като не и каза цял ден поне една дума,не очаквай да ти каже".И сега пак дрънка мъжа ми,кога ще и zаведе отново детето,че му била купила много хубави неща и дори може с преспиване,а ние да сме отишли някъде да се zабавляваме. Shocked
Как може такава наглост се питам? Sad

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 10:38 от Sonnenschein

# 1
 • Мнения: 2 805
Същата история като моята. Ами за 9 год. добрата снаха не станах. Винаги създаваше интриги.
Сега от 7-8 месеца не сме се виждали, скарани сме и аз недавам детето да и се води след като не съм "добре желана" и по много други причини. Дори РД на детето не честити. Свекървенски фасони.Детето е твое, ти си го раждала и си се грижила за него. Така че решенито е твое. Много отстъпвах и ми се качи на главата. Много ли съм рязка???? Явно много ми се е насъбрало.

# 2
 • Мнения: 4 202
А бе да не ти пука.  Peace Ако пък се справя добре с гледането на детето, възползвай се щом можеш и не и обръщай внимание. Дръж се с нея както тя с теб, няма смисъл да се опитваш да се сприятеляваш с нея, не си заслужава.  Wink

# 3
 • Мнения: 164
ами след като тя ясно показва ,че не те харесва -така прави и ти.Аз например също не съм в супер отношения със моята,но ако тя каже или направи нещо,което не ми харесва ясно и показвам (дори без думи-просто на лицето ми е изписано Mr. Green)и до там!Освен това не мисля,че отношенията ви ще се подобрят повече каквото и да правиш-или става или не!!при нас дори и не правя опити да сме приятелки -просто я отбягвам доколкото е възможно,защото друг вариант НЯМА-опитвала съм ,но няма.А колкото до детето -то е твое и ти решаваш кога ще го вижда -това е само твое решение и на мъжа ти разбира се

# 4
 • Мнения: 806
Много ги обичам тия жени.  Аз бих отишла при нея на саме и бих и казала всичко в лицето.  Когато човек е поставен в тази ситуация си казва.  Ако се развика и запращи, ще каже неща които после можеш да използваш срещу нея.  Ако се разкае, може да се разберете и да поправите проблема.  Ти при всеки случай само уважително и кажи, че това отношение те дразни и искаш да се разбирате.  Колкото по добра си ти, толкова по малко тя има за какво да те упрекне след това.  А ако се опита да те говори на мъжът ти, няма с какво да се захване.
Щом е имало очи в очи разговор между вас, нещата стопят по друг начин.  Остави я сама да си издълбае дупката.

# 5
 • KAVARNA
 • Мнения: 257
 Rolling EyesА мъжът ти какво мисли, защо не си поговорите и той да наложи мъжката си дума?

# 6
 • Мнения: 32
Rolling EyesА мъжът ти какво мисли, защо не си поговорите и той да наложи мъжката си дума?
Той не е възпитан да им се противопоставя.През цялото време си мълчеше,не искал да се кара с нея.
После и се е обадил и е казал,че не се е държала разумно,и нали все му ревяла,че не вижда малкото.Когато заведохме детето е можело поне нещо да ми каже.Все пак аз съм майка на това дете и съм отишла в нейния дом.Тя  казала,че не е длъжна да ми говори.Явно гони инат и държи да и се извинявам,че толкова време не съм давала да се води детето там.Явно ще и е за последно.

# 7
 • Мнения: 2 805
Моят мъж също не може да и противоречи, така бил възпитан. Ако имаше мъжката дума с нея, може би нямаше да се стигне до тука.

# 8
 • София
 • Мнения: 337
Ако тя все-пак се грижи добре за детето, аз мисля че трябва да й го даваш.То има нужда и от тези контакти, а на теб сигурно ще ти се отрази добре една вечер без малкото.Нека му прави и подаръци. Не го лишавай от това удоволствие.
Моята майка почина наскоро, дъщеря ми много я обичаше и сега страда- казва, че не иска други баби, иска си майка ми. Имам  свекърва, която не е ангажирана с нищо друго, не живее в друг град и въпреки това вижда внучката се 3-4 пъти в годината.Не сме се карали, не съм забранявала срещите им.Бих се радвала (заради детето) да имат по-близък контакт, но бабата няма желание явно.
А и ти не е задължително да ходиш там- изпрати детето с таткото.

# 9
 • Мнения: 32
Да,но тя купува нещата само за там,не за у нас.Просто привлича детето така,че след време да каже,че ще стои тсам,понеже нещата са по- скъпи и по- хубави да кажем.Играчките,които му купува остават там,като идел там  пак да си играе с тях.Дрехите,които му купува оставя също там.Сега ще му правят и стая .Това е моето дете zа Бога!Стая си има, тя е в дома на майка му и баща му!!И ако целта и е да настрои детето ми против мен,просто да zабрави. Naughty

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 11:55 от Sonnenschein

# 10
 • Мнения: 293
Ако имаше мъжката дума с нея, може би нямаше да се стигне до тука.

То си е до човек. Моят като говори - глас в пустиня. Тя си прави каквото реши, щото мисли,че някой го е подкокоросал да й говори така, с което го изнервя и става еднаааа...  Whistling

# 11
 • KAVARNA
 • Мнения: 257
Rolling EyesА мъжът ти какво мисли, защо не си поговорите и той да наложи мъжката си дума?
Той не е възпитан да им се противопоставя.През цялото време си мълчеше,не искал да се кара с нея.
После и се е обадил и е казал,че не се е държала разумно,и нали все му ревяла,че не вижда малкото.Когато заведохме детето е можело поне нещо да ми каже.Все пак аз съм майка на това дете и съм отишла в нейния дом.Тя  казала,че не е длъжна да ми говори.Явно гони инат и държи да и се извинявам,че толкова време не съм давала да се води детето там.Явно ще и е за последно.
Не иска да се кара с нея, обаче друго решение няма, как може да има такова поведение, в крайна сметка детето е свидетел на всичко това. Не прави  компромис, не отстъпвай, отстоявай позициите си, ако един път преклониш глава и отстъпиш ще ти се качи на главата. А доколкото мъжът ти трябва да вземе позиция, да си поговори с нея и да изясни нещата да и постави ултиматум ако трябва, че ако не престане с тези детски игрички няма да стъпите повече там.  А защо е това поведение, какво си и сторила, че се държи толкова крайно? newsm78

# 12
 • по пътя на светлината
 • Мнения: 2 291
Не се ядосвай.....,не се карай с нея ,няма какво да обсъждате,по мила няма да и станеш,най много да прояви лицемерие.
Дистанцирай се от нея и толкова....,проявата на неуважение е достатъчен мотив да не контактуваш с хора ,като нея....

# 13
 • на майната си
 • Мнения: 390
Такааа, аз не ходя у тях, детето рядко с баща си. Когато се виждаме - според ситуацията. При нас за детето вече не смее нищо да каже, защото още когато беше на 1 месец заявих пред всички, че майката съм аз, непоискани съвети не желая, да не се хабят  Simple Smile. А скоро по повод някакво оплакване, че не я слушала, казах че има инструкции когато майка/баща  са там - те отговарят за нея и тях слуша, бая ме позагледа, но замълча. Та виждам че понякога такива реплики и то не насаме имат резултат. Иначе такива хора не се променят, но трябва да вземеш твърдо и последователно решение относно държането си спрямо тях. Ако постъпи така, демонстративно си обличам детето, за ръчичка и вън. Ако иска да го вижда - у дома и в мое присъствие. А мъжо да прави каквото иска - докато аз се грижа за нея - възпитание, боледувания, обгрижване и т.н. решенията са 99% мои.
Колкото по-рано игнорираш подобни дразнители, толкова по-пълноценна майка ще се чувстваш.

# 14
 • Мнения: 2 003
Абе кво ти пука,тя  мойта и тя продава мурафети ама аз си ги пускам през оная работа.Като е толкова крива просто и ясно ДГД и не си трови излишно нервите,ще ти трябват.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт