Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 1 578
Това ми е въпроса, защото за първи път в дома влиза такова месо и то цели 20 кила и ще съм ви признателна, ако давате рецепти.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Както агнешкото....Супер е месото  Peace
Даже хоратя които не харесват миризмата на агнешкото ,предпочитат ярешко...
Цитирай

Варна

Мнения: 1 578
Както агнешкото....Супер е месото  Peace
Даже хоратя които не харесват миризмата на агнешкото ,предпочитат ярешко...

Повече термична обработка ли иска или по-малко? Или е съвсем същото?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Същото е бе   bouquet Както си готвиш агнешкото,така и ярешкото....Много е вкусно.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Аз го правя със зелен лук.
Една глава лук се запържва с месото,нарязано на едри парчета.Пържи се да покафенее.
После се оставя да уври.
В дълбок съд се оставя да се запържи до омекване 5,6 стръка млад лук.
Прибавя се към месото.
Овкусява се с подправки като джоден,магданоз,червен пипер.
Другия начин по който ги приготям е като си направя паста от червен пипер,олио и сол и натривам месото.
Пече се първо с фолио,после го откривам за да хване коричка.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Вчера пекох ярешко в тава с фолио отгоре .Осолих месото със сол, джоджен, червен пипер и черен пипер. Нарязах доста зелен лук, сложих го в тавата, имах и зелени бадеми сложих и тях / придават много приятен кисел вкус, или зелени джанки - също става/ , отгоре наредих месото, налях вода и бира 50:50 , малко мазнина и пекох на бавен огън почти 2 ч.После махнах фолиото да се препече. Става много вкусно.Вместо бира и с вино става даже по-хубаво, ама аз нямах Laughing
« Последна редакция: пт, 30 май 2008, 22:30 от Сиер »
Цитирай

Варна

Мнения: 1 578
Утре ще готвя, но самото месо ми направи впечатление че не е мазно като агнешкото. Утре ще го пека, но да питам курбан става ли с това? Предполагам и с ориз ще е вкусно.
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Щом не е мазно що не го пекнеш без друго, имам предвид зеленчуци.
Ще е вкусно.
Сложи водичка и ще стане като мозък,няма да се изсуши.
Гарантирам
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 709
Утре ще готвя, но самото месо ми направи впечатление че не е мазно като агнешкото. Утре ще го пека, но да питам курбан става ли с това?
Майка ми прави курбан от ярешко и много ми харесва. Слага му и малко олио, защото наистина месото не е лоесто както агнешкото.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
с ориз и гъби също става много вкусно, с повечко лук и подправки
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Ярешкото дори е по-вкусно от агнешкото и се приготвя , както са казали, като агнешкото. Много вкусно става с всякакви зелентии с лапад , със спанак , зелен лук и много джоджен. Може да го сготвиш на фурна или на котлон като яхния , избора е изцяло твой. Стават и хубави чорби с месо и дреболии от ярешкото.
Цитирай

Добрич

Мнения: 2 743
Ярешкото го задушавам в глинено гърне с малко сол, дафинов лист и зърна черен пипер. Слагам и малко вино и малко вода, колкото да се облее. Става много вкусно и въобще не мирише.
Цитирай

Сливен

Мнения: 889
аз съм готвила ярешко с картофи или с ориз във фурната,може и с черен боб
ама най-много го харесвам печено без нищо друго Smile
Цитирай


Мнения: 3 332
Аз не съм готвила агнешко досега, но баба ми винаги го прави на пещи става много много вкусно. Peace
Цитирай
както каэват момичетата ярешкото се готви по всякакъв начин,ще ти дам една рецепта эа печено месо-в купа слагаш 1с.л.врашно,1с.л.червен пипер,черен пипер,девисил(задължителна подправка эа ярешко)сол според месото,разбърква се налива се олио да стане кашичка.Всяка порция се овалва в кашата и се нарежда в тава.Налива се мално вода,затваря се с фолио и се пече първо на силна фурна докато замирише след това се пече на 150 градуса 2 часа  bowuu
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.