Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки ,прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Мнения: 7 914
момичета,
 моля ви, погледнете в табличката и ако има несъответстващи данни пишете тук ( подчертано дебело) Hug

# 2
 • Мнения: 2 740
Привет!
Звездичка, мерси за темата!  Hug
Аз от утре съм с вас. Дано новото начало е по-успешно! Grinning Стартирам с 62.2кг този път. Странно как така съм по-малко от преди, след като не спазвах диетата, но не се оплаквам.  Laughing

# 3
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Хей , момичета! Днес вече свършвам с белтъците! На обяд изядох цяяяла огромна купа със салата със сирене и две кюфтета на скара. За утре вече приготвих огромна тава с пресни картофчета с копър и зехтинче на фурна!  newsm53
Тази диета е супер!Особено след двата месеца НВД!
звездичка може ли аз като теб да участвам в табличката само с име и свалени килца, че още не ми се казват колко са  Embarassed

# 4
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
Записвам се и в новата темичка.  bouquet

# 5
 • София
 • Мнения: 540
Момичета, привет в новата темичка!
Моля да промените моите данни - вече съм -5кг, т.е 78кг към днешна дата  Peace
И да се извиня на всички за забавянето с превода, но пусто, не остава време - едва на втората страничка съм  Embarassed
Добре дошли на Stelxen и kittie!
Много похвали с минусчета в новата тема!   bouquet

# 6
 • София
 • Мнения: 608
И аз да се запиша в новата темичка. Днес се чувствах супер! Макар, че не съм свалила много (ще кажа кг като ги затвърдя  Wink) се чувствах една слаба, слаба. И мъжът ми потвърждава, че съм отслабнала. Всичко това много ме мотивира.  Blush Дано съм все така мотивирана и следващите дни, тъй като утре ми е плодов, а други ден воден, а в сряда смятам да лунувам.  ooooh! Дано успея!  Rolling Eyes

Поздравления на всички с минусчетата!   bouquet Аз за съжаление май не съм от най-сериозните. Все имам по някое прегрешение.  Embarassed

# 7
 • София
 • Мнения: 2 689
Момичета, здравейте. Днес кръстихме малката и черпя виртуално за нейно здраве: протеини, варива, въглехидрати, плодове
Единствените ми прегрешения са 2-3 глътки бяло вино за "наздраве" и едно панирано бобче, за да видя какво е. 

Иначе след водния ден съм на една крачка от желаните килограми Laughing. Все пак, мисля промяната таблицата да е след, следващия плодов ден. Пожелавам и на вас емоции и резултати като моите!

  bouquet за новата тема!

# 8
 • Мнения: 7 914
Elwing

дано в следващата тема да си с още повече минус Hug

Stelxen
разбира се , че може  bouquet

мама Саша
какво превеждаш, че съм изпуснала newsm78

Лиличка

 е нищо де- важното е, че си в темичката Hug

mimeime
честитооооооооооооо Hug
 и браво за малките прегрешения( можеха и да са по-големи) Hug Hug

# 9
Днеска е плодов ден ама май го направих зеленчуков ..какво да се прави..само,че такав глад ме гониии   Embarassed Embarassed Embarassed  newsm78

# 10
 • Мнения: 3 804
4естито на вси4ки свалили-аз няма да се тегля 4е съм с МЦ,а и утре ми е плодов
mummy-хлапетата ве4е така по4ерняха 4е и аз не мога да си позная,слъцето е много силно днес дори едната плува с тениска защото в4ера изгоря,аз с моя късмет още не съм зяапо4нала-първо крака ми ,после и месе4ния-от другата седмица живот и здраве и аз ще плувам Grinning

# 11
 • Торонто/София
 • Мнения: 251
Здравейте момичета - айде и аз във новата тема!
При мене диетата не върви особено добре.... много ме е яд на мене самата  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Twisted Evil....вчерашния плодов ден завърши с 3 парчета пица  Embarassed Embarassed Embarassed че така ме болеше главата от глад...не си е работа...от днес май продължавам....защо все така става .... имам толкова много за сваляне и като чета вашите резултати мойте килце- две направо .... СРАМОТА!  Embarassed
Айде стига съм се оплаквала .... дотук от всичкото диетуване съм свалила общо 5.5кг.... а трябваше да са много повече...  Cry
освен това за пореден път пак сме настинали всички ....
лека нощ от мен и привет на всички нови фиданки!  bouquet  bouquet  bouquet

# 12
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Звездичка, благодаря ти!  newsm51В такъв случай: възраст: 28, ръст: 168, на диета: от 27.05.2008, свалени килограми: 2 (до момента)  Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 10:40 от Stelxen

# 13
 • Мнения: 2 740
Честит празник на всички дечица - малки, големи и още по-големи!   bouquet Hug Heart Eyes

# 14
 • Мнения: 28
Здравейте и от мен момичета Hug,днес съм на варива и съм си приготвила бобена салатка  chef.Вчера минах без вечеря знам че не трябва да се пропуска ядене но просто нямах апетит,дано най-накрая утихне този глад  LaughingЛек ден на всички Heart Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт