Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 юни 2008, 20:34 ч.

Днес 01.06.2008 год. в Зоологическата градина.

 • 2 478
 • 51
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 4 089
Днес празника на нашите деца посетихме Зоологическата градина. Защо ?
Ами и да ме питате не знам. Ама това, което видях направо ме хвърли в дълбокомислено учудване.

Първо оказа се, че Столична община и самата Зоологическа градина бяха неприятно изненадани, че толкова много деца са се юрнали да разгледат животните. Предполагам, че сега ще се прави съответния анализ за да се прецени на какво се дължи това явление и вероятно ще го изкарат някаква политическа интрига и нечия започнала вече предизборна агитация.

На входа от към улица "Сребърна" от четири възможни входа работеше само един. Там бяха оставени две безпомощни касиерки да се борят с наплива на хора. Сега кой платил кой не платил, тя касиерката и да иска да излезе от касата и да подгони гратисчията нямаше как да се оправи. Защо обаче стотици родители с децата си бяха принудени да чакат на опашка по близо 40 минути - това и кмета Бойко няма как да го обясни.

Вътре сред бетоновата джунгла естествено по нищо не личеше, че е някакъв празник или че се очакват повече посетители. Едно време имаше чешмички с вода, сега ги няма - при тази ситуация си викаш аааа ми то сигурно са открили така повече пунктове за продажба на минерална вода и безалкохолни (ми така де парите на хората трябва да бъдат прибирани), ама като се огледаш констатираш че си работят само прословутите постоянни четири павилиона, на които опашката беше направо отчайваща, а ревящите деца не подлежаха на броене.

Имаше някакви пунктове на NG на които се раздаваха някакви награди и два три пункта на някаква фирма, която си рекламираше фотопринтерите и ти предлагаха да си разпечаташ снимките директно от фотоапарата. Това по същество си беше жива мистерия, защото на входа се мъдреха картинки указващи, че снимането с фотоапарати е забранено ама сега кой ти гледа подробностите - нали е празник.

Като заваля дъжда обаче, хората констатираха, че няма къде да се скрият децата. И се почна една навалица всичко да напуска градината. Е там вече не е за разправяне. Тия които имаха коли бърдо се скриха в тях, тия пък които чакаха градския транспорт, констатираха че автобус 83 например се движи по график едно към гьотере делено на корен квадратен от и аз не знам какво си.

Дали децата останаха доволни от празника си това не знам. Дали обаче мъдрата ни Столична община въобще пък е наясно какъв ден е днес - това също не знам.

Довечера по новините нищо чудно да излезе Б.Б. и с поза на дълбокомислеш мъдрец на издруса нещо от сорта "Ми аз да не съм ги карал да ходят в Зоологическата градина, че сега и с това да ме занимават."

# 1
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 176
Извадили сте късмет.  Rolling EyesМоят голям трол избра да посети кварталното мероприятие (в кино "Влайкова"),където му изнесли евангелистка беседа. Разбира се, на афиша пишеше "Детска театрална постановка и след нея, анимационен филм". Познай дали втори път ще ходим на квартални веселби.  Rolling Eyes
Защо, защо не настоях да посетим зоопарка! Tired
Всичко бледнее пред изпълненията на дебел чичко-пастор и някакво... "неделно училище".  Naughty

# 2
 • София
 • Мнения: 9 014
Не мога да ви се начудя на акъла. От какъв зор решавате да се бутате с обезумелите тълпи, жадни за забавления. За детето - сладолед на корем и меню от Макдрайв /че там бутаницата е по-малка/, а за мамите и татковците - биричка. И всичко това в кварталната градинка.

# 3
 • Нови Искър
 • Мнения: 4 186
познайте тогава какво беше пред Двореца на децата
ех как нямах апарат
8 мърляви балона, ама мърляви, някаква крещяща по микрофона кака, даваше грамоти на някакви деца, само дето децата ги нямаше ooooh!
един кон с карета, който беше толкова грохнал (поне беше без пари), че отказа да мърда в един момент Crazy
от там в Борисовата - кошмарррррр
един батут за стотици деца, 5 понита от цирк Балкански - опашка свят да ти се извие........нищичко, само лудница, на Слона беше меко казано фрашш
детето през 3 минути ме питаше - хайде мамо, къде ми е празника, тук има само много хора, празник няма - а е на цели 3 г и 6 м
следващия 1-юни ще организирам празнество на поляната пред нас,
ще събера децата от махалата, ще им направя аз куклен театър, ще им направим бърза дискотека, ще ги почерпим, ще им осигуря маси и чадъри и знам, че ще е супер
бливоч беше всичко в София

# 4
 • Мнения: 3 838
Слава на бога, че сме мързели и спим до късно в почивните дни. Малко вероятно беше да отидем до зоологическата, точно защото имах някакви предчувствия за нещо подобно, но след като изпълнихме програмата максимум с подаръка, сигурно щяхме да отидем на някое масово мероприятие. Както казват хората, няма нищо по-хубаво от лошото време, добре, че заваля та ни спести гореописаните терзания.

# 5
 • София
 • Мнения: 457
Днес ми приличаше да е било, ама не съм разбрала на циганската Нова година. Братята роми бяха извели цялото си домочадие в зоологическата градина и в южния парк. Никога не съм виждала такова нещо. Кофтито беше, че не можеше да се доредиш до колички и люлки. Страхотни опашки за всичко и една жега... И пак нито една работеща чешмичка, иначе няма да има оборот за дребните търговци. Абе, ден година храни! Е, ама важното е веселба да пада Crazy Иначе по дъжда беше готино. Много обичам летния дъжд и добре се намокрих.

# 6
 • Мнения: 6 067
Не мога да ви се начудя на акъла. От какъв зор решавате да се бутате с обезумелите тълпи, жадни за забавления. За детето - сладолед на корем и меню от Макдрайв /че там бутаницата е по-малка/, а за мамите и татковците - биричка. И всичко това в кварталната градинка.
Чакай по-малка бутаница... Mr. Green
Поради готварските ми способности, това е мястото, където обикновено вечеряме/обядваме.
Е няма такава бутаница, мани че места за паркинг нямаше, че опашката на драйва беше километрична, вътре претъпкано, че чак една девойка отвън стоеше и не даваше да се влиза вътре....
Тъкмо се бях разлютила и възмутила и се сетих на какво се дължи Laughing

# 7
 • Мнения: 7 837
Бутаници и опашки в Макдоналдс? И вие се смеете на американците...

# 8
 • София
 • Мнения: 4 089
... Иначе по дъжда беше готино. Много обичам летния дъжд и добре се намокрих.

Впрочем като се замисля внучката май се зарадва най много на това, че я пуснахме да ходи под дъжда.

# 9
 • София
 • Мнения: 580
 Зоопарка, Борисовата градина и Южния парк са ми номер едно (и трите заедно) в класацията за най-гадни места за разходка, а за празнуване на първи юни пък съвсем.
 Като ви чета направо се радвам, че не заведох детето в центъра.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 4 198
Ами да ви се начуди човек защо баш на 1ви юни трябва да ходите в зоопарка!
На този ден открай време гореизброените 3 дестинации са най-фрашкани, тъй като (се очаква да) има нещо специално за децата там.
Ние ходихме на платена кино-прожекция - очаквах по-малък наплив, отколкото на безплатните. Залата пак беше пълна, но нямаше блъсканица. После ходихме на сладкарница и накрая в пустия Военно-исторически музей - хем културно, хем интересно за детето и най-вече без врява, ритници и лакти в ребрата.  Mr. Green

# 11
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 265
Ами да ви се начуди човек защо баш на 1ви юни трябва да ходите в зоопарка!
На този ден открай време гореизброените 3 дестинации са най-фрашкани, тъй като (се очаква да) има нещо специално за децата там.

даммм  Peace
в крайна сметка съм изключително доволна, че не заведох детето на нищо организирано.
Миналото лято ходихме в Бургас в Морската градина на някакъв празник, организиран от няколко фирми - беше си културка, чисто, прилично количество хора, нямаше истерии, нямаше блъсканица.

# 12
 • Мнения: 34 275
А ти какво очакваше? Да изградят специални помещения, в случай, че завали дъжд ли Rolling Eyes

На всеки празник по такиува места е ужас от тълпи, никога не бих си завела детето ...

# 13
 • София
 • Мнения: 2 106
Ние днес посетихме една от трите "топ три" анти дестинации за разходка- Борисовата градина. Е, не бях виждала досега такава блъсканица, честно ви казвам. Нито гледахме някаква си там празнична програма (не успяхме да видим даже сцената в тълпата), нито успяхме да усетим нещо празнично във въздуха. Моята кауза там беше да стискам здраво детето за ръката, защото иначе рискувах да го изгубя сред стотиците хора, които настървено се бутаха, без да имат ясна цел къде всъщност отиват. Simple Smile
На входа на парка имаше някакви смешници с дълги бели роби и изрисувани с някакви символични знаци лица, които се клатеха в транс и прославяха Кришна и сие. Simple Smile Децата им, които досущ приличаха на родителите си, раздаваха някакви опаковани в целофан халвички, които имаха доста съмнителен вид. Абе с двед уми-пълна пародия. Лични ние издържахме около час, през който детето ми бъркаше с една пръчка в езерото. Истинският празник ни очакваше на площадката пред блока. Там поне си седнахме спокойно, а децата се забавляваха.

# 14
 • Мнения: 3 838
... Иначе по дъжда беше готино. Много обичам летния дъжд и добре се намокрих.

Впрочем като се замисля внучката май се зарадва най много на това, че я пуснахме да ходи под дъжда.

Хе, хе, ами да! Laughing Случвало ми се е в летните дъждове да шляпаме по локвите, от немай къде, няма по-голям кеф за децата! Лошото е, че малко и захладня днес, като заваля, иначе да беше баш жега, да ги пуснеш да се нашляпат в локвите на воля, никога нямаше да забравят тоаи 1 юни! Laughing

.....Южния парк са ми номер едно (и трите заедно) в класацията за най-гадни места за разходка, а за празнуване на първи юни пък съвсем.

В Южният парк през седмицата няма никой и е истински рай, особено, ако не те мързи да се разхождаш и да обикаляш. В събота и неделя, през хубавите дни се изсипва цяла София, затова избягваме да ходим, освен, ако не сме с колелетата и обикаляме из по-далечните му пусти и спокойни крайща.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт