Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 65
Как приготвяте безмлечната оризовата каша на Милупа? Искам да започна да я давам на бебо, но понеже той наддава добре, за да не го "напомпва" много, ми се иска да я правя само с вода, обаче се изумих от това, че за целта ми е необходимо рапично олио ли беше, масло ли, нещо подобно пише на кутията? Само с вода не става ли? Или е прекалено безвкусно?
Цитирай

София

Мнения: 1 585
Аз я приготвям само с вода. Като понякога й прибашям плодово пюре и става много вкусна. Рапично масло не слагам.
Цитирай

планетата земя

Мнения: 54
извинявам се че се включвам в темата, но да попитам - а наистина ли се слагат супени лъжици, както пише на опаковката, защото на мен кашата ми стана на бучки и как я давате - с лъжица или със шише
Цитирай

Sofia

Мнения: 25
Аз я приготвям с топла вода и в нея слагам супени лъжици от кашата  докато се сгъсти. Но имай предвид да изчакаш 1 минутка след поставянето, тъй като кашата се сгъстява още повече. Може да добавиш и плодово пюре. Smile
Цитирай

София

Мнения: 631
Аз слагам 4-5 мерителни лъжички като използвам тези от АМ и после стоплям около 100мл вода. Прибавям водата докато се получи каша малко по-рядка от боза и изчаквам малко да се сгъсти преди да я дам. Давала съм я под всякаква форма-чиста каша , каша с АМ(така захраних), с плодово пюре, със зеленчуково (вместо ориз)...
Цитирай

София

Мнения: 65
Мерси за отговорите, момичета! Днес ще ядем от кашата за пръв път - дано му хареса!
Цитирай

София

Мнения: 11 060
Как приготвяте безмлечната оризовата каша на Милупа? Искам да започна да я давам на бебо, но понеже той наддава добре, за да не го "напомпва" много, ми се иска да я правя само с вода, обаче се изумих от това, че за целта ми е необходимо рапично олио ли беше, масло ли, нещо подобно пише на кутията? Само с вода не става ли? Или е прекалено безвкусно?

Безмлечните каши се приготвят с АМ, което пие бебето.
Не бих правила кашата само с вода-първо, защото на тази възраст не бих лишила бебето от млечно хранене, и второ-защото приготвена с вода ще е доста безвкусна.
Не се притеснявай от "помпането"-това за помпащите каши е легенда от градски тип.
На повечето каши пише да се добавя мазнина, но не се сещам за майка, която да е писала, да слага. Аз  не съм слагала. Може да се приготвят и без олио, масло или каквото там пише по кутията.

Eто това бях намерила навремето, когато обсъждахме въпроса за мазнината и кашите в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271369.msg6707964#msg6707964

Стана ми интересно защо се препоръчва добавянето на мазнина в инстантните каши.
Ето какво намерих тук: http://www.patentstorm.us/patents/7223434-description.html

This invention relates to processed baby foods to be consumed by human infants and young children from the age of about 6 months to 2 years (typically infants up to age 12 months) depending on the individual's particular stage of development and food needs. Baby foods, such as dry infant cereal, pureed foods and bakery items are well-known and have been commercially-formulated with additional key nutrients, e.g., iron, zinc, calcium, etc. In most cases, these foods are low in fat and must be carefully fed in the correct amounts to assure that infants consume an adequate amount of kilocalories (Kcals) to provide the energy required for healthy growth and development. When fat has been added by commercial processors to these foods, the ratio of two specific fatty acids (linoleic acid (LA) and α-linolenic acid (ALA)) has not been a consideration. Hence, infants who are transitioning from a high-fat liquid diet (breast milk or infant formula) to a lower-fat diet of processed baby foods (or homemade baby foods) may not be able to consume the full amount of energy and/or the correct ratios of these fatty acids, which are precursors for the synthesis of two critical long chain polyunsaturated fatty acids (LCPUFAs): arachidonic acid (AA) and docosahexaenoic acid (DHA). LCPUFAs are required for healthy infant growth, and support a broad range of metabolic processes necessary for development and/or functioning of the brain, retina and other nerve tissue.

Accordingly, there is a need for a fat blend designed for use in processed baby foods which addresses not only the quantity, but also the quality of fat with an acceptable LA:ALA ratio, thus increasing the likelihood that the energy and essential fatty acid requirements of rapidly growing infants are consistently met on a daily basis.


Цитирай

Sofia

Мнения: 12 527
Става и само с вода.
Адски безвкусно е... макар че моето бебе и така я ядеше - но  пък той е много лаком. Опитай.
Ако не иска, смеси я с някой плод, който харесва (или плодово пюре, или плодов сок, или чай).
Цитирай

София

Мнения: 65
В крайна сметка я направих с АМ, защото Vivi ме убеди. Хареса я, само дето му стана рядка, та се изнерви, днес ще я направя по-гъстичка.
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 8
мами здравейте!въпросът ми не е от умните,но в какво приготвяте кашите?т.е съдът стерилен ли е?защото моите купички не се стерилизират.бебо е почти на 6м и не зная докога да стерилизирам нещата му
Цитирай

София

Мнения: 65
АЗ още му стерилизирам лъжичките и шишетата. Мислех и купичката да стерилизирам, затова взех единствената, която намерих /на Нук/, дето издържа до 100градуса, но понеже не съм сигурна дали ще издържи стерилизация, не я стерилизирам. Интересно другите мами какво правят
Цитирай

Targovishte

Мнения: 262
  Аз приготвям в контейнерчетата на Авент Peace, те могат да се стерилизират в МВ. А и мога да преценя колко грама му давам, тъй като са графирани.
Цитирай

София

Мнения: 11 060
мами здравейте!въпросът ми не е от умните,но в какво приготвяте кашите?т.е съдът стерилен ли е?защото моите купички не се стерилизират.бебо е почти на 6м и не зная докога да стерилизирам нещата му

Никога не съм стерилизирала съда, в който съм правила кашата.
Правих ги със затоплена преварена вода-тази, с която правех и млякото (не е съвсем по въпроса, който задаваш, но да си кажа  Laughing).
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 6 318
До 8 месеца стерилизирах всичко PeaceПравих я на око с АМ
Цитирай

София

Мнения: 65
Да споделя, че вече трети ден опитвам с тази каша, но бебо не я харесва особено - правя я с АМ, първият ден мислех, че й се мръщи, защото му е рядка, на втория направих по-гъста, не щя, принудих се да му дам само АМ, днес като сложих в кашата плодово пюре я прояде, но с голям зор. А никак не ща да смесвам плодово пюре с АМ, какво да правя не знам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора