Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 юни 2005, 13:05 ч.

Работа в чужбина?

  • 539
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 489
Обръщам се към вас, защото вие сте по-запознати.

Та-
след като ни приемат в Европейския съюз пак ли няма да можем да работим в страните членки, пак ли ще трябва разрешително за работа или ще се променят нещата?

И относно работа в Англия - възможно ли е изобщо да се назначи на постоянен трудов договор български гражданин и изобщо, ако знаете повече подробности ще съм ви много благодарна!

# 1
Мое мнение - нещата за Б-я няма да се променят. До колкото подочух и попрочетох от тук, от там ако приемат Б-я в ЕС за нея ще има доста ограничения и въобще няма да се ползва с правата на останалите членки на съюза. Г-н Първанов даже го гледах беше отишъл на преговори за да се мъчи да снизходи положението, но за промяна в мненията им не съм чула Confused

Що се отнася за Великобритания за
Цитат
възможно ли е изобщо да се назначи на постоянен трудов договор български гражданин
. МИ възможно е. Доста хора (поне, които са около мене) са си на такъв "договор". Това са хората (повечето има разбира се и от други категории Embarassed Grinning), които са дошли в Кралството с Work Permit. Не знам какво точно те интерисува.
Визите ще останат за българите за да влизат и работят в Кралството, дори и след приемането в ЕС (поне на сегашен етап на решения)

# 2
  • Гермнания
  • Мнения: 293
Аз четох, че с влизането на България в ЕС , ще бъде въведен интеграционен период без право на никаква работа. Незнам доколко е вярно.

# 3
  • Мнения: 2 489

Ами за това става въпрос - за work permit, защото доколкото знам повечето българи заминават като self-employed, и не знаех дали въобще е възможно заминаване със срочен трудов договор, като работодател е местна фирма.
Ще се поровя да разбера повече!

Благодарности, Хонда!

# 4
  • Мнения: 2 033
Да, след влизането на Бг в ЕО ще има период, през който българските граждани няма да могат да работят в ЕО страните. Този период за Бг още не е уточнен, долкото знам, а и може да е различен в различните страни-членки.
Да, може да се назначи и сега бългаски гражданин като employee, но трябва работодателя да му извади work permit. Ако на работодателя му се занимава, изваждането на work permit не е чак толкова сложно и скъпо(за работодателя), но все пак тряба да се демонстрира, че работата е рекламирана и не са намерени подходящи местни кандидати.  Има професии, за които по-лесно и бързо се изважда work permit. Но има и доста работодатели, за които нуждата от work permit автоматично значи, че няма даже да те интервюират за работа.
За каква работа става дума?

# 5
  • Мнения: 2 489
Ами става въпрос за мъжа ми. Тук той управлява 2 предприятия в хранителната индустрия, шеф е на около 100 човека, притежава доста специфични умения, не става въпрос за ниско-квалифициран труд, но е склонен естествено и на нещо по-ниско платено.
Знаем, че не питат за нас и не търсят директори точно от България Grinning, но има добро CV, ползва английски отлично.
Не сме много ориентирани и затова питам, ако имате повече информация.
Пък може и аз да стана мама от чужбина, кой знае...

# 6
http://www.workingintheuk.gov.uk/working_in_the_uk/en/homepage/y … g_to_the_uk_.html
Това е инфото за условията за работа в Кралството. Линка е на Хоум Офис

И още подробна информация
http://www.workpermit.com/uk/short_term_work_permits/introduction.htm
http://www.skillclear.co.uk/employees.asp

Всичо е на английски, но съпругът ти ще разбере за какво става дума.
Ние дойдохме с work permit (съпругът ми де - моята виза беше придружителна към неговата). Процедурата беше. Той дойде в Кралството, беше си уредил 4-5 интервюта (фирмите бяха поели пътните, визата и престоят му в Кралството. Съответно доказва се като специалист. Ако го харесат, фирмата (компанията) подава вече документите към Хоум Офис и уреждат остатъка. При нас това стана за 1 седмица. Но след издънката с Бизнес визите Хоум Офис вече пипат по-прилежно и може нещата да стават доста по-бавно.
Успех и те чакаме да станеш мама в "чужбина" Wink Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт