Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

sofia

Мнения: 1 606
Гледам, че по пазарите вече е пълно с така любимите ми плодове. За съжаление сладкикиште не са най-голямата ми стихия, обаче мъж ми се е тръшнал, че иска сладкиш с ягоди. Така че моля, давайте идеи:)
Цитирай
Здравей Bomboto! Моят любим сладкиш с плодове е следния:
1 пакетче масло 200гр.(внос)
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1 бакпулвер
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
Маслото се разбива със захарта,прибавят се яйцата,киселото мляко,брашното смесено с бакпулвера.
Сместа се изсипва в намазана с масло тава и отгоре се редят плодовете.Пече се на 180 градуса.
Можеш да използваш ягоди,малини,къпини. Аз го правя с малини,много е вкусен и лесен. Да ви е сладко.  food002
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Врътни назад във форума и намери на НаНа тортата с ананас. Аз я направих, отне ми около час и половина /за всичко/ и е превъзходна /поне за моя капризен вкус/. Идеята ми е следната - сменяш ананаса с какъвто плод ти "роди" главата и действаш. Аз я направих с ананас, но тия дни ще е с ягоди или череши - зависи какво сънувам. Cool
Цитирай

Варна

Мнения: 310
Това което аз обичам да правя с ягоди или малини е нещо като домашна шарлота. Необходими са 2 пакета бишкоти, 2 кофички кисело мляко, плодове и захар на вкус.
 Подслаждам млякото на вкус и добавям в него по намачканите и презрели ягоди.
 В подходящ съд слагам от млякото и върху него нареждам бишкоти, парченца ягоди и пак мляко , бишкоти ,ягоди докато свършат продуктите. Десерта се прибира в хладилника и се оставя да престои няколко часа. Бишкотите дръпват влагата на млякото и се сиропират от него. А самото мляко остава като изцедено.
 Лек , вкусен и разхлаждащ  десерт подходящ за горещите летни месеци.
 Надявам се да ви хареса!!! Laughing
Цитирай


Мнения: 1 533
Цитат на: неви
Здравей Bomboto! Моят любим сладкиш с плодове е следния:
1 пакетче масло 200гр.(внос)
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1 бакпулвер
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
Маслото се разбива със захарта,прибавят се яйцата,киселото мляко,брашното смесено с бакпулвера.
Сместа се изсипва в намазана с масло тава и отгоре се редят плодовете.Пече се на 180 градуса.
Можеш да използваш ягоди,малини,къпини. Аз го правя с малини,много е вкусен и лесен. Да ви е сладко.  food002


Да уточня преди да питам - много обичам да готвя, но в областта на сладкишите съм МНОГО боса. "Правя" единствено бисквитена торта. Бих пробвала този сладкиш - изглежда вкусен и не много страшен. Обаче още от изходна позиция се стряскам - какво значи 1 бакпулвер, как го дават - на пакетчета ли, ами ако има различни разфасовки как да процедирам?
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Аз лично много обичам пай, но до сега съм го правила с кайсии, вишни и сини сливи, незнам какво ще се получи с ягоди и малини, но можеш да експериментираш Smile

ПАЙ

Продукти за една доза:

2 яйца
2 кафяни чаши захар
1 кутия маргарин
2 кафяни чаши кисело мляко
10 ванилии
2ч.ч и 1/2 брашно
1 пакет амонячна сода
орехи
стафиди
плод


Приготовление:

Амонячната сода се сипва в киселото мляко. Всички продукти се смесват и се сипват в намазана с масло и брашно тавичка. Плодовете се измиват и им се махат костилките, ако са кайсии или сливи се режат на половинки, а вишните и черешите се слагат цели. Набождат се в тестото на равни растояния според вкуса. Пече се 30 мин. в загрята фурна. Като истине се поръсва с пудра захар.
Цитирай


Мнения: 1 533
Цитат на: Valeria
Аз лично много обичам пай, но до сега съм го правила с кайсии, вишни и сини сливи, незнам какво ще се получи с ягоди и малини, но можеш да експериментираш Smile

ПАЙ

Продукти за една доза:

2 яйца
2 кафяни чаши захар
1 кутия маргарин
2 кафяни чаши кисело мляко
10 ванилии
2ч.ч и 1/2 брашно
1 пакет амонячна сода
орехи
стафиди
плод


Приготовление:

Амонячната сода се сипва в киселото мляко. Всички продукти се смесват и се сипват в намазана с масло и брашно тавичка. Плодовете се измиват и им се махат костилките, ако са кайсии или сливи се режат на половинки, а вишните и черешите се слагат цели. Набождат се в тестото на равни растояния според вкуса. Пече се 30 мин. в загрята фурна. Като истине се поръсва с пудра захар.


Въпроси:
Амонячната сода същото ли е като сода бикарбонат?
Колко е един пакет /звучи ми много/
Колко голяма кутия маргарин?

10Х
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Сега се сетих за една рецепта : Сладкиш с плодове, която отдавна не съм я правила Rolling Eyes

Продукти

6 суп.л. захар
1п.масло
4 яйца
1ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
1 бакплувер
плодове


Приготовление

6 суп.л. захар се карамелизират в тавата. След това се вдига от котлона и се слага 1 пакет масло. Нареждат се плодовете на долу.

Смес
Разбиват се 4 яйца с 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно / с 1 бакплувер в брашното/. Сместа се сипва върху плода. Пече се в загрята фурна 40 мин.
Изважда се от фурната да истине и се обръща на обратно.
Сиропира се с 1/2ч.ч. захар, 1/2ч.ч. вода и 5 ванилии.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: _kalina_k


Въпроси:
Амонячната сода същото ли е като сода бикарбонат?
Колко е един пакет /звучи ми много/
Колко голяма кутия маргарин?

10Х


По принцип се продават и двете на пакетчета, за първата рецепта 1 пакет амонячна сода е достатъчен. А бакплувера принципно 1 пакет е достатъчен за 500гр. брашно. За маргарина е достатъчна една кофичка от малките незная точно колко грама са Embarassed
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: _kalina_k


Въпроси:
Амонячната сода същото ли е като сода бикарбонат?
Колко е един пакет /звучи ми много/
Колко голяма кутия маргарин?

10Х


 Май не съм се сабудила още... хич и не видях какво точно питаш Embarassed  Значи амонячната сода е различна от бикарбоната. Бикарбоната е тази сода която е за пиене също така, така че смятам че един пакет от нея е наистина много голямо количество. Тя също се ползва за сладкиши и тестени изделия, но до тука май никой не е дал рецепта със сода бикарбонат Smile  Дано ти помогнах, но като си купиш от магазина ще видиш на самите пакетчета пише какво количество е необходимо Wink
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Ето един лесен сладкиш с череши:

Сладкиш с череши и лешници

200 гр. масло
175 гр. Захар
4 яица
150 брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
200 гр. смлени лешници
около 1 кг. череши
200 гр. шоколад За глаЗура

Маслото се раЗбърква със Захарта, прибавят се яицата и след това брашното, раЗбъркано с бакпулвера и канелата. Накрая лешниците. След това се прибавят и черешите. ИЗсипва се в намаЗнена форма и се пече при 180° градуса около 40 мин.
След като поиЗстине сладкишът се приготвя глаЗурата/кувертюра от шоколада и се намаЗва отгоре.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Oще една бърЗа и лесна рецепта. Wink

Торта с ягоди и ванилов крем

За тестото
150 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
120 гр. Захар
8 гр. ванилова Захар
150 гр. маргарин
2 яица

За пълнежа
1/2 л. мляко
2 с.л. Захар
1 пакетче ванилов крем
400 г. ягоди
1с.л. Захар

Приготвя се тестото от горните продукти, иЗсипва се в намаЗана тава (26 диаметър) и се пече в предварително Загрята фурна на 200° градуса около 30 мин. Оставя се да иЗстине.
Приготвя се ванилов крем от млякото, нишестето, Захарта според опаковката. Като иЗстине с него се намаЗва сладкишът. След като съвсем иЗстине се подреждат отгоре наряЗаните на две ягоди. Преди да се сервира се поръсва с 1 с.л. Захар.
[/b]
Цитирай
Цитат на: неви
Здравей Bomboto! Моят любим сладкиш с плодове е следния:
1 пакетче масло 200гр.(внос)
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1 бакпулвер
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
Маслото се разбива със захарта,прибавят се яйцата,киселото мляко,брашното смесено с бакпулвера.
Сместа се изсипва в намазана с масло тава и отгоре се редят плодовете.Пече се на 180 градуса.
Можеш да използваш ягоди,малини,къпини. Аз го правя с малини,много е вкусен и лесен. Да ви е сладко.  food002


Момичета, направих сладкиша на Неви и стана много бързо, че и вкусно:) С уговорката , че според мен 1ч.ч. пудра захар е недостатъчна, но за разкош го залях с бита сметана (за по-диетично както каза мъжа ми:) Сега продължавам напред и после пак ще докладвам:) Благодаря Ви:)
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Ами, гостът съм аз, но нали съм заплес и забравих да се логна:)
Цитирай

Of the present and into the future

Мнения: 826
Цитат на: Valeria


Смес
Разбиват се 4 яйца с 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно / с 1 бакплувер в брашното/. Сместа се сипва върху плода. Пече се в загрята фурна 40 мин.
Изважда се от фурната да истине и се обръща на обратно.
Сиропира се с 1/2ч.ч. захар, 1/2ч.ч. вода и 5 ванилии.


Валериа,
благодаря за  тази  лесна рецепта!
Пробвах я с пресни ягодки и стана много вкусна,ммммммммм....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора