Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 юни 2008, 11:53 ч.
  • Преглеждания  3 625  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 375
  Аз рядко готвя боб - може би 1 път в месеца, и правя винаги по-голямо количество - първия ден го ядем или постен, или с наденичка, или с пушени ребърца, на другия ден го правя или с кисело зеле или в този мой вариант по мексикански.

2 гл. кромид лук
6-7 скилидки чесън
1 пакетче кайма (250 г)
1/4 от шишенцето с чили сос
1/2 ч.ч. домати
1/2 ч.л. кимион (смлян)

   Нарязаните на ситно лук и чесън задушавам с малко мазнина, добавям размачканата с малко вода кайма, като се поизпържи, прибавям чили соса, доматите, кимиона и малко сол. Ври още 5-10 мин. Цялата смес се прибавя към готовия боб и се слага да поври още 5-10 мин. И ето ви готово  различно ястие!

Реклама
# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Не сме големи фенове на боба, но ще пробвам този вариант!  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 3 406
Сетих се, че не съм го правила отдавна, благодаря ти!  bouquet Само че аз към всичко това прибавям царевица и много люти чушки нарязани на ситно. eat

# 3
  • Мнения: 375
   И у нас не се яде много боб, но този валиант се харесва. Grinning

# 4
  • София
  • Мнения: 1 349
Сетих се, че не съм го правила отдавна, благодаря ти!  bouquet Само че аз към всичко това прибавям царевица и много люти чушки нарязани на ситно. eat
smile3508 Ъхъ, така си става чили кон карне - мноооого го обичам, ама пусто мъжът ми яде само пилешко  smile3516, а постната му версия не е същата...

# 5
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
чили с месо Heart Eyes

аз слагам и царевица и червен фасул, задължително.

# 6
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
чили с месо Heart Eyes

аз слагам и царевица и червен фасул, задължително.

Яла съм точно такова. Хубаво е, ама си е боб....

# 7
  • Мнения: 6 395
аз слагам и царевица и червен фасул, задължително.
и аз  Sunglasses

# 8
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
Яла съм точно такова. Хубаво е, ама си е боб....
боб, ама вкусен! Grinning

# 9
  Боб, но с кайма - можете да сложите повече кайма - половин кг например Grinning

# 10
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
 Боб, но с кайма - можете да сложите повече кайма - половин кг например Grinning
Ти авторката на тази тема ли си?  newsm78

# 11
# 12
  • Мнения: 9 810
 Боб, но с кайма - можете да сложите повече кайма - половин кг например Grinning

Tina-Rina , а боб колко на тая кайма newsm78

# 13
   Аз обикновиено правя тоя боб на втория ден, като тенджерата ми е намаляла наполовина... Но ако ще правите само по мексикански на половин кг кайма - около 400 г боб, ама да е по-гъсто - и боба си го правите с лук, морков, домати, джоджен, червен пипер, брашно - абе както си правите постен боб.

# 14
  • Мнения: 9 810
   Аз обикновиено правя тоя боб на втория ден, като тенджерата ми е намаляла наполовина... Но ако ще правите само по мексикански на половин кг кайма - около 400 г боб, ама да е по-гъсто - и боба си го правите с лук, морков, домати, джоджен, червен пипер, брашно - абе както си правите постен боб.

10х!  bouquet Може би това ще вечеряме. Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт