«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора

—ърцето ми, завинаги в »станбул

ћнени€: 804
“ова ми е въпроса! »мам един буркан с конфитюр от €годи, но не ми допада на вкус и мисл€ да го спретна на кексче! ћол€ за рецепти намерих само една в готварската книга и една ми предложиха в турската тема! ўе съм балгодарна на всички отзовали се!  chef  bouquet  Hug
÷итирай


ћнени€: 712
≈то ти мо€та рецепта. ћного е лесен и страшно вкусен става. ¬исочината му зависи от формата.
—ложи харти€ за печене отгоре, за да се надигне хубаво и да не изгори. — дървено шишче провер€ваш, дали е готов.

 екс ≈ва

ѕродукти:
2 €йца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. ќлио
1 ч.ч. ¬ода
2 ч.ч. Ѕрашно+1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 буркан сладко


Ќачин на приготв€не:
яйцата и захарта се разбиват хубаво. ƒобав€ се олиото на тънка струйка. Ѕрашното и содата се смесват и се добав€т. —ладкото се разбърква с водата и се добав€ и то,но се бърка вече само с лъжица. ѕрибав€т се накра€ и орехите. √отовата смес се пече на 180 градуса. јко кекса се разпука отгоре или за да не прегори, се постав€ като, харти€ за печене, за да не изгори.





това са все по тази рецепта, но с различни сладка и €дки вътре.
« ѕоследна редакци€: вт, 10 юни 2008, 22:55 от evak »
÷итирай


ћнени€: 3 091
¬ списание " улинарен журнал" има рецепта за кекс със конфитюр, ако имаш желание ще ти € запиша.
÷итирай

–азград

ћнени€: 3 028
» аз така се чудих един ден.ќткрих и приготвих ето тази рецепта:
ћалки кексчета
2 €йца
1 чч захар
1/2 чч олио
1 чч хладка вода
2 1/2 чч-3 чч брашно+1 чл сода бикарбонат
1 пюрено бурканче сладко-по желание
нар€зани орехи-по желание
¬ този ред,всичко се разбива с миксер.Ќа мен ми б€ха достатъчни 2 1/2 чч брашно.Ќамасл€ват се купички за крем-карамел или купички от ƒуралекс и се пълн€т със сместа(малко над средата).ѕекат се в не много загр€та фурна на 180-200 градуса,много хубаво бухват.Ќ€мах пудра захар и при сервирането ги зал€х с топинг.
ћного ни харесаха.
÷итирай

—ърцето ми, завинаги в »станбул

ћнени€: 804
¬ списание " улинарен журнал" има рецепта за кекс със конфитюр, ако имаш желание ще ти € запиша.

ƒавай, иска ли питане, аз ц€ла тема пуснах!  Hug

«наех си, че форумките пак ще ми помогнат!  bouquet   chef  bouquet
÷итирай


ћнени€: 3 091
drize, запов€дай  Hug
 екс със сладко от сини сливи

Ќеобходими продукти:
4 €йца
1/2ч.л. бакпулвер
2/3ч.ч. б€ла захар
1/3ч.ч. каф€ва захар
100грама сладко от сини сливи
2ч.ч. брашно
пудра захар

ѕриготв€не: ¬ купа се смесват последователно следните продукти: €йцата, б€лата захар, каф€вата захар, ванили€та и бакпулверът. —места се разбърква с миксер, докато стане хомогенна и захарта се стопи. —лага се брашното и се бърка с дървена лъжица. ѕрибав€ се сладкото от сини сливи и отново се разбърква хубаво. —места се сипва във формичка за кекс(по възможност тефлонова). –азпредел€ се равномерно. —лага се в предварително добре загр€та фурна и се пече на 180 градуса половин час. √отови€т кекс се посипва с пудра захар и се нар€зва на парчета преди сервиране.

ѕри€тен апетит!

                                    източник: списание " улинарен журнал"
÷итирай
и аз ще ти предложа един сладкиш, мо€т не се разбива с миксер .
≈дно бурканче (от лютеница , 400 г.) конфитюр или мармалад, същото бурканче вода 4 €йца разбити с вилица, 1ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 4ч.ч. брашно (последната чаша насипвай внимателно , защото може да е много ,гъстотата тр€бва да е на кексово тесто ) 1 бакпулвер, 1ч.л. сода бикарбонат, канела и каранфил. ¬сичко се бърка и се изсипва в намаслена с олио и набръшнена тава. ѕече се на 180 градуса, поръсва се с пудра захар
ѕриготв€ се много бързо и лесно Mr. Green
ƒано да ти хареса
÷итирай


ћнени€: 7 246
» още един:



ѕродукти:
1 ч.чаша сладко /аз използвах останало от €годи в две бурканчета/
1 ч.чаша захар
3 €йца
¬сичко това се обърква хубаво в купа и се добав€т:
3 ч.чаши брашно
бакпулвер или сода, угасена с оцет, или дом.бакпулвер - 1/2 ч.л. сода + 1/2 ч.л. лимонтозу.
¬сичко се разбърква хубаво, слага се в намазана с олио тавичка и се пече. јз пека в ненагр€та фурна на около 150-160 град. 30 мин. ѕеченето вече си зависи от фурната. ѕровер€ваш с клечица или с каквото си провер€ваш кексовете и др. сладкиши дали са опечени.


 
÷итирай

Ќ€къде на път....

ћнени€: 9 461
labrex, този ще го пробвам в най-скоро време!  Peace
÷итирай


ћнени€: 7 246
labrex, този ще го пробвам в най-скоро време!  Peace

Ќад€вам се  да ти хареса!  bouquet ћоже да добавиш и орехи, ако обичате.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 481
Ћюбим сладкиш от моето детство е "“рицветни€ сладкиш" на мама. ѕече се нещо средно между кекс и блат, намазва се със сладко, поръсва се обилно с орехи и накра€ се покрива с разбити на п€на белтъци. «апича се във фурната до порозов€ване на белтъците. —коро се сетих за него, но все забрав€м да се обад€ на мама за рецептата.
«аписвам си, утре да и се обад€ и да запиша рецептата.
÷итирай

Ѕелги€/—офи€

ћнени€: 27 505
 ексчета в чашки  Smile
÷итирай

IT

ћнени€: 187
     1 ч.ч. мармалад
     1 ч.ч. хладка вода
     1 ч.ч. смлени орехи
     1 ч.л. канела
     1 ч.ч. захар
     1 и 1/2 ч.ч. брашно
     1 ч.л. сода за хл€б
     1ч. ч. олио
     –азбивам всички продукти добре изсипвам в тавичка и пека (първо от долу и след това отгоре ),поръсвам с пудра захар  Peace става много бързо и вкусно ѕуснах същата рецепта в една друга тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302654.0
÷итирай

—ърцето ми, завинаги в »станбул

ћнени€: 804
angelssss , стана много хубав!
lady di , чакам рецептата, звучи много вкусно!
¬сички рецепти са чудесни и скоро ще се опитат! Ѕлагодар€ ¬и!  bouquet  bouquet  bouquet   ўе има кекс за тази година, защото и конфитюр доста имам!   chef
÷итирай


ћнени€: 3 091
–ецептата за кекс със сладко на evak е страхотна.  Peace
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора