Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора

Враца

Мнения: 159
Преди време научих един сладкиш- рецептата е от Нова Зеландия, но по- интересното е, че като го опитах не можах да разбера какво има вътре, в последствие домакинята ми даде рецептата. Сладкиша беше страхотен- правила съм го няколко пъти....и ето я и рецептата

ЛИМОНОВ СЛАДКИШ

250 гр масло ( меко)
настъргана кора от 2 лимона
1 ч.ч. захар
3 яйца
1/4 ч.ч. лимонов сок
150 гр. смляни бадеми ( може и орехи)
1 ч.ч. царевичен грис

За сиропа
1/4 ч.ч. лимонов сок
1/4 ч.ч. захар

Разбиват се маслото, лимоновата кора и захарта докато станат на крем. Разделят се на яйцата белтъците от жълтъците, и жълтъците се прибавят към разбитите вече масло, лимонова кора и захар. След като се разбърка добре се добавят лимоновият сок, бадемите и царевичният грис. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа. Изсипва се във формата за сладкиш, като се слага отдолу хартия за печене (формата е с диаметър 20 см). Фурната се затопля предварително. Пече се на 160 градуса 1 час, или когато проверите с клечка за зъби ( да няма тесто по нея). Прави се сироп от сока и захарта и се залива още топлият сладкиш. Сервира се топъл или на стайна температура ( но и студен е превъзходен) с бита сметана ( пожелание).

Цитирай

София

Мнения: 559
ммммммм, направо си представих вкуса му. Ще го пробвам-не е труден, и не са скъпи продуктите. Само да попитам-без хартия за печене дали ще стане?
Цитирай

Враца

Мнения: 159
Ами ако искаш пробвай като намажеш тавата с олио и после поръсиш с брашно ( но по- добре с хартия- има я навсякъде, сладкиша иначе залепва за формата)
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
А цареви4ния грис може ли да се замени с не6то?
Цитирай

В света на една приказка

Мнения: 612
интересно звучи!
Цитирай

Враца

Мнения: 159
А цареви4ния грис може ли да се замени с не6то?
Ами не знам, не съм пробвала- иначе в Италия царевичният грис се казва polenta ( на английски е по същият начин)
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
А цареви4ния грис може ли да се замени с не6то?
Ами не знам, не съм пробвала- иначе в Италия царевичният грис се казва polenta ( на английски е по същият начин)
Много интересна рецепта ,ще я пробвам в най -скоро време. Smile
 
царевичен грис - cornmeal  Smile
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Май не съм виждала по магазините царевичен грис, но не съм и търсила, де. А дали няма да стане с пшеничен грис?
Цитирай

Враца

Мнения: 159
Май не съм виждала по магазините царевичен грис, но не съм и търсила, де. А дали няма да стане с пшеничен грис?
С пшеничен грис няма да стане, идеята е да е царевица Smile, по магазините има царевичен грис на много фирми ето как изглежда опаковката на IZZI
царевичен грис - cornmeal  Smile

cornmeal е царевично брашно, а не грис, аз съм го правила само с грис и с брашно нямам идея какво ще се получи
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Май не съм виждала по магазините царевичен грис, но не съм и търсила, де. А дали няма да стане с пшеничен грис?
С пшеничен грис няма да стане, идеята е да е царевица Smile, по магазините има царевичен грис на много фирми ето как изглежда опаковката на IZZI
царевичен грис - cornmeal  Smile

cornmeal е царевично брашно, а не грис, аз съм го правила само с грис и с брашно нямам идея какво ще се получи

Cornmeal който продават тук е точно грис ,а не брашно ,затова го написах в горния си пост. Smile
А на polenta казват вече на готовата каша от царевичното брашно(качамак). Smile
Цитирай

Враца

Мнения: 159
Аз наистина не искам до споря ( всеки да импровизира и да превежда както си иска, аз съм дала оригиналната рецепта)- за информация рецептата е на английски и пише 1 cup fine polenta . В Италия, откъдето научих рецептата (там го опитах за първи път) полента се казва както на готовият качамак така и на царевичният грис, в USA може и да е друго  Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 035
Bubeto79, рецептата ти звучи възхитително! Мисля да я пробвам веднагически.
Цитирай

София

Мнения: 559
хайде който пробва да качи някакви снимчици Praynig
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  интересна рецепта!
  И аз искам снимки,обаче. Naughty Smile
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Бубето79 вчера се събирахме приятели на барбекю в къщи и направих сладкиша.Много го харесаха гостите ,казаха че е много вкусен, не остана за снимка(за мен не остана да го опитам).Благодаря за рецептата. Smile
« Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 20:18 от Pety »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 46 отговора